Assassin’s Creed III: Liberation kampt met savefile-bug

Spelers die de PlayStation Vita-versie van Assassin’s Creed III spelen, Liberation, melden dat er een probleem is met de savefiles. Het kan namelijk gebeuren dat je met protagonist Aveline, tijdens het laden van je speelsessie, blijft hangen in het laadscherm van de Animus.

The issue reportedly leaves players stranded at the Animus loading screen even after reset and reload.
Ook na een herstart van je systeem en een herlaad van je savefile blijft het probleem zich voordoen. Ubisoft zoekt naar een oplossing, maar tot die tijd adviseert de ontwikkelaar dat je back-ups maakt met de Content Manager, om niet teveel speeltijd te verliezen.

  1.   
    GamerJaime's avatar

    Ik vind Ubisoft te gek maar die bugs moeten ze toch echt wat aan doen hoor. AC3 zat er al vol mee en nu hier weer. Ik dacht trouwens dat de Aveline uit Liberation ook een cameo had in AC3 en andersom maar ik heb haar nog niet voorbij zien komen, beetje jammer ook.

  2.   
    evita's avatar

    Niet de eerste keer dat ze dit geintje flikken trouwens. De vorige Prince of Persia game had ook zo een nare bug waarbij de game plots je savefile corrupte. Vooral grappig omdat die bug zich in het laatste half uur, net voor de grote eindbaas, zich voor deed. Je vraagt je af of ze wel aan bugtesting en quality control doen daar in Montreal.

  3.   
    Daniel Z's avatar

    Het lijkt gewoonweg door de grootte van de games te komen. Misschien moeten ze inderdaad meer investeren in bugtesting; heb er al meerdere gevonden in Liberation.

  4.   
    G-6's avatar

    Ik heb er nog geen last van gehad dus groote kans dat ik pas verder ga als dit probleem is opgelost (wat hoop ik niet lang gaat deuren)

  5.   
    Gunrunner120's avatar

    ze moeten meer moeite doen om die bugs tegen te gaan

  6.   
    toqeer's avatar

    hoop ook dat ze voor die bugs een patch ofz uitbrengen

  7.   
    DutchGamer-W-'s avatar

    jaime360gamer schreef, "Ik vind Ubisoft te gek maar die bugs moeten ze toch echt wat aan doen hoor. AC3 zat er al vol mee en nu hier weer. Ik dacht trouwens dat de Aveline uit Liberation ook een cameo had in AC3 en andersom maar ik heb haar nog niet voorbij zien komen, beetje jammer ook."

    Ja ja dat zal dadelijk wat zijn als we met Far Cry 3 aan de slag mogen.
    De game was al eens uitgestelt wegen het gebrek aan tijd dan mogen we toch wel hopen dat de game (bijna) bug vrij is he. 🙄

  8.   
    BABI-PANGPANG's avatar

    Wat vinden jullie eigenlijk van de game? Ik heb ’t denk ik hooguit twee uurtjes gespeeld, maar vind het persoonlijk ontzettend leeg aanvoelen. Ik heb het spel sindsdien ook niet meer aangeraakt..

  9.   
    Daniel Z's avatar

    B@S schreef, "Wat vinden jullie eigenlijk van de game? Ik heb ’t denk ik hooguit twee uurtjes gespeeld, maar vind het persoonlijk ontzettend leeg aanvoelen. Ik heb het spel sindsdien ook niet meer aangeraakt.."

    De game heeft inderdaad een matig begin, maar komt later prima op gang. Het nadeel van zo’n groot spel is zeker de kans op een leegte, vind zelf ook wel dat de emoties op een handheld niet goed naar voren komen.

  10.   
    WarfailZ's avatar

    Beetje vaag die bug. Kan simpel met een patch te verhelpen zijn toch?