Geweld past in het verhaal van The Last of Us

Er is onlangs een discussie ontstaan over The Last of Us, de nieuwe titel van Naughty Dog. De game zou onnodig veel geweld bevatten, maar Arne Meyer, community strategist van de ontwikkelaar, weet de stelling te verdedigen. Hij zegt dat het in bepaalde zones van de game ‘ieder voor zich’ is en dat mensen tot de grens worden geduwd.

It’s really important to understand that this is twenty years after a pandemic has destroyed civilization. Outside of [government-controlled quarantine areas] it’s pretty much every man for himself. And that’s what we want to explore in the narrative and the gameplay for The Last of Us.
Meyer legt mensen uit dat ze moeten begrijpen dat de pandemie twintig jaar geleden de mensheid heeft verwoest. Buiten de quarantaine gebieden die door de overheid worden gecontroleerd is het ieder voor zich. Dat is wat Naughty Dog de speler wil laten ontdekken binnen het narratief van The Last of Us. Wat doet de mens als ze de grens bereiken? Gaan ze hetzelfde pad bewandelen, samenwerken en de maatschappij samen opbouwen? Of is het echt een individuele overleving waar moraliteit weggevaagd is en dat de ethische waarde ook nergens meer te bekennen is?
What will humans be like when they are pushed to the limit? Are they going to take a route of cooperation and rebuild society? Or is it really going to be every man for themselves and they have no morality left; no ethics left to what they do? So that’s the part that violence plays into it.
De context van het geweld is dus ook dat er overlevenden doorgeslagen zijn en echt voor zichzelf werken. Echter, de game geeft je wel de keuze geweld uit de weg te gaan. Je kunt vijanden ontlopen en gebieden doorkruisen zonder iemand te vermoorden. De keus is aan jou.
We do have the opportunity for you to go around, and not even do any combat. There are going to be areas where you can completely avoid combat if you want.
The Last of Us staat gepland voor een release in 2013.

  1.   
    toqeer's avatar

    deze game word zo vet kan niet wachten

  2.   
    DutchGamer-W-'s avatar

    Oh, boo hoo!

    Ik welke game zit er tegenwoordig nu geen geweld?
    En het is alleen maar gebruikelijk, kijk maar naar andere games / films waar een apocalypse wereld een rol speelt.
    Er zijn maar 2 regels in die wereld… doe wat je moet doen om te overleven en dat is de sterkste wint van de zwakere en daarbij is geweld nodig.

  3.   
    kik421's avatar

    De apocalyps zonder geweld dat zou een nieuwe zijn 😛

  4.   
    mmx's avatar

    Zo een game is onmogelijk zonder geweld en wil je dat niet laat het dan gewoon in de winkel liggen i.p.v. een hoop anti geweld gezeur 😛

  5.   
    dmb97's avatar

    Ik maak ze allemaal af survival of the fittest 😉