Nominaties VGA’s 2012 bekend

De nominaties voor de tiende editie van de Video Game Awards zijn binnen. Het evenement vindt plaats op 7 december en zal middels een scala aan award-categorieën duidelijk maken welke games dit jaar echt de moeite van het spelen waard waren.

De belangrijkste categorie is zonder enige twijfel die van “Game of the Year”. Onder de genomineerden bevinden zich een aantal voorspelbare titels, zoals Assassin’s Creed III, Dishonored en Mass Effect 3. De nominaties van Telltale’s The Walking Dead en Journey zijn echter verrassend te noemen. Indien je ook wat gewicht in de schaal wilt leggen, kun je met een klik richting Spike.com en daar de stem op jouw game naar keuze achterlaten. De Video Game Awards zullen op 7 december live te volgen zijn via onder meer Spike.com en GameTrailers.com. Vergeet echter niet de wekker te zetten, want het evenement start om 3.00 uur (lokale tijd).

  1.   
    bender's avatar

    The walking dead is toch niet zo verassend? Het is een van de beste games van het moment… Nog nooit had ik zo een band met de characters. Voor als je nog niet elke aflevering gespeeld hebt SPOILER : Ik hoop echt dat er een pijnlijke dood optie is voor degene die clem heeft genomen!
    Of bedoel je dat ze niet echt ‘games games” zijn?

  2.   
    Neolite's avatar

    Bizar dat 343 Industries er wel bij staat en Halo 4 niet bij GOTY…..
    Daarnaast is het compleet malloot dat Borderlands 2 er niet bij staat.

  3.   
    Koen's avatar

    Rare selecties inderdaad. Ook met games die nog niet eens uit zijn (ZombieU, Epic Mickey 2)
    Als je het zo bekijkt was het maar een karig gamejaar.

  4.   
    LesserMagic's avatar

    De VGA is sowieso een jaarlijkse aanfluiting. Heeft vrij weinig met gaming te maken, afgezien dat er af en toe iemand uit de gaming industrie op het toneel staat.

  5.   
    fdennis's avatar

    Opmerkelijk dat je nu al kunt stemmen. Want nu is de keuze wel heel simpel. De enige vette game die ik heb gespeeld is Assassins Creed 3. Black ops 2 is kwa servers echt een aanfluiting . Bij Fifa13 denk ik nog steeds dat we in 2009 zitten. Ziet er grafisch compleet niet uit. Voor de rest niks gekocht . Maar Hitman en Far Cry 3 komen er nog aan waarvan ik denk dat als Far Cry 3 net zo vet word als de trailers laten zien dat Far Cry 3 ook een grote kanshebber zou zijn voor Game of the Year.

  6.   
    SN0WIE's avatar

    Ik vind dat Halo 4 er ook bij moet, daarnaast was AC 3 niet echt geweldig (wel hartstikke leuk hoor 😆 ).

  7.   
    FishHookz's avatar

    SN0WIE schreef, "Ik vind dat Halo 4 er ook bij moet, daarnaast was AC 3 niet echt geweldig (wel hartstikke leuk hoor 😆 )."

    Dat is echt jou mening want ik vond Halo 4 tegenvallen 😉

  8.   
    Codename_black's avatar

    Mass effect 3? ik neem het nu al niet serieus meer, wat een aanfluiting.

  9.   
    Hitman047's avatar

    Nee, Dishonored dan. Genomineerd voor beste graphics…?! Ik heb er eigenlijk niet zo op gelet, maar als Dishonored de beste graphics had, dan was het daar toch wel erg slecht mee gesteld dit jaar. Zo zijn er nog wel een paar nominaties waar ik het ontzettend oneens mee ben. De meeste games lijken eerder genomineerd op basis van hun populariteit, dan het feit dat ze het echt verdienen om een prijs te winnen.

    Verder is mijn persoonlijke GOTY (tot nu toe) niet genomineerd voor GOTY. 😳

    Nee, de VGA’s doen hun reputatie weer eer aan dit jaar. Soms is er nog wel eens een leuke aankondiging die het de moeite waard maakt om ze te volgen, maar voor de awards zelf hoef je het ook dit jaar weer niet te doen.

  10.   
    IyanHarm's avatar

    Alleen Assassin’s Creed snap ik. De rest snap ik ook niet helemaal.

  11.   
    IyanHarm's avatar

    En inderdaad, Far Cry 3 had hier sowieso bijgemoeten

  12.   
    Neolite's avatar

    Wij hebben heb edit knop. Deze de volgende keer graag gebruiken.

  13.   
    Caroldus_Maximus's avatar

    Ik had Journey en The Walking Dead niet verwacht. Maar beide games waren/zijn voor mij dit jaar zeker uitschieters. Heb echt genoten van de sfeer en muziek van Journey, ThatGameCompany verdient een dikke pluim! The Walking Dead speel ik ook met heel veel plezier, het is alleen zo vervelend dat je iedere keer weer ruim een maand moet wachten op een nieuwe episode na weer een epische cliffhanger 😉 Maar vet verhaal dat draait om de karakters (en hun onderlinge verhoudingen) en niet om de zombies.
    Ik vind de nominaties van beide titels verrassend omdat het niet de standaard Triple-A-titels zijn. Originaliteit wordt hier toch meer beloond. Ik heb op Journey gestemd.

  14.   
    ShadyXL's avatar

    Voor mij is het Assassin’s Creed III, maar Dishonored is ook wel goed :3 (Of Borderlands 2)

  15.   
    RenevdGijp's avatar

    Denk toch AC III voor mij. Maar waar is Halo 4