Gerucht: Prey 2 geplaagd door staking van ontwikkelaar Human Head Studios

In een nieuws bericht op Shack News citeren zij een anonieme bron die beweert dat ontwikkelaar Human Head sinds november vorig jaar niet heeft gewerkt aan Prey 2. De ontwikkelaar schijnt in de clinch te hebben gelegen met Zenimax, het moederbedrijf van Bethesda.

Human Head zou het niet eens zijn geweest met de voorwaarden die in hun contract met Zenimax waren opgenomen. De ontwikkelaar heeft volgens de bron in november vorig jaar het werk neergelegd en een algehele staking afgekondigd. Tijdens de her-onderhandelingen over de voorwaarden zouden een aantal Human Head medewerkers ontslagen zijn, met het vooruitzicht om weer aangenomen te worden wanneer de ontwikkelaar een betere deal wist te sluiten met Zenimax.

Volgens de anonieme bron zijn de onderhandelingen over het contract simpelweg gestopt in januari dit jaar, doordat Zenimax niet meer wilde onderhandelen. Naar verluidt zijn de onderhandelingen begin maart weer opgepakt. Als het waar is dat de onderhandelingen begin maart weer opgepakt zijn, bestaat de mogelijkheid dat ontwikkelaar Human Head en uitgever Bethesda een overeenkomst hebben gesloten. Aangezien Bethesda heeft weten te melden dat de game is uitgesteld wegens “quality concerns“.

Het lijkt er op dat er meer aan de hand is dan dat Bethesda Software naar buiten wil brengen. Wordt vervolgd?

  1.   
    Danielle.k's avatar

    Ik hoop dat Prey 2 er toch nog gaat komen en dat alle problemen opgelost gaan worden.

  2.   
    dmb97's avatar

    Dat is stom gelul vind ik dan moet je er niet eerst het contract tekenen en dan later lopen zeiken er over dan moet je dat meteen doen.

  3.   
    Danielle.k's avatar

    Misschien zijn er van te voren hele andere afspraken gemaakt dan die later in het contract opgenomen werden, al met al blijft het natuurlijk maar een gerucht.