GN Lunchtip: De kleinste arcadekast ooit komt van Nederlandse bodem

Zit je op school, op het werk, in de trein of op een andere plek en ben je lekker je bammetjes aan het eten? Een heerlijk moment van rust, maar ook een moment waarop je even kijkt wat er allemaal op internet gebeurt. Met de GN Lunchtip krijg je iedere werkdag een leuke tip over gaming- of geek-cultuur om je tijd mee te verdoen. Leuke filmpjes, boeiende artikelen, spannende plaatjes of gewoon totale onzin.

Bij het zien van het onderstaande filmpje kwam de Nederlandse trost op de redactie toch even opborrelen. Massaal zongen we het volkslied en deden we klompendans. Oké, we overdrijven wat. Toch is de video waarin de Nederlander achter SpritesMods de kleinste arcadekast ooit toont. Het apparaatje is gemaakt met de Raspberry Pi en werkt nog echt ook. Vet toch?


Heb jij ook een leuke of boeiende tip voor ons? Stuur dan een mailtje inclusief je GamersNET-gebruikersnaam naar [email protected]. Volg GamersNET en de GN Lunchtip ook op Twitter en Facebook, want ook daar kun je jouw tips voor ons achterlaten.

Lunchtip gemist? Check de vorige! Co-op in Assassins Creed gaat dat wel werken?.

Eet smakelijk!

 1.   
  ronineter's avatar

  Raspberry pi……… Ze hadden beter de rooseberry pi dan hadden ze Android games erop kunnen spelen. Ik vind het allen maal wel leuk maar met raisonneert is dat gewoon easy uit te voeren omdat dat qwa basis er allemaal in zit. Dit was knopjes toevoegen plust het schermpje op de vga poort zetten en een emulator erin dauwe. Ik was eerslijk gezegd meer onder de indeuk van 3D printers die Ze met deze chip maken.

  Dit is btw gemaakt uit zogenaamde Expansion boards. Dat zie je aan de layout van de knoppen, deze zijn overal verkrijgbaar waar je die chip koopt en dat scherm ook en is plug and play. De elektro die daaronder zit is voor de accu en het voorkomen van fouten.

 2.   
  xColdNight's avatar

  ronineter schreef, "Raspberry pi……… Ze hadden beter de rooseberry pi dan hadden ze Android games erop kunnen spelen. Ik vind het allen maal wel leuk maar met raisonneert is dat gewoon easy uit te voeren omdat dat qwa basis er allemaal in zit. Dit was knopjes toevoegen plust het schermpje op de vga poort zetten en een emulator erin dauwe. Ik was eerslijk gezegd meer onder de indeuk van 3D printers die Ze met deze chip maken.
  Dit is btw gemaakt uit zogenaamde Expansion boards. Dat zie je aan de layout van de knoppen, deze zijn overal verkrijgbaar waar je die chip koopt en dat scherm ook en is plug and play. De elektro die daaronder zit is voor de accu en het voorkomen van fouten. "

  Maakt toch niet uit, of het nou easy te maken is of niet, het is leuk gemaakt 🙂

 3.   
  killingdj0's avatar

  Trots is fout gespeld.