PlayStation 4 verschijnt in oktober of november 2013, aldus analist

Dat het einde van de huidige consolecyclus in zicht is, lijdt geen twijfel. De vraag is echter wanneer Microsoft en Sony hun nieuwe consoles op de markt gaan brengen. Michael Pachter, een analist van Wedbush Securities, gaat ervan uit dat Sony de concurrentie (lees: Microsoft) ditmaal geen lucht zal gunnen door de PlayStation 4 tijdig te releasen.

Pachter stelt dat Sony ervoor zal zorgen dat het met de release van de PlayStation 4 in het spoor blijft van Microsoft. Hij zet met zijn voorspelling in op een release in oktober of november 2013:

I don’t think Sony wants to launch behind Microsoft again, so I’m confident we’ll see a PS4 in October or November 2013. It isn’t likely that they will launch earlier, as it doesn’t make sense to get out too far in front of software, and I’m pretty confident that a few developers have been working on PS4 games for more than a year or so. Holiday 2013 will be a comfortable window for Sony, and will give them a chance to get a head start on Microsoft.
Bovendien gaat Pachter ervan uit dat de PlayStation 3 voorlopig nog wel voldoende afname zal vinden bij de consument:
The PS3 probably has a solid three years left for sales, so it should make it comfortably to a 10-year life span. There are a lot of people who are uncomfortably spending $250 for a console, so I think price cuts to the $199, $149 and $99 will extend the life of a console.
In hoeverre de voorspellingen van Pachter op waarheid berusten, zal de tijd moeten gaan uitwijzen. Maar wellicht kunnen we eind 2013 dan toch eindelijk met de nieuwe generatie consoles aan de haal. Wie rent er bij aankomst van de Xbox 720 en PlayStation 4 direct naar de winkel om zijn spaarpot te legen?

 1.   
  Alfa Warrior's avatar

  Eerder November / Oktober 2014 als je het aan mij vraagt hoor 🙂

  Een officiële aankondiging + demo is er nog niet geweest en ja, Hypen is de grootste vorm van reclame maken.

 2.   
  DutchGamer-W-'s avatar

  Echttttt niet he!

  En die zogenaamde analisten verdienen daar hun geld mee?!? 🙄

 3.   
  Mr Sonic's avatar

  Dat word dan sparen.

 4.   
  soldierarjan's avatar

  Ik denk dat de ps4 feb maart 2014 op ze vroegst uitkomt hierzo en als dat het niet is dan eind 2014.
  De ps4 word denk ik iets voor E3 onthuld op eigen evenement ofzoiets.
  Als de ps4 uitkomt dan ga ik hem gelijk halen dat is zeker.

 5.   
  IyanHarm's avatar

  Met dan analyseren schieten we toch niet veel op. We zullen inderdaad moeten wachten op officiële berichten van Sony.

 6.   
  Leon's avatar

  Alfa Warrior schreef, "Eerder November / Oktober 2014 als je het aan mij vraagt hoor 🙂
  Een officiële aankondiging + demo is er nog niet geweest en ja, Hypen is de grootste vorm van reclame maken."

  Nee, juist niet. Zodra je een nieuwe console aankondigt schieten de verkoopcijfers van zijn voorganger naar beneden. Daarom proberen fabrikanten een zo kort mogelijke periode te hebben tussen de aankondiging en de release.

 7.   
  Goldcobra's avatar

  Dat zou betekenen dat ze hem minder dan een jaar van te voren anouncen… Lijkt me niet echt kloppen. Mid-2014 misschien?

 8.   
  Rijstekorrel's avatar

  We merken het vanzelf 🙂

 9.   
  KillerNickyNL's avatar

  Ja maar dat zou niet kunnen er zijn tientallen games aangekondigd voor eind 2013 voor huidige console dus zal wel een beetje vreemd zijn.

 10.   
  Hitman047's avatar

  KillerNickyNL schreef, "Ja maar dat zou niet kunnen er zijn tientallen games aangekondigd voor eind 2013 voor huidige console dus zal wel een beetje vreemd zijn."

  Bij de aankondiging van een nieuwe console gooi jij je oude console weg? Waarom zou je daar geen games meer voor kopen?

  Bekijk het ook eens vanuit de ontwikkelaars. De Xbox 360 bijvoorbeeld, is momenteel wereldwijd zo’n 70 miljoen keer verkocht. Dat is een enorme (potentiële) afzet-markt. En hoe lang gaat het duren voordat de nieuwe Xbox 70 miljoen keer verkocht is?

  OT: Ik denk dat er een kern van waarheid in zit. Er is recent nog een nieuwe lichting dev-kits verzonden. De definitieve versie zou zo tegen de zomer klaar moeten zijn. Laat dat nou ook de E3 tijd zijn. Een aankondiging op de E3 2013 zou ik dan ook niet erg verrassend vinden. En je hoeft geen analist te zijn om te bedenken dat de release dan hoogstwaarschijnlijk in oktober/november zal volgen. 😉

 11.   
  RenevdGijp's avatar

  Hopen op snelle aankondiging, ik wil nieuwe consoles, zal wel E3 worden. Toch verwacht ik eerder inderdaad 2014, spring of eind van het jaar ofzo.

 12.   
  Kill Gamer 01's avatar

  De Wii U pack met Zombi U zal ik pas kopen als die 250 euro is. Daarna zal ik pas vanaf maart 2014 willen dat er een nieuwe Xbox komt die ik dan op release ga halen voor een prijs van 400 euro. De Playstation 4 mag van mij najaar 2013 of pas begin 2015 uitkomen of in 2014, voor mij maakt de PS4 niks uit want ik heb nog maar 16 maanden een PS3 en daar ben ik voorlopig nog zoet mee.

 13.   
  Superwasbeer's avatar

  Dat is veel te vroeg en ik weet niet waarop hij dat baseert. De Playstation users zijn voor nog minimaal twee jaar verzadigd en dit zou alleen maar verlies opbrengen.

 14.   
  Smannie's avatar

  eeuhm ik 🙂
  Alleen nog de vraag welke van de 2 consoles ik ga kopen 🙂

 15.   
  rikato's avatar

  Eerst zien dan geloven.