Iwata biedt excuses aan voor grote patch Wii U

Nintendo’s president Saturo Iwata heeft in een interview met het Amerikaanse IGN zijn excuses aangeboden voor de 1,5 GB zware patch die mensen bij de lancering van de Wii U moeten downloaden. De servers hadden het zo zwaar op de eerste dag van de launch dat kersverse bezitters uren moesten wachten voor ze met hun nieuwe console aan de slag konden. In sommige gevallen liep de wachttijd zelfs op tot een volledige dag, terwijl het in feite niet meer dan een uurtje in beslag zou mogen nemen.

Iwata betreurt deze problemen en geeft aan dat hij persoonlijk vind dat spelers meteen alle functies van hun console zouden moeten kunnen gebruiken zodra het toestel uitgepakt is. Hij benadrukt dat het hem spijt dat de update zo lang duurde en dat nog niet alle diensten beschikbaar waren bij het opstarten van de console, maar laat wel weten dat de update de moeite waard is om het Nintendo Network te laten functioneren. Sinds vandaag is de Wii U verkrijgbaar in Europa.

 1.   
  DutchGamer-W-'s avatar

  Ongelooflijk, dat zie je niet vaak dat iemand zo diep spijt betuigd voor de koper. Iwate best man gij zijt vergeven hoor. 🙂

 2.   
  mmx's avatar

  Iwata meld het bij de paus dan brant hij ter vergiffenis vast een kaarsje voor je 😉

 3.   
  Goldcobra's avatar

  Iwata is nou wat ik noem een goede CEO. In die halve maand dat de Wii U uit is, heeft hij nu al een paar keer zijn excuses aangeboden. Het is volgens mij ook de enige directeur die überhaupt wat zegt tegen de pers. Behalve natuurlijk om zijn nieuwe product te promoten.