Vanavond op TV: Superhero Movie

Voor comicbook liefhebbers zijn het fijne tijden met the Avengers, the Dark Knight Rises en the Amazing Spider-Man momenteel of binnenkort in de bioscoop. Een ander filmsubgenre is de parodie. Zo zijn er de laatste jaren schandalige spoofs verschenen zoals Meet the Spartans, Vampires Suck en Disaster Movie. Toevallig allemaal van hetzelfde regisseursduo. Een superhelden variant bestaat er ook en die is zeker niet slecht.

Vanavond op tv: Superhero Movie (RTL 5, 20:30) Voor een groot deel is het verhaal gebaseerd op dat van Spider-Man. De jonge Rick Riker, gespeeld door Drake Bell van Nickelodeon´s Drake & Josh, wordt gebeten door een libelle. Hierdoor krijgt hij superkrachten maar hoe moet hij er mee omgaan.

Hij vraagt eerst hulp bij zijn oom (Leslie ´Naked Gun´ Nielsen), vervolgens komt hij in contact met Dr. Xavier (Tracey Morgan), zijn X-Men en de Human Torch. Uiteraard gebeurt dit alles op absurde wijze maar de grappen zijn regelmatig geslaagd en dankzij het goede acteerwerk van hoofdrolspeler Bell is de film een reuze meevaller.

En je weet het, heb je nog tips voor de redactie? Laat het ons dan weten in een mailtje naar de hoofredactie of een reactie op dit item.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren