GN Poll: Welk besturingssysteem gebruikt jouw smartphone?

De game-industrie staat niet stil, waardoor gamers op elk moment van de dag genoeg gespreksmateriaal hebben. Maar net als elk organisme dat gezegend is met een brein verschillen gamers vaak van mening, dus discussiëren ze heel wat af. Elke twee weken geeft GamersNET al die mensen de mogelijkheid om zich helemaal uit te leven en hun ongezouten, ongecensureerde en keiharde mening te geven over een nieuwe poll, zelfs al mondt dit soms uit in felle discussies waarbij bloed niet wordt geschuwd. Maar eerst blikken we even terug op de poll van 23 juli, om te kijken welke partij deze keer de overhand had.

We merkten toen op dat er veel vooroordelen over mannen en vrouwen bestaan. Niet alleen in veel Arabische landen waar vrouwen sterk onderdrukt zijn en mannen superieur geacht worden, maar ook in Nederland. Zo wordt bijvoorbeeld voetbal nog steeds gezien als iets wat typisch voor mannen is, terwijl samen naar het toilet gaan weer een typisch vrouwending is. Ook gamen wordt nog steeds gezien als een mannenhobby, maar er zijn steeds meer vrouwen die gamen. Daarom legden we jullie de gewaagde stelling “Gamen is een mannenhobby” voor. Toen bleek dat bijna driekwart van de stemmers het oneens is met deze stelling! Geëmancipeerde bezoekers bij GamersNET dus. Een greep uit jullie reacties:

Tadao:

Ongeveer (en dit is allemaal ruw in percentage omgezet) 70% van alle leden van het vrouwelijk geslacht die ik genoeg ken om het zeker van te weten gamen wel eens van tijd tot tijd als hobby. 20% daarvan is hardcore gamer… Dus ik zeg nee, gamen is niet een ‘mannenhobby’, omdat alle geslachten ervan kunnen genieten. Als ik in de klas zit op school (opleiding multimedia) zie ik 1 van de meiden een programma gedownload te hebben puur om langs de blokkering te komen en World of Warcraft te spelen. Mijn moeder speelde vaak Tetris op de oude gameboy, en vandaag de dag speelt graag sudoku en andere puzzel games op de NDS. Mijn ex vriendin versloeg mij vaak op Call of Duty (nee, daarom is ze mijn ex niet), en telkens als ik op skype zit met een Britse vriend van mij hoor ik op de achtergrond zijn zus ragen op Gears of War en Call of Duty omdat ze dood gaat door glitches.

Dit alles is voor mij genoeg om te zeggen dat gamen geen mannen hobby is. Voor iedereen is er een game.

tijn80:
Ik ga nu niet zeggen dat ik veel vrouwen ken die gamen, want ik ken er eigenlijk maar een handvol. Om nou te zeggen dat gamen een typische mannenhobby is? Statistisch gezien waarschijnlijk wel, maar het feit dat er vrouwen zijn die gamen wil al zeggen dat het een hobby is voor beiden. Het valt me wel op dat er meer mannelijke hardcore gamers zijn, terwijl vrouwen vaker voor de casual games gaan.
EnkiBook:
Het boeit niet of het een mannen of een vrouwen hobby is.

Een gamer = Een gamer.

Check CrewGrounds voor de meningen van de redacteuren van GamersNET.

Nieuwe stelling
Het hebben van een mobiele telefoon is tegenwoordig net zo normaal als het bezitten van een huis. Maar waar we vroeger allemaal nog een lompe Nokia 3310 bij ons droegen, heeft een groot deel van de bevolking tegenwoordig een smartphone in zijn of haar bezit. Ook hier geldt weer: zoveel mensen, zoveel smaken, dus er zijn verschillende typen smartphones op de markt. Wij vragen ons af van welk besturingssysteem jouw smartphone gebruikmaakt en daarom vragen we je antwoord te geven op de volgende vraag:

Welk besturingssysteem gebruikt jouw smartphone?

Laat het ons weten door op de poll te stemmen en vergeet niet hieronder een reactie achter te laten. Misschien verschijnt jouw mening dan over twee weken wel in het volgende GamersNET Poll-artikel! Alvast bedankt voor het stemmen, wij zijn benieuwd naar de uitslag.

  1.   
    Alfa Warrior's avatar

    Pff, smartphones gewoonweg nutteloos, je moet ze iedere dag opladen, doe je het niet dan zit je de volgende dag zonder stroom.

    Nee, geef mij maar gewoon lekker mijn Nokia 6610, ik hoef deze slechts één keer per week op te laden en kan er alles mee wat ik nodig heb (Bellen en SMS’en).

    Als ik wil browsen of een spelletje wil spelen zoek ik wel een computer op.

  2.   
    mmx's avatar

    welk bestrurings systeem hahahahahahahahahaha ik wil geen smartphone en waarom niet omdat je dan bijna geen privacy meer hebt het zijn net trackers ze weten je overal te vinden ik haat dat en heb ook geen 06 ik liep in 1990 al met een mobiele tel merk iksjouwmekapot zo een kofferding 👿 voor mijn werk hoe groot was mijn irritatie toen ze met die krengen kwamen 👿 En voor gamen heb ik twee PC’s een ps3 twee x360 een Wii een nintendo ds en die past precies in mij binnenzak 😉 😛

  3.   
    ps3 gek's avatar

    Ik heb een HTC HD2 al sinds de release een paar jaar geleden. Bij aankoop stond er windows 6.5 op ofzo. Wat een ramp was dat! Ik had me duidelijk niet verdiept in besturingssystemen. De marketplace was gevuld mt zo’n 10 nutteloze apps, van whatsapp was geen sprake en later leverde windows ook nog eens problemen bij het ontvangen van smsjes en belde hij contactpersonen in mijn broekzak. Toen heb ik er zelf Android op gezet. Dit is inmiddels nog steeds mijn besturingssysteem en werkt perfect! Waarschijnlijk dat ik na deze telefoon toch ovrstap naar een iphone zodat ik alles kan syncen met mn ipad. Overigens werkt de windows die n de recente telefoons zit zoals nokia lumia ook erg goed. Verdiepen in besturingssystemen is nu niet meer zo belangrijk als een paar jaar geleden. 😉

  4.   
    tijn80's avatar

    mmx schreef, "welk bestrurings systeem hahahahahahahahahaha ik wil geen smartphone en waarom niet omdat je dan bijna geen privacy meer hebt het zijn net trackers ze weten je overal te vinden ik haat dat en heb ook geen 06 ik liep in 1990 al met een mobiele tel merk iksjouwmekapot zo een kofferding 👿 voor mijn werk hoe groot was mijn irritatie toen ze met die krengen kwamen 👿 En voor gamen heb ik twee PC’s een ps3 twee x360 een Wii een nintendo ds en die past precies in mij binnenzak 😉 😛 "

    Ooit gehoord van leestekens?

  5.   
    nickykolkie's avatar

    mmx schreef, "welk bestrurings systeem hahahahahahahahahaha ik wil geen smartphone en waarom niet omdat je dan bijna geen privacy meer hebt het zijn net trackers ze weten je overal te vinden ik haat dat en heb ook geen 06 ik liep in 1990 al met een mobiele tel merk iksjouwmekapot zo een kofferding 👿 voor mijn werk hoe groot was mijn irritatie toen ze met die krengen kwamen 👿 En voor gamen heb ik twee PC’s een ps3 twee x360 een Wii een nintendo ds en die past precies in mij binnenzak 😉 😛 "

    Juist ja… Maar, je mag wel weten dat je in deze tijd gewoon eigenlijk helemaal geen privacy meer hebt. En als je wel privacy wilt kan je het beste je pc en andere elektronica die iets versturen weggooien. En die oude koelkasten kunnen ze ook wel tracken.

  6.   
    xColdNight's avatar

    Waarom was ik gedurende de vorige poll nou net op vakantie?^^

  7.   
    ronineter's avatar

    htc wildfire met android en htc sense. ook kan ik mijn telefoon uitrusten met een extra accu zodat hij langer mee gaat alleen dan wordt hij ook weer groter

  8.   
    tijn80's avatar

    ”Kim231″ schreef, "Waarom was ik gedurende de vorige poll nou net op vakantie?^^"

    Had je een smartphone moeten hebben 😛

  9.   
    Fatal1ty's avatar

    Ik ben een trouwe htc’er van Hero naar HD2 naar Sensation XE Maar ik zit overigens te wachten op de aankondiging van de Iphone 5 die ik zeker zal kopen aangezien ik een ipod & ipad heb 😛

  10.   
    tijn80's avatar

    Fatal1ty schreef, "Ik ben een trouwe htc’er van Hero naar HD2 naar Sensation XE Maar ik zit overigens te wachten op de aankondiging van de Iphone 5 die ik zeker zal kopen aangezien ik een ipod & ipad heb 😛 "

    Ik heb een iPhone van de zaak, maar ben toch niet zo blij met iOS. Zitten mij teveel beperkingen aan. (Al is het met iOS 5 flink verbeterd)

  11.   
    Sub-Zeuro's avatar

    Bij smartphones geldt: geduld is een schone zaak…met andere woorden ik wacht nog een aantal jaartjes (2), dan zijn ze weer 4 x sterker en beter. Nu heb ik het echt nog niet nodig…(en Facebook sucks.) Vind alleen iphone ios helemaal nix net zoals degene boven mij al zei, dat het wat beperkt aanvoeld en ziet..
    Windowsphone of een mobiel met Android besturing lijkt me veel beter. 😮

  12.   
    Fatal1ty's avatar

    Dinorider schreef, "Bij smartphones geldt: geduld is een schone zaak…met andere woorden ik wacht nog een aantal jaartjes (2), dan zijn ze weer 4 x sterker en beter. Nu heb ik het echt nog niet nodig…(en Facebook sucks.) Vind alleen iphone ios helemaal nix net zoals degene boven mij al zei, dat het wat beperkt aanvoeld en ziet..
    Windowsphone of een mobiel met Android besturing lijkt me veel beter. 😮 "

    Maar Android is best zwaar onder de smartphones, er word gespeculeerd dat de S3 2 GB werkgeheugen heeft vanwege Jelly Bean, quad/dualcores lust hij wel pap van.

  13.   
    ps3 gek's avatar

    ”tijn80″ schreef, "[quote=”Kim231″]Waarom was ik gedurende de vorige poll nou net op vakantie?^^"

    Had je een smartphone moeten hebben 😛 [/quote]

    Nice! Haha 😀

  14.   
    sthij's avatar

    Ik gebruik android voor de reden dat het lekker open is nu heb ik de samsung galaxy s2 (slechtste keuze android mobiel ooit ivm dat ik na 5 min browsen een eitje kan koken omdat die zo warm word).

    hiervoor had ik een iphone 4 na 2 weken weg gedaan aangezien zelfs met jailbreak je er weinig mee kon. Ik draai nu cm9 (rc2 4.0.4) alles loopt lekker soepel als ik het vergelijk met de standaard samsung software dan is dat een wereld van verschil.

    Hiervoor had ik een htc desire en als ik terug kon had ik dat zo gedaan.

    Het voordeel van android is als je bv touchwizz hebt of htc sense en je vindt het niks kun je hem rooten en zo standaard android erop gooien (of andere dingen zoals miui) je kunt het zo maken zoals je zelf wilt en niet gelimiteerd zijn aan een paar paginas met icoontjes.

  15.   
    sthij's avatar

    Fatal1ty schreef, "

    ”Dinorider” schreef, "Bij smartphones geldt: geduld is een schone zaak…met andere woorden ik wacht nog een aantal jaartjes (2), dan zijn ze weer 4 x sterker en beter. Nu heb ik het echt nog niet nodig…(en Facebook sucks.) Vind alleen iphone ios helemaal nix net zoals degene boven mij al zei, dat het wat beperkt aanvoeld en ziet..
    Windowsphone of een mobiel met Android besturing lijkt me veel beter. 😮 "

    Maar Android is best zwaar onder de smartphones, er word gespeculeerd dat de S3 2 GB werkgeheugen heeft vanwege Jelly Bean, quad/dualcores lust hij wel pap van.
    "

    haha een htc desire met een single core 1 ghz 512mb ram heeft al jelly bean dan maar niet officieel… die jelly bean zit dan wel in pre alpha maar het is er wel. En ics is ook gewoon bruikbaar.

  16.   
    Sub-Zeuro's avatar

    Fatal1ty schreef, "

    ”Dinorider” schreef, "Bij smartphones geldt: geduld is een schone zaak…met andere woorden ik wacht nog een aantal jaartjes (2), dan zijn ze weer 4 x sterker en beter. Nu heb ik het echt nog niet nodig…(en Facebook sucks.) Vind alleen iphone ios helemaal nix net zoals degene boven mij al zei, dat het wat beperkt aanvoeld en ziet..
    Windowsphone of een mobiel met Android besturing lijkt me veel beter. 😮 "

    Maar Android is best zwaar onder de smartphones, er word gespeculeerd dat de S3 2 GB werkgeheugen heeft vanwege Jelly Bean, quad/dualcores lust hij wel pap van.
    "

    Daarom wacht ik nog een tijdje met de aanschaf van een Smartphone, ze hebben me nu nog steeds te vaak probleempjes en moeite met de besturingssystemen ze zijn over een paar jaar veel sterker en met beter aangepaste besturingsystemen, verwacht ik. Ook met de veiligheid en privicy zijn er nog een aantal eigenaardige bijkomigheden, ik weet niet of ik dat wel zo graag wil, bv. dat ze alles kunnen zien wat je met je Smartphone doet en heen gaat, dat wil ik helemaal niet dat ze dat bijhouden…waarom is dat? 😕

  17.   
    toqeer's avatar

    heb een samsung star kwa gamen is tie niet echt geweldig
    maar daar heb je tegenwoordig toch consoles en handhelds voor 😛

  18.   
    alround gamer's avatar

    Wat ik zo jammer dat veel mensen denken dat een smatphone een goed alternatief is voor een psvita, ps3 of xbox is terwijl een smartphone daar helemaal niet voor is. Ze missen gewoonweg zo veel zo!

  19.   
    mmx's avatar

    Wat ik zo jammer dat veel mensen denken dat een smatphone een goed alternatief is voor een psvita, ps3 of xbox is terwijl een smartphone daar helemaal niet voor is. Ze missen gewoonweg zo veel zo!

    Dat heb je goed gezien 😉

  20.   
    mmx's avatar

    Juist ja… Maar, je mag wel weten dat je in deze tijd gewoon eigenlijk helemaal geen privacy meer hebt. En als je wel privacy wilt kan je het beste je pc en andere elektronica die iets versturen weggooien. En die oude koelkasten kunnen ze ook wel tracken.

    hallo ik weet dat je bijna tegenwoordig geen privacy hebt .Hoe ik dat weet ik heb jaren voor de Mivd gewerkt en daar kunnen ze echt afluisteren hoor .Maar tegenwoordig met die z.g. sociale netwerken gooien de mensen zelf hun privacy op de grote hoop helaas ..