Global Play maakt het mogelijk Diablo III met iedereen overal te spelen

Vandaag heeft Blizzard aangekondigd dat Diablo III de Global Play-functionaliteit bevat, die het mogelijk maakt voor spelers om tegen elkaar te spelen, ongeacht waar zij zijn. Dit komt omdat de servers van de game veel minder regiogebonden zijn dan in andere games. Er is jammer genoeg wel een beperking: de servers zijn gebonden aan slechts drie regio’s.

* The Americas – Voor spelers in de VS, Canada, Zuid-Amerika, Australië, Nieuw Zeeland, en Zuid-Oost Azië.
* Europe – Voor spelers in de Europese Unie, Oost-Europa, Rusland, Afrika, en landen in het Midden-Oosten als Israël en de Verenigde Arabische Emiraten.
* Asia – Voor spelers in Zuid-Korea en delen van Taiwan, Hong Kong, en Macau.
Als je begint aan de game en je eerste karakter aanmaakt zul je spelen in je ‘thuisregio’, die bepaald wordt aan de hand van je woonplaats. Hierna kun je in Global Play altijd wisselen van regio, zodat je met iedereen over de wereld kunt spelen. Helaas gaan personages, items en vrienden niet mee naar een andere regio, dus die zul je opnieuw moeten creëren en verzamelen.

Daarnaast kun je alleen gebruik maken van het veilinghuis met echt geld in je thuisregio. Als je je in een andere regio bevindt zul je het moeten doen met het veilinghuis dat met goudstukken werkt. Het laatste veilinghuis zal, gepaard met de launch van Diablo III, beschikbaar zijn; eerstgenoemde doet daar een weekje langer over. Diegenen die hun items verkopen voor echt geld moeten vijftien procent van het opgebrachte geld afdragen aan Blizzard. Je kunt ook geld storten op je Battle.net-account voor gebruik in de game of andere Blizzard-items. Voor meer informatie over het veilinghuis kun je de website van Battle.net bezoeken.

De langverwachte RPG ligt op 15 mei in de winkels.

 1.   
  See4urSelf's avatar

  15 mei! Whoohoo!

 2.   
  grassyfuzz's avatar

  Er moet nederlandse voiceover komen dat zou echt leuk zijn 😛

 3.   
  Donaga's avatar

  grassyfuzz schreef, "Er moet nederlandse voiceover komen dat zou echt leuk zijn 😛 "

  Nederlandse Voice overs zijn altijd kut: alle Nederlandse stemacteurs hebben te veel weg van drama/musical, waardoor de stemmen overdreven, irritant en gewoon slecht geacteerd zijn.