“Ouya geen directe concurrent voor Xbox 360 en PlayStation 3”

Ed Fries werkte in het verleden aan de originele Xbox-console bij Microsoft. Uiteindelijk werkte hij zich omhoog en werd hij de baas van Microsoft Studios, de spellenafdeling van het bedrijf. Fries heeft nu in een interview met GameInformer een aantal interessante uitspraken gedaan over Ouya, een spelcomputer die draait op het Android-platform. Ed Fries is meer dan iemand die zich uit over de spelcomputer, hij is namelijk de adviseur van de Ouya. Dit houdt in dat hij het team dat aan de Ouya werkt voorziet van degelijk advies.

Toen Fries werd gevraagd wat hem zo aantrok aan het Ouya-project, antwoordde hij:

Het is fantastisch om deel uit te maken van zo’n klein team. Het is een geweldig voorbeeld van iets wat een paar jaar terug nooit zou kunnen gebeuren. In iets als dit zouden grote bedrijven niet geïnteresseerd zijn. Je weet niet of het succesvol wordt, maar het is niet eens risicovol.
Fries prijst hiermee Kickstarter aan, een concept waarbij kleine ontwikkelaars geld kunnen vragen voor de ontwikkeling van hun spel of, in dit geval, een hele console
We brengen het idee en als ze het tof vinden, maken we het. Je ziet wel wat er gebeurt.
GameInformer vraagt of Fries de Ouya ziet als de spirituele opvolger van de originele Xbox. Zo probeerde Microsoft de Xbox te voorzien van een platform dat gelijk stond aan de PC inclusief DirectX. Fries zegt dat hij er nog nooit zo over heeft nagedacht:
Ik denk dat het leuke aan de Ouya is, dat het zo open is. Apple doet dat niet, Microsoft, Sony en Nintendo doen het ook niet echt. Ouya betreedt een gebied dat anderen niet wilden vanwege bepaalde redenen. De Xbox is, ondanks de gelijkenis, anders dan de Ouya.
Op Kickstarter is het doel om 950,000 dollar op te halen voordat iemand kan beginnen aan zijn of haar project. Dat is bijna 1 miljoen dollar. De Ouya ging hier dik overheen. Inmiddels staat de teller op 8,596,474 miljoen. Bijna negen keer zoveel als nodig is. Het verbaasde zowel Fries als de CEO Julie Ehrman.:
We wisten niet eens of het project daadwerkelijk een succes werd, maar het was meer zo van: ‘laten we het gewoon proberen en we zien wel.’ Het is mooi om te zien hoe het project is gegroeid en dat ik daar een deel van mag uitmaken.
Toen Fries werd gevraagd of Ouya een concurrent is voor de huidige consoles, antwoordde hij:
Nee, ik denk niet dat de Ouya een directe concurrent voor Microsoft, Nintendo en Sony is. Ze hebben een gat op de markt gezien en die gaan ze betreden. Ouya is iets anders. Ze weten ook niet hoe groot het gaat worden, maar het is al groot genoeg voor Kickstarter om het überhaupt te realiseren. We zien wel hoe het gaat lopen.
Waar Ouya precies gaat stranden, weten de ontwikkelaars dus nog niet. Maar dat er vraag naar is, mag wel blijken uit de donaties via Kickstarter.

 1.   
  Fox's avatar

  Snap het niet.. Het is gewoon een Ipod/android voor je TV toch?

 2.   
  soldierarjan's avatar

  Fox schreef, "Snap het niet.. Het is gewoon een Ipod/android voor je TV toch?"

  Het is gewoon en los apparaat net als een console met een controller erbij.

  Ik denk dat Ouya het best goed kan doen bij de casual gamer als vervanging van de wii met waarschijnlijk de goedekope games die er voor gaan uitkomen.

 3.   
  mmx's avatar

  Wat moet ik daar nou weer mee 😥

 4.   
  toqeer's avatar

  nee duh is het geen concurrentie zou niet eerlijk zijn

 5.   
  RenevdGijp's avatar

  Fox schreef, "Snap het niet.. Het is gewoon een Ipod/android voor je TV toch?"

  Android voor tv, bedoeld om games mee te spelen!

 6.   
  Goldcobra's avatar

  Dafuq. Nooit van gehoord

 7.   
  desxeon's avatar

  Is deze meneer ooit Nederlander geweest?

  Omdat Fries niet echt een veel voorkomende achternaam is in het buitenland.