Crytek streeft naar blokkade tweedehands games op next-gen

Rasmus Højengaard, director of creative development bij Crytek, zegt dat het bedrijf volledig af wil van de mogelijkheid om tweedehands games af te kunnen spelen op de volgende generatie consoles. Vanuit een zakelijk perspectief zou hij dit mooi vinden, hij vindt het dan ook raar dat er in de game-industrie nog niet een techniek bestaat om tweedehands games te blokkeren. In andere industrieën omtrent software is dit wel het geval.

From a business perspective that would be absolutely awesome. It’s weird that [second-hand] is still allowed because it doesn’t work like that in any other software industries, so it would be great if they could somehow fix that issue as well.
Niet heel gek dat Crytek een blokkering wil. De PC-versie van Crysis 2 was immers de meest illegaal gedownloade game van 2011, rond de vier miljoen keer. Zowel vleiend als ontdaan, zo noemt Højengaard het. Consumenten spelen namelijk graag de game, maar betalen er liever niet voor, waardoor het bedrijf door het downloaden miljoenen dollars misloopt.
It’s very flattering and upsetting at the same time. Obviously you miss so much revenue, it’s so clear that a lot of people want to play your game but they don’t really want to pay for it, which is unfortunately really disappointing.
Daarnaast is de tweedehands markt enorm, waardoor Crytek nog meer geld misloopt.

 1.   
  lassieman's avatar

  Ik zie het verband tussen tweedehands en illegaal downloaden niet. Je zou juist zeggen dat als de game tweedehands goedkoop te krijgen is, er minder reden is om te downloaden.

  Ik vind dat ze niet zo moeten zeuren over dat tweedehands, vind dat dat gewoon zou moeten kunnen…

 2.   
  See4urSelf's avatar

  2de hands op pc is niet mogelijk he. Dit gaat volledig over zo’n zelfde systeem op consoles, dat al voor de PC beschikbaar is.

 3.   
  BABI-PANGPANG's avatar

  Ze hoeven totaal niet bang te zijn voor slechte verkoopcijfers als ze een enorm goede game op de markt brachten, misschien zelfs voor een wat redelijkere prijs (al hoewel dit laatste niet aan hun is). Daarbij hebben ze nu ook de online codes waardoor er minder tweedehands gekocht en verkocht wordt. 60 Euro is gewoon te duur voor een hoop mensen, laat staan voor kinderen die te jong zijn voor een bijbaantje. Ik koop uiteindelijk alle games die het kopen waard zijn, gewoon omdat ze een mooie verzameling vormen.

 4.   
  mmx's avatar

  Ze hoeven totaal niet bang te zijn voor slechte verkoopcijfers als ze een enorm goede game op de markt brachten, misschien zelfs voor een wat redelijkere prijs (al hoewel dit laatste niet aan hun is). Daarbij hebben ze nu ook de online codes waardoor er minder tweedehands gekocht en verkocht wordt. 60 Euro is gewoon te duur voor een hoop mensen, laat staan voor kinderen die te jong zijn voor een bijbaantje. Ik koop uiteindelijk alle games die het kopen waard zijn, gewoon omdat ze een mooie verzameling vormen.

  Ik koop altijd mijn games nieuw maar i sluit mij wel aan bij bovenstaande quote ik ben het er zeker mee eens .

 5.   
  firehopper211's avatar

  Illegaal downloaden is nog altijd een bedreiging, maar bijvoorbeeld gewoon iets tweedehands verkopen moet gewoon blijven kunnen, ook al gaat het geld daarvan niet naar het bedrijf zelf, de game zelf heeft gewoon iets waar je van houdt en je wilt het nog hebben of terug hebben. 8)

 6.   
  Rijstekorrel's avatar

  lassieman schreef, "Ik zie het verband tussen tweedehands en illegaal downloaden niet. Je zou juist zeggen dat als de game tweedehands goedkoop te krijgen is, er minder reden is om te downloaden.
  Ik vind dat ze niet zo moeten zeuren over dat tweedehands, vind dat dat gewoon zou moeten kunnen…"

  Illegaal downloaden is totaal wat anders dan een spel dat 2de hands gekocht is, Het spel is nog steeds gekocht en bij downloaden niet.

 7.   
  slceel's avatar

  Ik zou het geen probleem vinden als het ze lukt 2e handsgames en illegaal downloaden te blokkeren. Met dat extra geld kunnen ze dan mooi hun spellen maar 30-40 euro laten kosten… Toch? 🙄

 8.   
  Neolite's avatar

  ”Carlos0_0″ schreef, "Illegaal downloaden is totaal wat anders dan een spel dat 2de hands gekocht is, Het spel is nog steeds gekocht en bij downloaden niet."

  Nee, het is voor de uitgever in principe hetzelfde. Aan beide verdient het geen geld meer en daardoor is het in beide gevallen een gebruiker van het product zonder te betalen(vanuit uitgevers standpunt).

  Sterker nog, 2e hands kost een uitgever zelfs meer. De mensen met een 2e hands game kunnen sowieso van de servers en andere service gebruik maken, waar illegale downloaders dit vaak niet kunnen. Dus het is heel erg goed te begrijpen dat men 2e hands verkopen aan wil pakken.

 9.   
  Talska's avatar

  Hier breekt mijn klomp…
  Zijn ze nou helemaal gek geworden. Die gasten verdienen al miljoenen, en dan bedenken om de 2ehads markt te gaan blokkeren. Ik zelf heb al jaren geen consoles meer, maar dit is echt ongelooflijk en aan de andere kant ook wel weer verwacht in deze kapitalistische wereld.

 10.   
  dmb97's avatar

  Ze vergeten dat de mensen die een game verkopen als ze hem uitgespeelt hebben meestal met dat geld gebruiken om een nieuw spel kopen dus als ze de games niet meer kunnen verkopen zullen ze veel minder nieuwe games zullen kopen omdat ze gewoon niet het geld hebben om dan een nieuwe game te kopen en gekraak worden de nieuwe consoles toch dus gaan ze downloaden.

 11.   
  dmb97's avatar

  slceel schreef, "Ik zou het geen probleem vinden als het ze lukt 2e handsgames en illegaal downloaden te blokkeren. Met dat extra geld kunnen ze dan mooi hun spellen maar 30-40 euro laten kosten… Toch? 🙄 "

  Ben jij nou echt zo dom dat je dat echt denk ze zullen de spellen nooit goedkoper maken zelfs als er geen een game meer gedownload of 2de hands verkocht word als het aan hun lag zouden ze de prijs omhoog schroeven naar 100 euro.

 12.   
  nanathan's avatar

  Wat een belachelijk idee.

  Ze moedigen piraterij alleen maar aan.

  2de hands moet gewoon kunnen.
  Het is ons recht om onze spullen zelf nog eens door te verkopen.
  Ze moeten ook altijd al ons geld uit de zakken kloppen he, tot de laatste rosse cent.
  Onnozele kapitalisten.

  Op den duur stort hun hele systeem in omdat we zo weinig geld nog hebben om te investeren.
  Dat ze zelf hun games kopen.

  Laten we allen gratis mobiele games beginnen spelen en pc en console boycotten :p
  Dikke vinger aan crytek

 13.   
  gamesthuis's avatar

  Ik vind het echt vreemd dat ze met dit soort opmerkingen komen. Juist door tweedehands games af te schaffen speel je piraterij in de hand. Het geld om álle games nieuw te kopen is er gewoonweg niet. Maak dan de downloadable versies goedkoper dan de retail prijs, dan heeft de gamer er ook nog wat aan.

  Ik las ook al dat een amerikaans bedrijf 10% van de tweedehands verkopen aan de ontwikkelaars wil betalen. Er wordt dus best meegedacht met de ontwikkelaars maar in gesprek gaan met grote afzetkanalen dat moet weer van de afzetkanalen zelf uitgaan kennelijk. Wij zouden ook best een deel af willen staan als dat de 2e hands markt zou redden, hoewel het wel tegen mijn principes in gaat.

  www.gamesgratisthuis.nl