GTA V krijgt eigen soundtrack voor missies

Aangezien onze behoefte onverzadigbaar is, blijven we in dit bericht gewoon even bij Grand Theft Auto V: in een interview in de Engelse krant The Guardian meldt Rockstar-oprichter Dan Houser dat de game een eigen soundtrack krijgt.

In navolging van eerdere titels, zoals Red Dead Redemption en Max Payne 3, vindt Rockstar het een goed idee om bepaalde missies van een eigen muzikale begeleiding te voorzien. Mensen die zich zorgen maken om het eventuele verlies van de befaamde radiostations kunnen echter gerust zijn:

We thought [we] could do something interesting if we scored missions in GTA. Obviously we didn’t want to lose radio stations, so we thought we’d do both.
Hoe de balans tussen soundtrack en radiostations uiteindelijk zal gaan uitpakken is nog onbekend, ook voor de ontwikkelaar zelf:
Exactly how we’re going to balance between the two we’re not entirely sure yet – we’re still trying to figure that out. But we have some very cool people doing the score, different people, who will work in the same stem-based system that we used in the other games.
We zijn zeer benieuwd hoe deze muzikale middenweg gaat uitpakken. In het kader van de radiostations; onder begeleiding van welke song zouden jullie graag over het asfalt van Los Santos willen gieren?

  1.   
    DutchGamer-W-'s avatar

    Een ding wil ik ook graag, en dat is dat we zelf muziek kunnen importeren in de game.
    En mischien zelfs nog een eigen radio station kunnen creëren met de muziek die wij tof vinden. 🙂

    Maar ik hoop ook zeer dat ze de humor terug brengen in de radio stations.
    Vooral de radio stations van Vice City had die briljante humor met alle gekke interviews gespreken enzo.

  2.   
    Caroldus_Maximus's avatar

    Ja, bij Vice City waren ze te gek 😀 Op de PC kon je bij GTA III al eigen tracks importeren naar een custom radiostation. Lijkt me logisch dat dit op de consoles ook gewoon zou moeten kunnen…

  3.   
    lassieman's avatar

    De muziek in GTA is altijd wel goed, waarschijnlijk nu weer. Eigen muziek zou inderdaad wel vet zijn.

  4.   
    Rijstekorrel's avatar

    Gamer4Ever-NL schreef, "Een ding wil ik ook graag, en dat is dat we zelf muziek kunnen importeren in de game.
    En mischien zelfs nog een eigen radio station kunnen creëren met de muziek die wij tof vinden. 🙂
    Maar ik hoop ook zeer dat ze de humor terug brengen in de radio stations.
    Vooral de radio stations van Vice City had die briljante humor met alle gekke interviews gespreken enzo. "

    Dat hoeft van mij juist niet ik vind juist als je de game speelt hoor je de muziek te luisteren die erbij zit, Dat maakt het juist vet dan heb je ook de muziek uit die tijd.
    Niet als je in de tijd van vice city bijv zit dat je electric of hardstyle hoort, Het is veel leuker om de muziek uit de game zelf te horen zitten altijd wel paar zenders bij met leuke muziek.

  5.   
    firehopper211's avatar

    Dit zou een verfrissende pakkende sfeer kunnen zijn tussen missies, al ben ik nog altijd gewend zonder tijdens de missies.

  6.   
    Daniel Z's avatar

    Als ze mij de mogelijkheid geven die optie uit te zetten en tijdens missies gewoon de radio aan te hebben, vind ik het goud. Anders is het echt een bagger optie, dit werd al eerder gedaan in Need for Speed: Hot Pursuit.

    Tijdens races heeft die game een soundtrack draaien, maar als je specifiek politie achter je aan kreeg, kwam een standaard song op zetten. Slechte keus.

  7.   
    Caroldus_Maximus's avatar

    Bij Red Dead Redemption werkte het fantastisch. Ik heb er vertrouwen in dat Rockstar weet wat het doet 🙂

  8.   
    DutchmanDevil's avatar

    Een radiostation uit kiezen was het eerste wat ik deed als ik in een voortuig stap, dus voor mij zijn de radiostations dan ook kenmerken, ben daarom ook wel blij dat ze dit behouden:D

  9.   
    toeter83's avatar

    ik wil gewoon me eigen muziek