Digitale kopers Diablo III gelimiteerd aan demo voor drie dagen

Mensen die Diablo III digitaal aanschaffen zullen ongeveer drie dagen moeten wachten alvorens ze toegang krijgen tot de volledige game. Tot die tijd kunnen ze aan de slag met een zogenaamde Starter Edition, die in feite niet meer is dan een veredelde demo. Blizzard heeft deze maatregel doorgevoerd om creditcardfraude tegen te gaan; je transactie moest eerst geverifieerd worden alvorens je met de volledige game aan de slag kunt.

De Starter Edition bevat de volgende beperkingen:

 • Act I up to the Skeleton King is available
 • Level 13 cap
 • Matchmaking available only with other Starter Edition players
 • No Auction House access (Real Money or Gold)
 • Global Play is not available. Players attempting to connect to Diablo III Starter Edition in a region other than their Battle.net Account’s home region will receive Error 12. See the Global Play support article for more information.
 • Veel fans hebben hun onvrede over de maatregel geuit op het forum van Blizzard. De ontwikkelaar heeft in een officiële reactie laten weten dat de controle van de creditcardgegevens ook in het belang van de speler is:
  Outside of the issue that we fixed, digital purchases do require a review period before they kick over from Starter to Full editions. We apologize for the inconvenience, but it is a necessary step to combat fraud and other malicious activities that can weaken everyone’s play experience.
  Volgens Blizzard is de wachtperiode maximaal drie dagen; meestal kunnen spelers al eerder met Diablo III aan de slag. De maatregel is sinds afgelopen woensdag van kracht.

  1.   
   Boxer's avatar

   Echt Blizzard… waar ben je nou eigenlijk mee bezig?

  2.   
   Fabianb's avatar

   Boxer schreef, "Echt Blizzard… waar ben je nou eigenlijk mee bezig?"

   Blijkbaar was het nodig. Zoiets doe je niet zomaar.

  3.   
   Donaga's avatar

   Ok, dan wachten de botgebruikers 3 dagen en dan?

  4.   
   Tweek's avatar

   Lol wut. Kan je beter gewoon de boxed bestellen, dan kan je hem 9/10x al na 1 dag spelen.

  5.   
   xizaaR's avatar

   Dat heb ik dus…

  6.   
   Kill Gamer 01's avatar

   Ik koop nooit een game digitaal. Ik koop altijd retail omdat ik dan een hoesje eromheen heb met een boekje erbij. Als ik al die hoesjes in mijn kast zie staan voel ik dat ik een grote verzameling heb. Als ik alles digitaal heb voelt het alsof ik geen ene game heb.