Russische autoriteiten overwegen ban op gewelddadige games na schietincident

In Rusland heeft een vreselijk schietincident plaatsgevonden, waarbij een man maar liefst zes collega’s doodschoot. De politie is toen gaan graven in het persoonlijke leven van de schutter en het duurde niet lang voordat zij ontdekte dat hij videogames speelde.

Mensen die vaak contact hadden met Dmitry Vinogradov, de schutter, meenden dat de relatiebreuk met zijn vrouwelijke collega aanleiding vormde voor het incident. Echter, de plaatselijke autoriteiten hebben een eenvoudigere zondebok gevonden en wijzen erop dat de schutter fan was van Rockstars shooter Manhunt. Het feit dat Vinogradov voorafgaand aan het schietincident vijf dagen lang extreem veel alcohol achterover heeft geslagen en zelfs een manifest op internet plaatste, vergeten ze voor het gemak even.

Manhunt is in dit verhaal dus de schuldige en daarom overwegen de autoriteiten om Manhunt te verbieden in Rusland. Eén van de afgevaardigden pleit zelfs voor een verbod op gewelddadige games in het algemeen en de voorzitter van State Duma Committee on Education vindt het een goed idee om een commissie te vormen die de verkoop op PC-games in de gaten houdt.

Toen in 2004 de Engelse jongen Stefan Pakeerah werd vermoord door zijn vrienden werd Manhunt aanvankelijk ook al gezien als de schuldige. Het duurde echter niet lang voordat de politie deze connectie uitsloot. Rusland zou overigens niet het eerste land zijn dat Manhunt verbant: de game is al verboden in Australië, Duitsland, Ontario en Nieuw-Zeeland.

  1.   
    Fox's avatar

    Ik dacht altijd dat rusland ook een great-firewall had. Blijkbaar dus niet.

  2.   
    lassieman's avatar

    Wie speelt er nou geen videogames? 50% kans van wel, echt weer zo typisch he

  3.   
    Jarek's avatar

    Ik vind Manhunt ook wel een uitzondering hoor.( deel 2 vooral) Het is gewoon een sadistische game wat niks met gamen te maken heeft maar meer om mensen zo gruwelijk mogelijk te vermoorden in-game.

    Hierdoor dus: http://www.youtube.com/watch?v=x6LwaLHz5Xk&feature=related

  4.   
    cool ice's avatar

    wat een onzin weer. als iemand dit soort dingen doet ligt het aan de persoon en niet aan de game. en nu, willen ze gewelddadige games gaan verbieden? en wie tref je daarmee? precies, iedereen die graag in zijn vrije tijd een spelletje speelt. slecht plan dus. dat kleine groepje dat zo vatbaar is voor geweld in games (al betwijfel ik of het daar aan ligt) moet maar anders aangepakt worden zodat er geen onschuldige slachtoffers vallen.

    als het mogelijk is worden games altijd als de boosdoener gezien. erg jammer is dat.

  5.   
    Dark_Phoenix's avatar

    Het komt meer door zijn alcohol gebruik en dat hij een relatie breuk had. Maar dat vind politie blijkbaar normaal want iedereen drinkt daar als een malle. Mensen die dronken zijn richten meer schade aan dan mensen die gewelddadige games spelen. Maar omdat meer mensen alcohol drinken dan games spelen zoeken ze games als zonnebok.

  6.   
    DutchGamer-W-'s avatar

    Wat dacht je van een ban op vuurwapens slimmeriken!
    Want die zorgen juist ervoor dat het gebeurd.

    Jeeeeez… 🙄

  7.   
    Blackeagle020's avatar

    Ja zo is het wel heel erg makkelijk om een motief te vinden…

  8.   
    Neolite's avatar

    Zucht….. geef videogames maar weer de schuld want dat is makkelijk. In plaats van gewoon te kijken waar het daadwerkelijk aan ligt, zoals een psychische stoornis waardoor men tot zoiets over gaat, geven ze videogames “gewoon” de schuld. Triest volk.

  9.   
    dexter2's avatar

    kunnen ze net zo goed geweldadige films ook verbieeden ziet er veel realistischer uit

  10.   
    Guzzle's avatar

    Grappig, als je dronken achter het stuur zit en iemand doodrijdt, dan word niet landelijk alle Gall & Gall’s gesloten, maar als iemand willekeurig kogels rond strooit dan worden games (misschien) gebanned.

    Ik, persoonlijk, leg die link niet zo snel. 👿

  11.   
    Dark_Phoenix's avatar

    Guzzle schreef, "Grappig, als je dronken achter het stuur zit en iemand doodrijdt, dan word niet landelijk alle Gall & Gall’s gesloten, maar als iemand willekeurig kogels rond strooit dan worden games (misschien) gebanned.
    Ik, persoonlijk, leg die link niet zo snel. 👿 "

    Ja precies, dat is precies wat ik ook denk.

  12.   
    rikato's avatar

    Flikker gewoon die geweren in de prullenbak 😡