Britse winkels vrezen voor tekort aan Wii U’s

Gisteren vertelde Nintendo dat het hoopt meer dan 5,5 miljoen Wii U’s te verkopen voor maart, maar dat wordt lastig wanneer er een tekort aan deze apparaten is. Britse winkelketen hebben laten weten te vrezen dat ze op de dag van de release niet genoeg consoles op voorraad zullen hebben.

Sommige winkels verwachten dat er in heel Engeland niet meer dan 25.000 Wii U’s beschikbaar zullen zijn op de releasedag. Andere zijn wat optimistischer en geven een schatting van tussen de 75.000 en 100.000, wat alsnog niet genoeg is.

Er gaan geruchten dat dit tekort te danken is aan de GamePad. Het zou erg veel tijd kosten om een GamePad te ontwikkelen, waardoor ook het aantal beschikbare consoles fors daalt. Nintendo heeft nog geen officiële reactie gegeven.

  1.   
    zombieschaap's avatar

    Gelukkig zijn wij nooit te kort aan iets in Nederland 🙂

  2.   
    soldierarjan's avatar

    time2lead schreef, "Gelukkig zijn wij nooit te kort aan iets in Nederland :)"

    Nou dat weet ik niet de wii was ook moeilijk te krijgen met release en daarna kan best met wii u weer gebeuren.

  3.   
    Neolite's avatar

    Slordig heel erg slordig van Nintendo als er een tekort zou ontstaan. Ze hebben hetzelfde met de Wii gehad en hebben daar hun lessen uit kunnen trekken. Dan is het onacceptabel als dat nu weer zou gebeuren.

  4.   
    ReinsNL's avatar

    Tekort krijg je in NL ook.
    En dit heeft Nintendo niet alleen ook bij de Xdoos en de Playstation had je dit probleem.
    Playstation was wel minder maar dat kwam ook omdat die op het begin 600 euro kosten.

  5.   
    Sympharion's avatar

    Neolite schreef, "Slordig heel erg slordig van Nintendo als er een tekort zou ontstaan. Ze hebben hetzelfde met de Wii gehad en hebben daar hun lessen uit kunnen trekken. Dan is het onacceptabel als dat nu weer zou gebeuren."

    Tsja, het is moeilijk te voorspellen of een console goed gaat verkopen. Blijkbaar verkoopt de Wii U nu al beter dan verwacht.