Kredietwaardigheid Sony verlaagd naar junk-status

Het gaat Sony financieel niet voor de wind. De verkopen van 3D-televisies vallen tegen en ook de PlayStation Vita presteert onder de maat. Deze malaise heeft ertoe geleid dat het bedrijf steeds meer schulden heeft opgebouwd.

Eerder deze maand verlaagde kredietbeoordelaar Moody’s de kredietwaardigheid van Sony al naar een schrikbarend laag niveau en nu heeft ook Fitch Group, een andere invloedrijke kredietbeoordelaar, Sony’s kredietwaardigheid teruggeschroefd tot BBB- minus, oftewel de junk-status.

Masahi Oda, chief investment officer bij de Japanse Sumitomo Mitsui Trust Bank, vindt de verlaging van Sony’s kredietwaardigheid onterecht. Hij wijst erop dat het bedrijf momenteel een ingrijpende reorganisatie doorvoert, wat het bedrijf veel geld op zal leveren. Fitch Group verdedigt zijn keuze door aan te geven dat Sony al meerdere kwartalen verlies maakt. Daar komt nog eens bij dat hun positie op de technologiemarkt steeds zwakker wordt en dat belooft, in combinatie met de steeds sterker wordende yen, weinig goeds voor de toekomst.

Sony heeft nog voldoende tijd om de situatie te verbeteren, maar wanneer deze pogingen mislukken bestaat er een grote kans dat het bedrijf failliet gaat door de torenhoge schuldenlast.

 1.   
  nanathan's avatar

  Hopelijk worden ze niet failliet verklaard binnen een jaar. Dan is het grdaan met de ps4 ontwikkelibg

 2.   
  Remco_MUFC's avatar

  nanathan schreef, "Hopelijk worden ze niet failliet verklaard binnen een jaar. Dan is het grdaan met de ps4 ontwikkelibg
  "

  Ja, Dus? Het lijkt nu echt alsof het lot van de wereld van de PS4 afhangt. ๐Ÿ™„

 3.   
  LightFasher's avatar

  Als wij Griekenland moeten helpen dan zullen Microsoft, Apple en al die bedrijfen Sony moeten helpen.

 4.   
  soldierarjan's avatar

  Ik denk dat het met de reorganisatie van sony die nu volop bezig is wel wat beter zal gaan met sony.
  De vita die begint volgends mij ook steeds meer te verkopen nu er steeds meer toffe titels uitkomen en met playstation plus erop nu.
  Zou erg jammer vinden als sony failliet gaat ben zeer tevrede over hun apparaten en die werken ook allemaal prima samen en ze gaan niet snel kapot.

 5.   
  Broodbeleg's avatar

  LightFasher schreef, "Als wij Griekenland moeten helpen dan zullen Microsoft, Apple en al die bedrijfen Sony moeten helpen."

  Nope, nope, nope, nope. Wij zouden er nogal veel last van hebben als Griekenland failliet zou gaan. MS, Nintendo, maar ook HTC, Samsung, en Apple zouden er juist van profiteren als Sony failliet zou gaan.

  EDIT: I accidentally a word

 6.   
  IyanHarm's avatar

  Hoe dan ook zou dat heel jammer zijn. Vooral voor het gamen

 7.   
  Deadstriker's avatar

  Goed moment om effe aandelen te kopen. Hopelijk zijn ze dan straks meer waard bij de launch van de PS4.

 8.   
  morkop006's avatar

  LightFasher schreef, "Als wij Griekenland moeten helpen dan zullen Microsoft, Apple en al die bedrijfen Sony moeten helpen."

  lol!

 9.   
  Sarge's avatar

  Het gaat over het algemeen precies niet zo goed met de gameindustrie :/

 10.   
  Relief's avatar

  Sarge schreef, "Het gaat over het algemeen precies niet zo goed met de gameindustrie :/"

  Euh nee hoor. Het gaat juist heel goed.

  Sony is gewoon de afgrond in gedumpt door domme managers zonder visie. Verder heeft Sony enorm veel schulden.

 11.   
  Relief's avatar

  Deadstriker schreef, "Goed moment om effe aandelen te kopen. Hopelijk zijn ze dan straks meer waard bij de launch van de PS4. "

  Dan moet je hopen dat Sony tegen die tijd niet failliet is, want dan mag je dag zeggen tegen je aandelen.

 12.   
  DutchmanDevil's avatar

  Dat heeft een lekker effect die junk-status, want door deze negatieve bijstelling van het kredietoordeel krijgen ze ook te maken met hogere kredietlasten en met aanhuidende verliezen stapelt het zich alleen maar op. Ik dacht trouwens dat het vooral te maken had met de toenemende concurrentie van Samsung en LG, en deze zijn toch niet echt actief in de game- industrie.
  Voor degene die Sony willen steunen stel ik voor om aandelen van Sony te kopen, om het vertrouwen als belegger weer terug te brengen, komt Sony weer sterker op de beurs waardoor ze wat meer lucht krijgen ๐Ÿ˜›

 13.   
  Sub-Zeuro's avatar

  Over 20 jaar bestaat SONY nog! Als ze echt willen kunnen ze zoveel geld ophoesten, no problemo… ๐Ÿ˜‰

 14.   
  Neolite's avatar

  DutchmanDevil schreef, "Dat heeft een lekker effect die junk-status, want door deze negatieve bijstelling van het kredietoordeel krijgen ze ook te maken met hogere kredietlasten en met aanhuidende verliezen stapelt het zich alleen maar op."

  Wat je zegt klopt, is alleen ook volkomen logisch. Sony is financieel niet gezond en als het niet zeker is dat ze het geld terug kunnen betalen gaat de kredietwaardigheid om laag. Dat betekend dat ze geld tegen hogere rentes moeten lenen, omdat de geldverstrekkers immers lang niet meer zeker zijn dat hun geld terug komt.

  Door slecht management en verkeerde keuzes is het bedrijf helemaal de verkeerde kant op gegaan en zodra de “drastische” reorganisatie eenmaal grotendeels ingezet is en het effect daar zichtbaar van wordt, zal de kredietwaardigheid ook weer stijgen.

 15.   
  Bones's avatar

  Relief schreef, "

  ”Sarge” schreef, "Het gaat over het algemeen precies niet zo goed met de gameindustrie :/"

  Euh nee hoor. Het gaat juist heel goed.
  Sony is gewoon de afgrond in gedumpt door domme managers zonder visie. Verder heeft Sony enorm veel schulden."

  Net als de gehele economie gaat de game-industrie ook niet als een raket, te weinig innovatie en mensen willen niet meer betalen voor meer van hetzelfde.

  Als de PS4 net zo’n flop wordt als de Vita, zou het mij niet verbazen dat Sony langzaam maar zeker de game-industrie vaarwel gaat zeggen.

  De markt is verzadigd en de grote winsten die met innovaties als de PS1 en 2 zijn behaald zullen niet meer te behalen zijn en zal Sony dwingen innovatief te zijn en als dat niet langer kan in de game-industrie omdat gamers misschien toch te conservatief zijn geworden of de Microsoft-Box beter waarderen, zal Sony het op andere markten moeten proberen.

 16.   
  spacebuster's avatar

  En de ps4 zal waarschijnlijk ook de eerste jaren niet kosten dekken zij waardoor het nog jaren zal duren voor er weer zwarte cijfers gemaakt kunnen worden. Nu maar hopen dat het snel weer beter gaat met sony .

 17.   
  Darkprince's avatar

  Sony heeft zat geld. Kijk hoeveel geld ze gepompt hebben in hun nieuwe Bond smartphone. Een telefoon die op dit moment beter verkoopt dan de S3.

 18.   
  Rijstekorrel's avatar

  Ik hoop dat ze er snel weer bovenop komen gelukkig gaat het met de vita games ook beter, Ik liep gisteren bij de mediamarkt en zag een hele rij vita games ik dacht echt wow dacht dat er veel minder waren.
  Verder zat er maar paar leuke tussen maar die waren dan ook op de ps3 en dan speel ik ze liever daar op, Maar het gaat dus al beter met de vita dan de psp.

 19.   
  RenevdGijp's avatar

  Hoppa, bij het grofvuil.