Ubisoft: Langdurige consolegeneratie is slecht voor industrie

Een langdurige consolegeneratie is misschien prettig voor Microsoft, Nintendo en Sony, maar niet goed voor ontwikkelaars en de rest van de game-industrie. Aan het einde van een generatie zijn er weinig nieuwe ontwikkelingen en verschijnen er overwegend weinig nieuwe IP’s, wat de algehele behoefte in de markt doet afnemen. Het uitblijven van nieuwe consoles schaadt de industrie, aldus Ubisoft directeur Yves Guillemot.

Guillemot legt uit dat veel uitgevers en ontwikkelaars de overgang naar een nieuwe generatie aanpakken om zichzelf opnieuw uit te vinden:

Transitions are the best times, are the best ways to make all of our creators take more risks and do different things. When a console is out for a long time … you don’t take as much risks on totally new IP’s because if they are good, they don’t sell as well. Everybody who is taking risks and innovating is welcome because there are lots of hardcore gamers and those guys want new things, where the mass market will be more interested in having the same experience and doesn’t want to take much risks because it’s not aware as much of what is going to change it’s experience. So, the beginning of the machines is always a good time for innovation.
Met de PlayStation 4 en Xbox 720 als kleine puntjes aan de horizon, zal het nog even duren eer de nieuwe generatie haar intrede doet. Intussen wordt de roep om nieuwe consoles vanuit de industrie steeds luider.

 1.   
  Alfa Warrior's avatar

  …Woow … dit is als zeggen: Jarenlang hetzelfde eten is niet goed voor je.

  Natuurlijk is het niet goed voor de industrie als mensen jaren lang hetzelfde gebruiken de game-industrie is niet iets speciaals op dat gebied.

  Hoe dan ook, ik vind net zoals alle developers dat het ondertussen wel tijd is voor de next-generation.

 2.   
  TheMessenger's avatar

  Alleen maar het zelfde, tijd voor wat anders!

 3.   
  mmx's avatar

  Ahum die meneer heeft blijkbaar niet door dat het iedereen weer geld gaat kosten dan 😡

 4.   
  Sympharion's avatar

  Ik ben ook wel toe aan de nieuwe generatie. Gelukkig begint die vrijdag al! 😀

 5.   
  Talska's avatar

  Geen geld voor een nieuwe generatie.

  Bovendien is Battlefield 3 nog steeds ‘deze’ generatie. Hoe dan ook ik blijf echt nog wel een paar jaar bij de Xbox 360. Betaal jullie je maar lekker blauw en geel, dan begin ik pas later aan de nieuwe generatie.

 6.   
  toqeer's avatar

  ik weet nog niet zeker of ik een ps4 ga halen ga hem zeker niet halen voor 500 euro ofz

 7.   
  Neolite's avatar

  Ik kan niet wachten op de nieuwe generatie! De huidige generatie is ontzettend achterhaald en houdt elke vorm van ontwikkeling tegen. Naast 2 mooie nieuwe consoles hoop ik ook dat men zich volledig gaat focussen op de nieuwe generatie en de oude generatie waar mogelijk links laat liggen.

  Dit zal de overstap namelijk bevorderen en daarnaast zullen er daardoor veel meer kwalitatief hoogwaardige games in de winkel komen te liggen. Alles zal immers vele malen beter worden en dat kunnen we alleen maar toe juichen.

 8.   
  Goldcobra's avatar

  Die next generation kan niet snel genoeg komen! Je gamet tegenwoordig toch ook niet meer met een PC uit 2006? Waarom dan wel met consoles? Ik hoop echt dat de nieuwe consoles meer online spul aankunnen. 24 spelers in BF3 vind ik echt wat te weinig bij die Armored Kill maps.

 9.   
  soldierarjan's avatar

  Ik hoop echt dat eind volgende jaar begin 2014 de nieuwe ps4 er is want begint echt te merken dat verouderd is met alles.
  Grafische laadtijden en hoeveelheid mensen online.