Nieuwe IP The Phantom Pain onthuld; mogelijk Metal Gear Solid V

Tijdens de jaarlijkse VGA’s is vannacht een nieuwe game onthuld. Het gaat hier om The Phantom Pain, een spel dat in ontwikkeling is bij het onbekende Moby Dick Studio en verschijnt voor de PlayStation 3 en Xbox 360. In de trailer zien we hoe een eenarmige man (met een haak als prothese) ontwaakt in een gesticht waar alle andere patiënten worden vermoord door soldaten. Daarnaast is de stem van acteur Kiefer Sutherland duidelijk te horen in de trailer.

Opvallend is dat gedurende de trailer het gezicht van de protagonist geen enkele keer getoond wordt. Wel valt op dat het hoofdpersonage, met zijn baard en bandana, erg veel wegheeft van Solid Snake. Daar komt nog eens bij dat het mysterieuze personage veel sluipt. Bovendien zien we in het laatste shot van de trailer een zwevende soldaat, wiens silhouet doet denken aan de Metal Gear Solid-slechterik Psycho Mantis.

Dit deed enkele mensen vermoeden dat The Phantom Pain geen nieuwe IP, maar een gloednieuw deel in de Metal Gear Solid-franchise is. Dat vermoeden wordt versterkt door de opvallende naam van de directeur van Moby Dick Studio. Op de website valt te lezen dat deze man Joakim Mogren heet. Enkele oplettende speurneuzen merkten op dat Joakim een anagram is voor Kojima, terwijl Mogren een voetbalclub in Montenegro is. En laat de openingsscène van Metal Gear Rising: Revengeance zich nou net afspelen in Montenegro…

Een gebruiker van MGSForums merkte op dat de openingen in het logo gevuld kunnen worden met de tekst ‘Metal Gear Solid V’, zoals te zien is in onderstaande afbeelding. Daar komt nog eens bij dat journalisten die zich in de VIP-sectie van Konami bevinden, opmerken dat medewerkers van deze studio shirts dragen met Phantom Pain of Moby Dick Studios erop. Meer aanwijzingen naar Metal Gear Solid V vind je op NeoGAF.


Geoff Keighley, de presentator van GameTrailers TV, laat via Twitter weten dat The Phantom Pain een compleet nieuwe game is. Het gaat hier dus niet om bijvoorbeeld Metal Gear Solid: Ground Zeroes:
The Phantom Pain is an a completely game, nothing that has been shown before. I assure you of that.
Er bestaat dus een sterk vermoeden dat The Phantom Pain in feite de onthulling van Metal Gear Solid V is. Echter, Konami houdt de lippen vooralsnog stijf op elkaar. Voorlopig moeten we het dus doen met onderstaande trailer, die er overigens zeer veelbelovend uitziet.

  1.   
    gatemaster64's avatar

    ik heb nog nooit metal gear solid gespeeld maar dat is toch duidelijk snake in die trailer! lol!

  2.   
    Hitman047's avatar

    dat Joakim een anagram is voor Konami

    Dat moet natuurlijk Kojima zijn. 😉

    Verder zit de trailer barstensvol hints naar MGS V. De meest duidelijke is dat als je de open ruimten in het logo van The Phantom Pain invult, er Metal Gear Solid V komt te staan.

    Het Neogaf topic heeft idd. alle hints en theorieën op een rijtje staan.

  3.   
    toqeer's avatar

    heb ook nog nooit metal gear solid gespeeld maar wat een mooie
    graphics heeft deze game