Gerucht: Rare werkt aan next-gen free-to-play-titel

Hebben free-to-play-games de toekomst? Het is een vraag waar de meningen over verdeeld zijn. Uit de poll aan de rechterkant van deze pagina blijkt dat jullie denken van niet, maar dat neemt niet weg dat grote bedrijven als EA en Activision momenteel druk bezig zijn met het ontwikkelen van zogenaamde freemium-titels.

Uit een vacature die eerder deze week is verschenen blijkt dat ook Rare zich inmiddels op deze markt heeft gestort. Het bedrijf is op zoek naar een programmeur die “real-time rendering-technieken kan begrijpen, beoordelen en implementeren.” Deze rendering-technieken worden volgens de vacature mogelijk gemaakt door DirectX 11, een interface die niet wordt ondersteund door de Xbox 360.

In een andere vacature laat Rare weten te zoeken naar iemand die “ervaring heeft met het afleveren en runnen van online services of free-to-play-ervaringen.” Betekent dit dat Rare, een studio die eigendom is van Microsoft, momenteel werkt aan een freemium-game voor de volgende generatie consoles? Het zou zomaar eens kunnen, maar de kans bestaat uiteraard ook dat het hier gaat om verschillende spellen. Rare is momenteel namelijk ook op zoek naar iemand die wil meewerken aan een nieuwe Kinect-titel (naar alle waarschijnlijkheid Kinect Sports 3).

Daarnaast gaat het gerucht dat de Britse Microsoft-studio Lionhead momenteel werkt aan een MMO-achtige RPG voor de Xbox 720, dus de kans bestaat dat Rare hen hierbij helpt. Microsoft houdt de lippen vooralsnog stijf op elkaar.

  1.   
    firehopper211's avatar

    Dat free-2-play gedoe hangt me de laatste tijd de keel uit, het zal niet de volledige ervaring hebben van een echte game en de enige manier om nog geld er aan te verdienen zijn van die extra virtuele items. Ontwikkelaars begeven zich op dun ijs als ze nog geld willen verdienen en alleen Free-2-Play doen.

    Rare in het algemeen was vroeger altijd m’n favoriete ontwikkelaar en moet je nu eens kijken wat ze zijn geworden. 🙁

  2.   
    Fox's avatar

    f2p op console? Dafuq… Lijkt me echt heel irri om de hele tijd je gegevens intevullen via bijv de xbox keyboard…