‘Wij streven ernaar Origin beter te maken dan Steam’

Electronic Arts heeft het streven om haar online distributieservice Origin te differentiëren en beter te maken dan Valve’s Steam. Dit meldt David DeMartini, het hoofd van EA’s global e-commerce. Hij zegt dat hij het graag ziet als de situatie tussen MySpace en Facebook, waar de laatstgenoemde de plek in de social media-wereld overneemt van MySpace.

Als MySpace het enige antwoord bleef in de wereld van social networking en niemand overstapte op Facebook, bleef iedereen aan MySpace haken en hadden we nooit het Facebook fenomeen gehad, aldus DeMartini. Er zijn altijd betere muizenvallen die uit innovatie worden gebouwd en de enige manier om tot die innovatie te komen, is het mensen te laten testen en ze een beter product aan te bieden. Dat probeert Electronic Arts nu met Origin.

Gabe was quick to point out in the first time he ever spoke about Origin publicly that he didn’t think we’d achieved that yet. I would agree with that – we’re on a path of constant improvement.
Ook zegt DeMartini dat ze nog niet op dat punt zijn beland. Gabe Newell van Valve heeft zich openlijk geuit over Origin en meldt dat de distributieservice niet beter is dan Steam; David DeMartini is het hier mee eens, maar Origin zit wel op het ‘pad van verbetering’.
I didn’t expect to be able to out-feature Steam within the first 12 months. But I’m quite optimistic we will differentiate ourselves as a service. We’ve built the foundation and now we are starting to add value to the service off of that foundation.
De beste man verwachtte ook niet dat Origin al zo’n stap zou zetten in het eerste jaar, maar EA is optimistisch over haar systeem en ze zullen zich differentiëren in de online wereld. Het bedrijf heeft de fundering gebouwd en er wordt nu waarde toegevoegd aan de service.

  1.   
    Alfa Warrior's avatar

    *Moet lach inhouden*… en dat gaan ze doen door een gelimiteerde community aan te houden, geen grouping mogelijkheid voor games en nog eens een X aantal jaar na steam te beginnen met het maken van een programma?

    Kleine kans dat de EAStore / Origin populairder gaat worden dan Steam, steam bied nou eenmaal meer games aan en zal dat ook blijven doen vanwege de ondersteuning aan kleine developers en gewoonweg goeie aanbiedingen en normale prijzen.

  2.   
    toqeer's avatar

    nou ben benieuwd of het echt beter word dan steam 😛

  3.   
    soldierarjan's avatar

    we zullen wel zien wat er beter word met de tijd.

  4.   
    StaRific's avatar

    Wordt een behoorlijke uitdaging om mij over te laten stappen van Steam, want tot nu toe blijven al mijn games op steam staan. En die opgeven ga ik dus niet doen 😛

  5.   
    jurian-s's avatar

    Lijkt me een goed streven, een beetje concurrentie is altijd goed

  6.   
    irapi's avatar

    Haha dan mogen ze toch een iets andere instelling gaan krijgen. Ook het feit dat ik nog steeds inlog problemen heb bij origin helpt nou niet bepaald om mij van steam af te krijgen. Steam heeft bijna dagelijks een vette aanbieding, bij origin merk ik daar weinig van.

  7.   
    huntedjohan's avatar

    irapi schreef, "Haha dan mogen ze toch een iets andere instelling gaan krijgen. Ook het feit dat ik nog steeds inlog problemen heb bij origin helpt nou niet bepaald om mij van steam af te krijgen. Steam heeft bijna dagelijks een vette aanbieding, bij origin merk ik daar weinig van."

    denk dat een andere instelling van gamers ook kan mee helpen! tot nu toe zijn er veel gamers met gruwelijke kromme voor oordelen tov origin die niet waar zijn en/of waar steam bij release ook mee te maken had! en weet niet t niet zeker maar ik krijg via mn email vaak aanbiedingen van origin binnen die echt niet onder doen van de steam actie’s. en ja origin is een kleine speler t.o.v. steam dus hebben minder games dus hebben ook minder variatie in aanbiedingen, maar dat betekent nog niet dat ze er niet zijn! en steam heeft natuurlijk best leuke aanbiedingen maar ook vaak aanbiedingen die 15 jaar terug leuk waren maar die nu door geen hond meer gespeeld word.

  8.   
    RenevdGijp's avatar

    mrwhite schreef, "Lijkt me een goed streven, een beetje concurrentie is altijd goed"

    Concurrentie is inderdaad beter, laat ze Steam lekker prikellen! Maar ik zou wel graag een soort samenwerking zien, gekochte game ook downloadbaar via het andere platform, even als save data!

  9.   
    timishier's avatar

    een van de redenen dat steam het zo goed doet zijn de indie games en die zie ik persoonlijk niet snel overstappen naar EA 😉

  10.   
    ms13694's avatar

    er is voor mij geen enkele reden om over te stappen naar origin

  11.   
    firehopper211's avatar

    Als ze echt goed willen worden, moeten ze langzamer hand weten te evolueren en kijken wat de mogelijkheden zijn. Zoals ik makkelijk Steam gebruik is het meer toegangeklijk geworden en is ook echt het platform geworden voor PC. Het kan me misschien te druk worden als ik ook nog Origin erbij moet hebben om te kunnen gamen.

  12.   
    Broodbeleg's avatar

    Dit is geweldig. Zolang zij de concurrentie aangaan met steam, moet ook steam beter worden.

  13.   
    Jelkey's avatar

    ea is met origin gericht op winst, waar valve gericht is op de belangen van gamers (dit zie je aan leuke features als steam workshop en prijzen winnen met de feestdagen), zolang ea dit niet inziet zullen ze nevernooit in de buurt komen van waar steam nu is

  14.   
    Dark_Phoenix's avatar

    Ik kan nog steeds niks kopen in Origin store. Dat houd dus in dat ik geen games of dlc kan kopen. Ik heb heel vaak support gemaild hier over en ze konden niet helpen. Bij elke website werkt store en inclusief Steam. Ik heb geprobeerd om cookies te verwijderen, om andere browser te nemen, om op andere pc te kijken geen effect. De probleem is hij slaat steeds de stap over wanneer ik wil betalen. Waardoor ik dus games niet kan betalen en 1 week later een email krijg dat de product is geannuleerd wegens niet betaald.

  15.   
    Neolite's avatar

    Het is goed dat Origin er is. Steam heeft te lang zonder enige serieuze vorm van concurrentie haar gang kunnen gaan. Maar om nu te zeggen dat Origin over Steam heen gaat? Origin is in mijn ogen daar te anders van opzet voor. Origin is voor EA, waar Steam echt voor heel veel uitgevers is, waaronder ook EA.

    Overigens is het een nobel streven om het beter te maken. Dit is iets wat we zouden toejuichen en niet zo af moeten kraken als hier boven mij gebeurt. Veel mensen boven mij snappen het concept van concurrentie niet helemaal.

  16.   
    leider1000's avatar

    ik vind het goed dat er nu concurrentie is maar ik hoop niet dat we later tientallen programma’s krijgen zoals dit . Dan heb ik geen overzicht meer welk spel bij welk programma hoort . Het lijkt me beter dat ze samenwerken en dat ik al mijn spellen in een overzichtelijke lijst heb

  17.   
    NoFearz's avatar

    Ik vind Origin niet slecht. Ik heb er geen problemen mee gehad, ik heb vaker Origin aanstaan dan Steam, maar dit komt doordat ik Battlefield 3 op Origin heb en Modern Warfare 3 op Steam. BF3 boost het gebruik van Origin veel en dat is in mijn ogen positief. Let wel op dat Origin een opvolger is van EA Store wat weer een opvolger is van EA Download Manager, EA Downloader en EA Link. Dus het bestaat al redelijk lang.