Miyamoto: Zelda Wii U bevindt zich nog in onderzoeksfase

Shigeru Miyamoto heeft te kennen gegeven dat een The Legend of Zelda-game op de Wii U nog in de onderzoeks- en designfase bevindt, waardoor we nog even op de titel zullen moeten wachten. Hoewel men vorig jaar op de E3 een glimp kon opvangen van hoe een Zelda-spel er in high definition uit zou kunnen zien middels een tech demo, liet dit enkel het uiterlijk zien. Volgens Miyamoto moet er juist meer gericht worden op hoe de game zal spelen.


De laatste Zelda-game was The Legend of Zelda: Skyward Sword voor de Nintendo Wii, die met name hoge ogen wist te gooien door diens indrukwekkende besturingssysteem. Miyamoto is hier echter kritisch over en meent dat de besturing nog verder geëvolueerd zal moeten worden voor een volgende game binnen de serie:
With the last game, Skyward Sword, that was a game where you had motion control to use your weapons and a lot of different items, and I thought that was a lot of fun, but there were some people who weren’t able to do that or didn’t like it as much and stopped playing partway through it.
Op het moment is Nintendo bezig met kijken wat goed werkte in Skyward Sword, wat ontbrak en wat eventueel beter zou kunnen. Hoe de volgende The Legend of Zelda-game ook precies zal uitpakken, Miyamoto wist in ieder geval al te melden dat de game een groot publiek zal moeten aanspreken.

Hoe dan ook: een officiële aankondiging van een nieuwe Zelda-titel zal, vanwege de huidige staat van de game, dus nog even op zich laten wachten. Als de game er echter zo schitterend uit zal komen te zien als de tech demo van de E3 van vorig jaar wist doen vermoeden, zal elke Zelda-fan in ieder geval tevreden zijn over de grafische kwaliteit van het spel.

  1.   
    GamerJaime's avatar

    Ja sorry hoor maar dit kan toch niet? Hoe willen ze die uberhaupt een succesvolle launch van die WIIU hebben als de echt toffe games voorlopig nog niet gaan uitkomen. Die console zal waarschijnlijk niet al te duur zijn dus misschien willen ze hem op die manier redden maar dan nog,ik weiger zo een ding te halen als er niet ook vette games voor komen. Hoop voor hun dat ze daarmee opschieten want als Sony volgend jaar met hun PS4 komt en microsoft waarschijnlijk met een nieuwe Xbox is Nintendo zowiezo nergens meer. Jammer want ik geloof best dat die console vet is en gun Nintendo ook echt het succes. Zonde!

  2.   
    Sympharion's avatar

    jaime360gamer schreef, "Ja sorry hoor maar dit kan toch niet? Hoe willen ze die uberhaupt een succesvolle launch van die WIIU hebben als de echt toffe games voorlopig nog niet gaan uitkomen. Die console zal waarschijnlijk niet al te duur zijn dus misschien willen ze hem op die manier redden maar dan nog,ik weiger zo een ding te halen als er niet ook vette games voor komen. Hoop voor hun dat ze daarmee opschieten want als Sony volgend jaar met hun PS4 komt en microsoft waarschijnlijk met een nieuwe Xbox is Nintendo zowiezo nergens meer. Jammer want ik geloof best dat die console vet is en gun Nintendo ook echt het succes. Zonde!"

    Hoe denk je dat ze een jaar nadat er een Zelda is uitgekomen weer een Zelda kunnen uitbrengen. Een Zelda is geen CoD. Over Zelda doen ze jaren. En op de launch van een console is het ook heel lastig om een echte Zelda uit te brengen zonder dat het een port is (Twilight Princess). De Wii U krijgt dit jaar nog meer dan 31 spellen, en dat is heel wat voor een nieuwe console.

    Er komen btw binnenkort genoeg toffe games uit voor de Wii U:

    – Pikmin 3

    – Batman: Arkham City Armored Edition

    – ZombiU

    – Rayman Legends

    – Alien: Colonial Marines

    – Trine 2: Director’s Cut

    – GTA: V

    – Black Ops 2

    – Assassin’s Creed III

    – Darksiders II

    etc.

  3.   
    GamerJaime's avatar

    @Sympharion De games die jij noemt komen grotendeels ook voor de 360 en ps3 dus dit zijn gewoon simpele ports. Vraag me af of de hardcore gamers daarin trappen. Hoezo Blackops 2 en een WiiU halen terwijl je hem net zo goed op je vertrouwde 360 of PS3 kan gaan spelen met je oude vertrouwde account en vrienden. En ja Batman is al een jaar uit en de meeste gamers hebben die al lang uitgespeeld en zo niet dan kun je hem nu voor een zacht prijsje in de winkels vinden,om daar nog eens 200/250 euro voor een WiiU bij te leggen alleen voor die vette WiiU tabletcontroller gaat mij een beetje ver. Conclusie: De games die Nintendo exclusief voor de WiiU heeft zijn misschien wel leuk om te spelen maar geen echte knallers, die knallers die hiervoor de komende tijd gaan uitkomen kun je ook voor je Xbox op PS3 halen dus waarom zou je dan die WiiU aanschaffen?

  4.   
    Sympharion's avatar

    jaime360gamer schreef, "@Sympharion De games die jij noemt komen grotendeels ook voor de 360 en ps3 dus dit zijn gewoon simpele ports. Vraag me af of de hardcore gamers daarin trappen. Hoezo Blackops 2 en een WiiU halen terwijl je hem net zo goed op je vertrouwde 360 of PS3 kan gaan spelen met je oude vertrouwde account en vrienden. En ja Batman is al een jaar uit en de meeste gamers hebben die al lang uitgespeeld en zo niet dan kun je hem nu voor een zacht prijsje in de winkels vinden,om daar nog eens 200/250 euro voor een WiiU bij te leggen alleen voor die vette WiiU tabletcontroller gaat mij een beetje ver. Conclusie: De games die Nintendo exclusief voor de WiiU heeft zijn misschien wel leuk om te spelen maar geen echte knallers, die knallers die hiervoor de komende tijd gaan uitkomen kun je ook voor je Xbox op PS3 halen dus waarom zou je dan die WiiU aanschaffen? "

    Black Ops 2 op de Wii U omdat, zoals ze in het bericht beschreven, de Wii U exclusieve features bevat. Ook ga ik overstappen van 360 op Wii U en dan is het wel wat aangenaam om daar ook wat spellen voor te hebben. Vele vrienden van mij zijn ook van plan de overstap van 360/PS3 naar Wii U te doen.

    Batman: Arkham City Armored Edition is een verbeterde versie van de delen op andere consoles. Met betere graphics, gameplay en exclusieve features. Ik, net als vele andere, hebben Arkham City nog niet gespeeld. Dus dat komt dan goed uit. Verder zijn exclusives als Pikmin 3, ZombiU, Rayman Legends en LEGO City Undercover voor mij wel de moeite waard om het systeem in huis te halen bij launch. Daarbij komt ook nog dat later Zelda, Mario, Donkey Kong, Metroid, Starfox, Super Smash Bros. etc. ook nog naar het systeem komen.

    GTA: V zou volgens Rockstar ook naar de Wii U komen begin 2013. Deze zal dan ook exclusieve Wii U features krijgen. Net als Aliens: Colonial Marines. Deze zal volgens Randy Pitchford de versie zijn die er het beste uitziet en hij noemt de Wii U een krachtige, zeer krachtig systeem en het is zeker next-gen. Dit alleen al is voor mij een reden om de Wii U in huis te halen. Waarom wilden zoveel mensen de Xbox 360 zo graag hebben? Omdat het next-gen was. Waarom willen zoveel mensen de PS4 bij launch halen? Omdat het next-gen is. Ik, samen met mijn mede gamers, wil(len) de Wii U bij launch halen, omdat het next-gen is. 😉

  5.   
    ckerigon's avatar

    jaime360gamer schreef, "@Sympharion De games die jij noemt komen grotendeels ook voor de 360 en ps3 dus dit zijn gewoon simpele ports. Vraag me af of de hardcore gamers daarin trappen. Hoezo Blackops 2 en een WiiU halen terwijl je hem net zo goed op je vertrouwde 360 of PS3 kan gaan spelen met je oude vertrouwde account en vrienden. En ja Batman is al een jaar uit en de meeste gamers hebben die al lang uitgespeeld en zo niet dan kun je hem nu voor een zacht prijsje in de winkels vinden,om daar nog eens 200/250 euro voor een WiiU bij te leggen alleen voor die vette WiiU tabletcontroller gaat mij een beetje ver. Conclusie: De games die Nintendo exclusief voor de WiiU heeft zijn misschien wel leuk om te spelen maar geen echte knallers, die knallers die hiervoor de komende tijd gaan uitkomen kun je ook voor je Xbox op PS3 halen dus waarom zou je dan die WiiU aanschaffen? "

    Jij ziet alles, maar van 1 kant en dat is door de ogen van een gamer.. Opzicht helemaal niks mis mee, maar je moet niet vergeten dat Nintendo een bedrijf is. En een bedrijf doet wat er gedaan moet worden om hun investeerders tevreden te houden en op het gebied van marketing zo te doen dat het op lange termijn winstgevend zal zijn.

    Jij komt met vind ik persoonlijk hele goede punten waarom veel mensen de Wii U misschien zullen overslaan bij launch, maar je moet niet vergeten dat het een totaal nieuw console is met andere hardware en structuur als de PS3 en 360, veel ps3 games waren vroeger rechtstreekse ports, omdat de PS3 met hun hardware veelste ingewikkeld was. Ontwikkelaars zijn ook maar mensen en kunnen niet als machines 24/7 doorwerken aan een product die bij launch meteen klaar voor verkoop moet zijn.

    Veel games zijn idd ports van de 360/ps3 versie, maar omdat jij hem al hebt gespeeld (same story here) betekend niet dat iedereen het al heeft gedaan. Geef Nintendo tijd om met hun vette first party games te komen, want we weten allemaal dat ze eraan zitten te komen en ik weet niet hoe jij er over denkt, maar ik zie dat niet zitten elk jaar of 2 een nieuwe Super mario, Zelda, Metroid, Kirby etc. etc.

  6.   
    GamerJaime's avatar

    @Sympharion We zullen het gaan zien maar die extra features (zoals een map op je pad ipv in beeld) vind ik niet tof genoeg om die console te halen. Volgens mij valt het grafisch ook ontzettend mee en het lijkt er naar mijn inziens op dat Nintendo nu nog even wil concuren met de 360 en PS3 als je kijkt naar de titels die ze uitbrengen. En tegen de tijd dat al die toffe nintendo titels uitkomen is de nieuwe xbox en ps4 ook al aangekondigd en ik vraag me oprecht af of de WiiU daar tegen kan opboksen. We zullen het gaan zien maar het verbaast me niets als de WiiU dadelijk geen succes wordt en nogmaals dit vind ik oprecht zonde om dat mij dit wel een leuk apparaat lijkt. Alleen vind ik ”leuk” niet genoeg om hem ook daadwerkelijk te kopen,ben zeer benieuwd hoe de rest van de wereld hierover denkt.

  7.   
    Sympharion's avatar

    jaime360gamer schreef, "@Sympharion We zullen het gaan zien maar die extra features (zoals een map op je pad ipv in beeld) vind ik niet tof genoeg om die console te halen. Volgens mij valt het grafisch ook ontzettend mee en het lijkt er naar mijn inziens op dat Nintendo nu nog even wil concuren met de 360 en PS3 als je kijkt naar de titels die ze uitbrengen. En tegen de tijd dat al die toffe nintendo titels uitkomen is de nieuwe xbox en ps4 ook al aangekondigd en ik vraag me oprecht af of de WiiU daar tegen kan opboksen. We zullen het gaan zien maar het verbaast me niets als de WiiU dadelijk geen succes wordt en nogmaals dit vind ik oprecht zonde om dat mij dit wel een leuk apparaat lijkt. Alleen vind ik ”leuk” niet genoeg om hem ook daadwerkelijk te kopen,ben zeer benieuwd hoe de rest van de wereld hierover denkt."

    Nintendo wil concurreren met de PS360 maar tegelijk ook met de Xbox 8 en PS4 zodra die uitkomen. De Wii U kan nu al spellen laten zien, in de alpha/beta fase, met dezelfde of 1.5x betere graphics dan op de PS360 NU pas hebben. Als de Wii U al even op de markt is dan zijn de beelden wel nog veel meer beter.

  8.   
    GamerJaime's avatar

    @ckerigon Maar hoezo blackops halen (60 euro) en daar nog eens 250 euro (als het niet meer is) bij tellen voor alleen wat extra features? Vergeet niet dat het ook nog eens crisis is en 60 euro voor een simpele gamer al vrij veel is. Ik zie gewoon buiten die tablet om niet een toegevoegde waarde voor die console. Ziet er geinig uit en grafisch is het ook prima maar er zit geen game tussen die mij als hardcore gamer verleid om dat ding aan te schaffen. Dan nog maar even met mij xbox verder totdat daar een nieuwe voor verschijnt.

  9.   
    GamerJaime's avatar

    Sympharion schreef, "

    ”jaime360gamer” schreef, "@Sympharion We zullen het gaan zien maar die extra features (zoals een map op je pad ipv in beeld) vind ik niet tof genoeg om die console te halen. Volgens mij valt het grafisch ook ontzettend mee en het lijkt er naar mijn inziens op dat Nintendo nu nog even wil concuren met de 360 en PS3 als je kijkt naar de titels die ze uitbrengen. En tegen de tijd dat al die toffe nintendo titels uitkomen is de nieuwe xbox en ps4 ook al aangekondigd en ik vraag me oprecht af of de WiiU daar tegen kan opboksen. We zullen het gaan zien maar het verbaast me niets als de WiiU dadelijk geen succes wordt en nogmaals dit vind ik oprecht zonde om dat mij dit wel een leuk apparaat lijkt. Alleen vind ik ”leuk” niet genoeg om hem ook daadwerkelijk te kopen,ben zeer benieuwd hoe de rest van de wereld hierover denkt."

    Nintendo wil concurreren met de PS360 maar tegelijk ook met de Xbox 8 en PS4 zodra die uitkomen. De Wii U kan nu al spellen laten zien, in de alpha/beta fase, met dezelfde of 1.5x betere graphics dan op de PS360 NU pas hebben. Als de Wii U al even op de markt is dan zijn de beelden wel nog veel meer beter."

    Wedden dat de nieuwe Xbox en Playstation gehakt maken van de WiiU. Ik wacht zoals ik hierboven al gezegd heb liever nog ff en denk dat meer hardcore gamers dat zullen doen. Je geeft dat geld niet aan iets uit wat ”leuk” is althans ik in ieder geval niet.

  10.   
    Relief's avatar

    Haha nintendo fanboys zijn hilarisch. Ondanks dat de specs gelekt zijn blijven ze roepen dat het next-gen is.

    Sorry dat ik jullie moet teleurstellen, maar de Wii U heeft niets anders dan 7 jaar oude hardware. Het is iets beter dan een 360 en daar houdt het dan ook op. De Wii U is 1,5x krachtiger, maar hiervan zal pas goed gebruik worden gemaakt na een jaar of 2. Tot die tijd zullen Wii U games grafisch hetzelfde of zelfs slechter uitzien dan games die op de 360 en PS3 uitkomen.

    De volgende generatie xbox en ps4 zullen gehakt maken van de Wii U en zullen duidelijk tonen waarom zij echt next-gen zijn. Waarom? Omdat zij 10-20x zo krachtig zullen zijn. Met 1,5x krachtig kom je er niet.

  11.   
    WesterW's avatar

    Ik vind het alleen wel grappig dat bijna iedereen er per definitie van uitgaat dat betere specs een console kunnen maken of breken. De DS en Wii waren echter alles behalve gefaalde producten 😉

  12.   
    Sympharion's avatar

    Relief schreef, "Haha nintendo fanboys zijn hilarisch. Ondanks dat de specs gelekt zijn blijven ze roepen dat het next-gen is.
    Sorry dat ik jullie moet teleurstellen, maar de Wii U heeft niets anders dan 7 jaar oude hardware. Het is iets beter dan een 360 en daar houdt het dan ook op.
    De volgende generatie xbox en ps4 zullen gehakt maken van de Wii U en zullen duidelijk tonen waarom zij echt next-gen zijn."

    Dit zei men ook over de PSVita. Toen dat ding was laten zien zeiden alle graphics-hoeren ineens: Nintendoomed, Vita wint van 3DS!, 3DS is een late toevoeging in de generatie van de PSP!. En kijk waar we nu zijn beland. De Vita die nog minder verkocht wordt dan 8 jaar oude hardware (PSP) in het land van herkomst terwijl de 3DS, die zogenaamd nog in de PSP generatie hoorde nu de snelst verkopende hardware aller tijden is.
    En wat Wesz zegt. Een nieuwe generatie gaat niet om welke hardware het krachtigste is maar om de ervaring, gameplay en wat je ermee kan doen. Als je voor graphics wil gaan moet je een PC kopen.

  13.   
    GamerJaime's avatar

    Wesz schreef, "Ik vind het alleen wel grappig dat bijna iedereen er per definitie van uitgaat dat betere specs een console kunnen maken of breken. De DS en Wii waren echter alles behalve gefaalde producten ;)"

    Misschien is de WII qua verkoopcijfers niet gefaald maar veel mensen (waaronder ikzelf) waren totaal niet blij toen ze die console eenmaal aangeschaft hadden. Dus of je daar nu zo tevreden mee moet zijn..

    Sympharion schreef, "

    ”Relief” schreef, "Haha nintendo fanboys zijn hilarisch. Ondanks dat de specs gelekt zijn blijven ze roepen dat het next-gen is.
    Sorry dat ik jullie moet teleurstellen, maar de Wii U heeft niets anders dan 7 jaar oude hardware. Het is iets beter dan een 360 en daar houdt het dan ook op.
    De volgende generatie xbox en ps4 zullen gehakt maken van de Wii U en zullen duidelijk tonen waarom zij echt next-gen zijn."

    En wat Wesz zegt. Een nieuwe generatie gaat niet om welke hardware het krachtigste is maar om de ervaring, gameplay en wat je ermee kan doen. Als je voor graphics wil gaan moet je een PC kopen."

    Of wachten op de PS4 of nieuwe Xbox. 😉

  14.   
    -Arthur-'s avatar

    Ik vind dat Nintendo ook zo’n 5 jaar achter de feiten loopt, maar ja….. 😕
    Weet je wat mij te gek lijkt? Om de tijd te doden door middel van virtual console games te spelen op de Wii U controller, totdat er goede titels uit komen. Verder kijk ik erg uit naar Dragon Quest 10 voor de Wii U. 🙂

  15.   
    ckerigon's avatar

    Relief schreef, "Haha nintendo fanboys zijn hilarisch. Ondanks dat de specs gelekt zijn blijven ze roepen dat het next-gen is.
    Sorry dat ik jullie moet teleurstellen, maar de Wii U heeft niets anders dan 7 jaar oude hardware. Het is iets beter dan een 360 en daar houdt het dan ook op. De Wii U is 1,5x krachtiger, maar hiervan zal pas goed gebruik worden gemaakt na een jaar of 2. Tot die tijd zullen Wii U games grafisch hetzelfde of zelfs slechter uitzien dan games die op de 360 en PS3 uitkomen.
    De volgende generatie xbox en ps4 zullen gehakt maken van de Wii U en zullen duidelijk tonen waarom zij echt next-gen zijn. Waarom? Omdat zij 10-20x zo krachtig zullen zijn. Met 1,5x krachtig kom je er niet."

    Ik weet niet wie jij Nintendo fan boys noemt? 😛 Maar ik heb alle systemen gehad en elk systeem heeft zijn eigen voor en na delen. Iedereen heeft zijn eigen meningen en ervaringen met de wii/ps3/360 en ik respecteer ieders mening, maar ik ben echt benieuwd naar waar jij de informatie hebt gevonden over de specs van de ps4 en de nieuwe xbox om conclusies te trekken dat ze 10 tot 20 x sterker zullen zijn? Jij denkt dat ze Nasa hardware er in gaan stoppen? 😛
    En de Wii U specs zijn goed genoeg voor deze tijd en de toekomst.. En hoe ver denk je dat MS en Sony zullen gaan met hardware? Sony heeft duidelijk bewezen dat je met over de top specs er nog lang niet bent.. ze verkochten de PS3 voor 600 a 700 euro en Sony heeft de klappen duidelijk gevoelt, dus ik weet niet of Sony het nog wel aandurft met high end console. Zij weten dat de consoles nooit zulke hoge specs nodig heeft als de PC om een bepaald game te-runnen, want consoles hoeft zich maar op 1 ding te focussen en dat is de game zelf terwijl bij de PC er nog van alles op de achtergrond draait.
    Het is ook zo dat ze de perfecte balans moeten vinden tussen hardware en software. Ik werk toch echt veel liever met redelijke specificaties en een makkelijk structuur van de hardware die mensen snel kunnen oppikken dan in 1x een console met 20 cores en triple sli weetikveel videokaart..

  16.   
    tijn80's avatar

    Ik vind dat Nintendo bij release minstens een exclusieve titel moet uitbrengen. En dan heb ik het niet over casual games zoals de Wii ten overvloede heeft, maar een titel als Metroid, Zelda of Starfox.

    Overigens is het vergelijk van de Wii U met een PS4/Xbox720 niet reeel. De Wii kostte bij release €250, de PS3 €599 en de Xbox360 €399. Voor een hogere prijs mag je ook betere hardware verwachten.

    Het enige wat mij ergerde aan de Wii is het gebrek aan fatsoenlijke games. (en de overvloed aan crap-games). Het is een goede zet dat ze meer ports gaan uitbrengen, maar ik hoop dat ze dat ook nog (fatsoenlijk) kunnen doen zodra de games voor de nextgen uitkomen. (War for Cybertron was bv om te huilen op de Wii)

  17.   
    Sympharion's avatar

    ”tijn80″ schreef, "Ik vind dat Nintendo bij release minstens een exclusieve titel moet uitbrengen. En dan heb ik het niet over casual games zoals de Wii ten overvloede heeft, maar een titel als Metroid, Zelda of Starfox.
    "

    Pikmin 3?
    LEGO City Undercover?
    Ninja Gaiden 3: Razors Edge?

  18.   
    tijn80's avatar

    Sympharion schreef, "

    ”tijn80″ schreef, "Ik vind dat Nintendo bij release minstens een exclusieve titel moet uitbrengen. En dan heb ik het niet over casual games zoals de Wii ten overvloede heeft, maar een titel als Metroid, Zelda of Starfox.
    "

    Pikmin 3?
    LEGO City Undercover?
    Ninja Gaiden 3: Razors Edge?"

    Sorry, ik had het over fatsoenlijke titels. Alleen NG 3 komt in de buurt, maar die komt ook op de PS3 uit, dus geen exclusive. Alle games met het woordje “Lego” valt bij mij sowieso af. Net als Pokemon…

  19.   
    ckerigon's avatar

    tijn80″]

    ”Sympharion schreef, "[quote=”tijn80″ schreef, ".."

    Pikmin 3?
    LEGO City Undercover?
    Ninja Gaiden 3: Razors Edge?"

    Sorry, ik had het over fatsoenlijke titels. Alleen NG 3 komt in de buurt, maar die komt ook op de PS3 uit, dus geen exclusive. Alle games met het woordje “Lego” valt bij mij sowieso af. Net als Pokemon…[/quote]

    Ik vond de Lego games wel grappig 😛
    En Pikmin 3 zie ik wel echt als een dikke exclusive die games waren prachtig 😛

  20.   
    Sympharion's avatar

    tijn80″]

    ”Sympharion schreef, "[quote=”tijn80″ schreef, ".."

    Pikmin 3?
    LEGO City Undercover?
    Ninja Gaiden 3: Razors Edge?"

    Sorry, ik had het over fatsoenlijke titels. Alleen NG 3 komt in de buurt, maar die komt ook op de PS3 uit, dus geen exclusive. Alle games met het woordje “Lego” valt bij mij sowieso af. Net als Pokemon…[/quote]
    Ninja Gaiden 3: Razors Edge wordt door Nintendo uitgegeven en lijkt me dus niet op de PS3 te komen. Ninja Gaiden 3 is wel op de PS3. Maar dat is hetzelfde als Ninja Gaiden 2 en Ninja Gaiden Sigma 2 allebei andere spellen waren. Ninja Gaiden 3 is ook anders dan Ninja Gaiden 3: Razors Edge. Het lijkt allemaal wel op elkaar maar het is toch net iets anders. Iets wat Ninja Gaiden 3: Razors Edge ook kent tegenover Ninja Gaiden 3 is dat het spel gewelddadiger wordt, ledematen kunnen weer afgesneden worden en het bloed-niveau is verhoogd. Ook zullen de graphics iets verbeterd worden, de besturing geoptimaliseerd en er zal extra en nieuwe content voor verschijnen.

    LEGO games vind ik wel tof. Alleen omdat er het woordje LEGO in voorkomt valt het voor jouw af? Dat is hetzelfde als zeggen dat als er in een nieuw shirtje het woordje Adidas in voorkomt, je het niet koopt omdat je een Nike shirtje wilt. LEGO City Undercover is net een GTA maar dan met een LEGO Engine, zonder moorden, je speelt de good-guy en het heeft humor.

    En Pikmin 3 is ook echt een prachtig spel zoals degene boven mij zegt. Een waardige exclusive die voor zowel de hardcore als casual gamer leuk is.