Details over internetbrowser Wii U

Nintendo heeft officieel een lijst bekendgemaakt met specificaties voor de internetbrowser die de Wii U gaat gebruiken. Hieronder een lijst met alle details:

  • Zoals al op de officiële site van Nintendo wordt aangegeven zal het internet op de Wii U gebaseerd zijn op de NetFront-Browser engine. Deze zelfde browser engine wordt ook gebruikt op de 3DS, Vita en PlayStation 3.
  • Spelers krijgen de mogelijkheid om de browser te gebruiken temidden van hun spel. Daarnaast kun je ook vanaf de GamePad-controller op het internet, terwijl je ondertussen wat anders kijkt op de televisie.
  • De browser is niet compatible met plug-ins, wat betekent dat je bijvoorbeeld geen Adobe Flash kunt gebruiken.
  • Het opslaan en uploaden van afbeeldingen door middel van de browser zal ook niet mogelijk zijn.
  • Het is onmogelijk om in te zoomen via het touchscreen doordat de GamePad enkel single-touch mogelijkheden biedt. Oftewel inzoomen met het gebruik van twee vingers is onmogelijk.
  • Er zijn ook goede details. De Wii U-browser blijkt erg goed in staat te zijn om met HTML5 om te gaan. Dit resultaat blijkt uit een test gepost op HTML5test.com (via NintendoLife). Hier kreeg de Wii U-browser een score van 323 + 8 uit een totaal van 515 punten. Dit is een score die een stuk hoger ligt dan die van de huidige browsers op de consoles en zelfs hoger scoort dan Internet Explorer 10 op computers.
  • Verwacht meer details over de online mogelijkheden van de Wii U, waaronder de Miiverse, binnenkort. De Wii U ligt over een krap maandje in de winkels.

    1.   
      Sub-Zeuro's avatar

      Is goed… 😛

    2.   
      Sympharion's avatar

      Mooi. 🙂

    3.   
      RenevdGijp's avatar

      Niet dat iemand dat veel gaat gebruiken, maar het is nooit weg!

    4.   
      cookymonster's avatar

      klinkt helemaal niet slecht eigenlijk 🙂 ik ben verast door nintendo

    5.   
      EggieGame's avatar

      Zoo, doen ze zeker netjes. Maar ik denk dat ze een gedeelte gebuikt hebben van Firefox of chromium. Want die zijn open source.