Minecraft krijgt officiële Far Cry 3 wereld en bijbehorend texture pack

Vandaag maakte Ubisoft bekend dat het bedrijf een eigen wereld en texture pack voor Minecraft uit zal brengen, alles in de stijl van Ubisofts eigen shooter: Far Cry 3.

Op de Far Cry 3 eilanden zullen Minecraft-spelers hun sandbox game kunnen ervaren met een Far Cry sausje: de omgeving, wapens en gereedschappen zijn allemaal aangepast om de vibe van de bloederige shooter te weerspiegelen. Spelers kunnen zelfs in de wereld kennis maken met personages als Jason, Vaas en Citra, allemaal uiteraard nagemaakt in Minecrafts eigen, blokkerige stijl. Over de unieke wereld liggen naar verluidt meer dan 50 verschillende easter eggs verstopt, die allemaal zouden moeten verwijzen naar elementen uit Far Cry 3.

De officiële Far Cry 3 wereld voor Minecraft werd gemaakt door gerenommeerd Minecraft modder Michael Lambert, beter bekend als Sacr3, de maker van Newcraft City. Pixelartists Axel Janssen en Yohann Delcourt waren verantwoordelijk voor het leveren van nieuwe textures, die Minecraft net iets meer doen denken aan het kleurrijke maar toch serieuze stijltje van Far Cry 3.

De Far Cry 3 content voor Minecraft zal gratis te downloaden zijn vanaf 26 oktober op de officiële Far Cry website. Het betreft hier wel uitsluitend een modificatie van de PC-versie van Minecraft. De kans dat een zelfde soort mod ook Minecraft: Xbox 360 Edition aandoet, lijkt bijzonder klein.

Ubisoft gaf ook de volgende crossover artwork-beelden mee met de aankondiging. Zo kunnen we alvast een beetje in de stemming komen voor deze bijzondere promotie van Ubisofts shooter:

[SCREENSHOTS]

 1.   
  kik421's avatar

  geinig 😉 is wel een kijkje waardig

 2.   
  MikeGevers's avatar

  Ik vind de screenshots eigenlijk meer lijken op een Minecraft-extensie voor Far Cry 3, in plaats van andersom

 3.   
  Xemus's avatar

  ber schreef, "Ik vind de screenshots eigenlijk meer lijken op een Minecraft-extensie voor Far Cry 3, in plaats van andersom"

  Ik hoop ook niet dat het er zo uit gaat zien, dan haak ik af.. Minecraft hoort blokkig te zijn.

 4.   
  Tom's avatar

  Dit zijn geen screenshots, heren: dit is crossover artwork ter promotie van de actie. Soms staat er ook nog belangrijke informatie óm de plaatjes heen, hè.

 5.   
  Kill Gamer 01's avatar

  Jammer dat ze mods van de PC versie niet op Xbox Live Marketplace plaatsen voor gratis als game add-on.

 6.   
  Phil's avatar

  Kijk dit is nou een voorbeeld van goede reclame! Beter dan een vervelende pop-up ofzo.

 7.   
  marklin989's avatar

  zalig gewoon 😀

 8.   
  RenevdGijp's avatar

  Toch leuk dat een bedrijf dit doet. Goede zet Ubi, de uitgever dit jaar voor mij met AC en Far Cry. En hiermee wekken ze bij mij in ieder geval nog meer sympathie!