GamersNETniet: Slechtste game ooit


We leven in een prestatiegerichte maatschappij. Het is belangrijk dat je goed werk aflevert en wanneer je een uitmuntende prestatie verricht word je beloond, bijvoorbeeld middels een salarisverhoging of medaille. Maar bij GamersNET zijn wij af en toe ook bereid om wanprestaties te belonen en daarom hebben we GamersNETniet in het leven geroepen. De GamersNETniet-bokaal wordt uitgereikt aan games die, om een bepaalde reden, bekritiseerd zijn. Iedereen verdient af en toe immers een beloning!

Titel:Big Rigs: Over the Road Racing
Platform:PC
Metacritic-score:08/100
Jaar van uitgave:2003
Uitgever:GameMill Publishing

Het is moeilijk om te beoordelen wat de slechtste game ooit is. Iedereen heeft immers verschillende meningen en aangezien geen enkel levend wezen op deze aardkloot alle games heeft gespeeld, is in feite niemand in staat om een “slechtste game ooit” te kiezen. Daarom beroepen we ons voor deze eerste editie van GamersNETniet op Metacritic, een website die de reviewcijfers van alle grote websites en tijdschriften verzamelt, om daar vervolgens het gemiddelde van te nemen.

Nu is een Metacritic-score lang niet altijd een cijfer dat een goede indicatie geeft van een spel, maar in dit geval zijn we er stellig van overtuigd dat we op de website kunnen vertrouwen. Big Rigs: Over the Road Racing, een game die dateert uit 2003, heeft een Metacritic-score van 8. Geen acht uit tien, maar acht uit honderd; een 0.8 eigenlijk dus. Daarmee is het de slechtst beoordeelde game ooit.

Voor het luttele bedrag van 50 euro kreeg je als speler een bak ellende over je heen die je zelfs je ergste vijand niet gunt. Het spel, dat enkel bestaat uit een gigantische open wereld, geeft je een ongekende vrijheid: geen enkel gebied is onbegaanbaar. Werkelijk alles is doorzichtig: gebouwen, bruggen, bomen en zelfs de onzichtbare muur die de spelwereld af hoort te sluiten.


Niet alleen de grafische afwerking laat dus te wensen over, ook de totale afwezigheid van AI (kunstmatige intelligentie van je vijanden) speelt de game parten. Je tegenstander rijdt in een vooraf uitgestippelde route naar de finish en laat zich daarbij door niets en niemand tegenhouden. Echter, Big Rigs: Over the Road Racing is wel de ideale game voor mensen die niet tegen hun verlies kunnen. Verliezen in deze game is namelijk letterlijk onmogelijk! De motor van je tegenstander begeeft het geheid een paar meter voor de finish, waarna de triomfantelijke tekst “Youโ€™re winner” in beeld verschijnt.

Big Rigs: Over the Road Racing werd door recensenten unaniem negatief beoordeeld. De enen vlogen in het rond en sommige critici weigerden zelfs de game te beoordelen omdat ze een 1 nog te hoog vonden. De Amerikaanse site Netjak herschreef zelfs de code van haar beoordelingssysteem, zodat ze de game kon beoordelen met een welverdiende nul. Het meest opmerkelijke van dit hele verhaal is nog wel dat Big Rigs: Over the Road Racing inmiddels zo zeldzaam en gewild is dat hij anno 2012 voor honderd dollar over de toonbank gaat. Een vernuftige marketingstrategie, dunkt ons. Hoe dan ook, Big Rigs: Over the Road Racing is zonder meer de terechte winnaar van deze allereerste GamersNETniet-bokaal.

  1.   
    Gunrunner120's avatar

    dit is geweldig meer van zulke games ๐Ÿ˜†

  2.   
    lassieman's avatar

    Dat filmpje ziet er echt zo vet uit he xd

  3.   
    mmx's avatar

    Cool ๐Ÿ˜‰ ๐Ÿ˜†

  4.   
    Dagger_of_Time's avatar

    haha, doet me erg denken aan selfmade games met gamemaker. zo slecht dit pff.

  5.   
    fdennis's avatar

    Ik zou eerdere de vorige Medal of Honor bestempelen als slechtste game ooit. Singleplayer was matig en in 3 uur uit terwijl de multiplayer helemaal om te janken was. En dat heeft me ook nog is 60 euro gekost ๐Ÿ˜•

  6.   
    Fox's avatar

    Ik dacht dat dit de standaart was voor racing games..

  7.   
    xkillcamx's avatar

    Die vrachtwagen heeft veel power denk!!

  8.   
    ronineter's avatar

    Herinert mij aan deze game, waarvan de kwaliteit veel hoger was

    https://www.youtube.com/watch?v=jqmBsDueTM8 ๐Ÿ™„

  9.   
    Rijstekorrel's avatar

    Omg 50 euro neer leggen en het ziet er nog niet eens uit ook voor die tijd, Helemaal slecht dat je overal door heen kan rijden XD

  10.   
    DeAdSeYe's avatar

    Muziek van Unreal Tournament GOTY (1999) erover heen geplakt! ๐Ÿ˜†

    Deze filmpje heb ik al vaker gezien, men zegt wel een update hebben uitgebracht wat dit soort zaken eruit zijn gehaald. Alleen ik heb nooit een update gezien, en hun website lag al sins begin release eruit. ๐Ÿ™„

  11.   
    Denniscan's avatar

    is het niet gewoon oplichting dit kan je toch nog niet eens game noemen?

  12.   
    I Juggy I's avatar

    Duke nukem was ook om te janken xD

  13.   
    Sem_The_Man's avatar

    Ja oke, je kan zeggen wat je wilt.
    Maar van Farcry 2 werd ik letterlijk misselijk en kreeg ik hoofdpijn.
    En dat is echt geen grapje.

  14.   
    IyanHarm's avatar

    ”Semboy14″ schreef, "Ja oke, je kan zeggen wat je wilt.
    Maar van Farcry 2 werd ik letterlijk misselijk en kreeg ik hoofdpijn.
    En dat is echt geen grapje."

    Laten we hopen dat je van deel 3 vlinders in je buik krijgt ๐Ÿ˜›

  15.   
    firehopper211's avatar

    De echte slechste game allertijde is nog wel E.T. voor de Atari 2600, de game werd maar een paar weken voor kerstmis ontwikkeld door รฉรฉn man en de hype was รฉรฉn grote flop, exemplaren werden weer terug gestuurd en samen met nog een miljoen onverkochte cartridges werd het allemaal begraven ergens in de woestijn van de staat New Mexico.

    Zoek het maar op, t’s echt een maf gek legendarisch verhaal. ๐Ÿ˜€

  16.   
    LouisvanGaal's avatar

    wow

  17.   
    Sub-Zeuro's avatar

    ”firehopper211″ schreef, "De echte slechste game allertijde is nog wel E.T. voor de Atari 2600, de game werd maar een paar weken voor kerstmis ontwikkeld door รฉรฉn man en de hype was รฉรฉn grote flop, exemplaren werden weer terug gestuurd en samen met nog een miljoen onverkochte cartridges werd het allemaal begraven ergens in de woestijn van de staat New Mexico.
    Zoek het maar op, t’s echt een maf gek legendarisch verhaal. ๐Ÿ˜€ "

    Lachen ik heb de game E.T. destijds nog gespeeld. Ook ik was toen teleurgesteld, had meer van de game verwacht. Er waren toen wel leukere games die ik liever speelde. Maar de poppetje vond ik wel leuk, want die leek op de echte E.T. Wel grappig, ik was dus niet de enige die de game niet goed genoeg vond…back in ’84/’85 ๐Ÿ˜†

  18.   
    gatemaster64's avatar

    een unreal soundtrack in het begin! lol! ๐Ÿ˜›

  19.   
    Caroldus_Maximus's avatar

    Dat ik deze topper heb gemist, ongehoord ๐Ÿ˜‰

  20.   
    Fox's avatar

    De E.T. en de slechte port van Pac-Man hebben de eerste game crysis veroorzaakt. Dus eigenlijk denk ik dat de atari port van Pac-Man de slechste game is ๐Ÿ˜†

  21.   
    RenevdGijp's avatar

    Leuk idee voor een artikel serie, misschien een pol ergens starten voor de volgende game! Sowieso een film game, die zijn echt waardeloos!

  22.   
    Hillianii's avatar

    lol

  23.   
    Wurmo 2000's avatar

    Het is terecht dat dit spel deze prijs krijgt :P.Het is eigenlijk diefstal :evil:.5o euro voor dit afgruwelijke spel ๐Ÿ˜ฎ ๐Ÿ‘ฟ ๐Ÿ™
    En waarvoor heb je een brug,als je er niet eens over heen kan rijden XD :wink:.Dit is eigenlijk gewoon een 1999 game,zo slecht is het ๐Ÿ™ .Maar ik zou het toch een paar keer willen doen :D.

  24.   
    cookymonster's avatar

    ik ben nu wel benieuwd geworden wat er in dat optie-menu staat ๐Ÿ˜‰