Wii U GamePad biedt 3D?

Een projectmanager van Ubisoft meldt dat de Wii U-versie van Assassin’s Creed III op zowel de televisie als op de Wii U GamePad zal worden weergegeven in vol 3D. Dit met behulp van een speciale bril. Hoewel Nintendo-president Satoru Iwata heeft bevestigd dat de Wii U 3D-mogelijkheden biedt, is het nog onbekend hoe dit voor de bijbehorende controller zit.

Wordt het dan toch mogelijk om ook in het 3D te gamen op de controller van de Wii U? En hoe zit het met de compatibiliteit met de 3DS? De Wii U is over een maand beschikbaar in de Nederlandse schappen.

  1.   
    Sub-Zeuro's avatar

    Uiterst interessante nieuwtje.
    Hopelijk is het brilloos 3d op de Wii U gamepad. Zou het vreemd vinden als 3d via een 3d bril zowel op de 3dtv als op de kleine scherm met een 3d bril gaat…mijn 3d bril draaid namelijk op 240hrtz. 3d maakt gamen intenser. 8)

  2.   
    RenevdGijp's avatar

    Lijkt me niet noodzakelijk, en voor Nintendo niet slim. Mochten ze de kosten nog moeten bijstellen, omhoog, om 3d erin te pompen, verkopen ze het apparaat met nóg meer verlies. Dat lijkt me niet handig. Per slot van rekening, er is een 3DS (doe daar wat mee) en het lijkt erop dat de consument 3D nog niet heeft onmarmd!