Xbox 360-update bracht ook ondersteuning voor 32 GB via USB

In oktober kwam er een belangrijke update voor de Xbox 360. Onder andere de Internet Explorer-webbrowser, Xbox Video en Xbox Music en ondersteuning voor SmartGlass werden toegevoegd. Nu blijkt dat er ook ondersteuning voor USB-sticks met 32 gigabyte bij de update zat, terwijl Microsoft dit niet heeft gemeld.

Een woordvoerder heeft tegenover de Amerikaanse gamewebsite Joystiq de nieuwe mogelijkheid wel bevestigd en zegt:

The more our customers use their profile and download digital content, the larger the file size necessary to store that content and move it between consoles gets. Therefore we increased the size of the memory to enable our customers to take more of their Xbox profile with them on the go.
In 2010, rond de release van de nieuwe versie van de Xbox 360, kwam de mogelijkheid om via USB-sticks save-files, profielen en meer op te slaan om ze vervolgens makkelijk over te zetten op andere consoles. Hiervoor beschikt de Xbox 360 over vijf USB-poorten.

  1.   
    Sub-Zeuro's avatar

    Vind het raar volgens mij was dit al tijdens de update bekend gemaakt, ik zie overal dat het nieuws van 32 gb ondersteuning voor de 2e keer. Maar ja beter te veel dan te weinig nieuws. 😀

  2.   
    Neolite's avatar

    Naja, het is ook niet zo’n hele grote aankondiging of vermelding waard. De ondersteuning voor USB is gewoon iets wat standaard al goed in order moet zijn, alleen het gebruiken van een 32GB USB voor een xbox360? Geen flauw idee waar dat goed voor is.

  3.   
    ckerigon's avatar

    Neolite schreef, "Naja, het is ook niet zo’n hele grote aankondiging of vermelding waard. De ondersteuning voor USB is gewoon iets wat standaard al goed in order moet zijn, alleen het gebruiken van een 32GB USB voor een xbox360? Geen flauw idee waar dat goed voor is."

    Wat dacht je van een leuke selectie aan HD movies en/of leuke playlist aan muziek luisteren zonder al te veel gedoe erop te hoeven te zetten?
    En is leuk voor de eigenaren van de oude Arcarde versie of diegene met de nieuwe xbox van 4GB..

  4.   
    DeAdSeYe's avatar

    ckerigon schreef, "

    ”Neolite” schreef, "Naja, het is ook niet zo’n hele grote aankondiging of vermelding waard. De ondersteuning voor USB is gewoon iets wat standaard al goed in order moet zijn, alleen het gebruiken van een 32GB USB voor een xbox360? Geen flauw idee waar dat goed voor is."

    Wat dacht je van een leuke selectie aan HD movies en/of leuke playlist aan muziek luisteren zonder al te veel gedoe erop te hoeven te zetten?
    En is leuk voor de eigenaren van de oude Arcarde versie of diegene met de nieuwe xbox van 4GB.. "

    Backup? Een collega was pas geleden nog alle savegames en content kwijt geraakt door een defecte HDD…

  5.   
    Rijstekorrel's avatar

    Dinorider schreef, "Vind het raar volgens mij was dit al tijdens de update bekend gemaakt, ik zie overal dat het nieuws van 32 gb ondersteuning voor de 2e keer. Maar ja beter te veel dan te weinig nieuws. 😀 "

    Ik weet ook zeker dat ik dit ergens gelezen heb misschien was het tweakers.net