Ubisoft brengt eigen netwerk Uplay naar Wii U

Een tijdje geleden kon je lezen dat EA haar eigen netwerk Origin naar de Wii U zal brengen. Nu is bekendgemaakt dat ook Ubisofts Uplay haar debuut op Nintendo’s nieuwste console zal maken.

De service was al eerder terug te vinden in spellen van de Franse uitgever op de Xbox 360 en PlayStation 3. Ook is er voor de computer een programma te downloaden, vergelijkbaar met Valve’s Steam. Met de komst van de Wii U mag er nu nog een console aan de lijst worden toegevoegd, maar niet gelijk na de release. President Yves Guillemot zegt dat de service pas kort na de release op 30 november beschikbaar zal zijn:

We hope to have a good connection with their systems because Nintendo has been very open to us and allowed us to use our systems to communicate with our customers.
Daarnaast zegt Guillemot de opties te bekijken om volledige spellen digitaal aan te bieden via de eShop. Nintendo is hiermee begonnen op haar Nintendo 3DS met New Super Mario Bros. 2. De trend lijkt nu over te slaan bij third-party partijen.

Nintendo-fans: nog even geduld! Zoals eerder gezegd ligt de Wii U hier in Nederland en België op 30 november in de winkels. Ubisoft staat de launch goed bij met Assassin’s Creed III en ZombiU. Tot slot brengt het Rayman: Legends niet lang daarna exclusief naar Nintendo’s console.

  1.   
    WarfailZ's avatar

    Worden dit niet veels te veel netwerken?

  2.   
    BartjeZ's avatar

    jammer ik heb alle asassins creeds en vind Uplay helemaal niks

  3.   
    toqeer's avatar

    heb ook alle assasins creeds en vind uplay best wel vet 🙂

  4.   
    BartjeZ's avatar

    toqeer schreef, "heb ook alle assasins creeds en vind uplay best wel vet 🙂 "

    het is echt niet te vergelijken met Origin vind je niet?

  5.   
    EggieGame's avatar

    Waarom is een eigen netwerk nodig, is dat van Wii U nog niet genoeg?

  6.   
    Sympharion's avatar

    EggieGame schreef, "Waarom is een eigen netwerk nodig, is dat van Wii U nog niet genoeg?"

    Uplay is een service van Ubisoft die ook op de Xbox 360, PC en PS3 beschikbaar is. Het is een systeem dat je extra’s geeft. Als je bijvoorbeeld een missie hebt gehaald in een bepaald spel krijg je niet alleen een achievement/trophy mar ook een Uplay award. Met die Uplay awards krijg je i.p.v. gamerscore, Uplay Units. En met die Uplay Units kan je weer exclusieve thema’s kopen voor je hoofdmenu, exclusieve items voor in een spel of exclusieve missies voor in een spel.