EA bevestigt per ongeluk Crysis 3

Electronic Arts heeft vandaag per ongeluk de opvolger van Crysis 2 aangekondigd via hun download dienst Origin. Om 12:03 PM was via Origin een boxart van Crysis 3 te bewonderen, alsmede de platformen waarop de game zal moeten verschijnen. Namelijk de Xbox 360, PlayStation 3 en PC. Opmerkelijk is dat Crysis 3 nog op de huidige consoles zal worden uitgebracht.

De cover van Crysis 3 laat een personage zien die in het welbekende Nanosuit een futuristische pijl en boog aanspant. Het hoofdpersonage staat afgebeeld met op de achtergrond wederom een stedelijke omgeving. Het lijkt er dus op dat Crytek het urban thema uit deel twee aanhoudt, in plaats van het tropische eiland uit het origineel. Naar verwachting wordt de game in de volgende uitgave van Game Reactor uitvoerig besproken, aangezien zij hinten naar een exclusieve cover feature met daarin het volgende deel van een Crytek FPS-game.

De Duitse ontwikkelaar gaf in januari al aan dat ze altijd van plan waren een derde deel van de Cyrsis-serie te maken en hier genoeg ideeën voor hebben. Vorige maand gaf Crytek al aan dat ze in april een ‘spectaculaire’ PC- en Console-game aan gaan kondigen. Alles wijst er dus op dat een officiële aankondiging van Crysis 3 niet lang op zich zal laten wachten.

Update: EA heeft gereageerd op het ontsnappen van het nieuws rond Crysis 3 en weet te melden dat er meer informatie over de game vrijkomt op 16 april.

The best kept secret in shooters just can’t be contained. Stay tuned for more information on April 16

 1.   
  fdennis's avatar

  Dat word dus een drukke periode voor Crytek eerst Homefront 2 al en nu ook nog is Crysis 3. Moet zeggen de grafische kwaliteiten van Crytek met dus de Cryengine is toch wel verbluffend. Helaas vind ik de Crysis serie iets minder maar wie weet wat Crysis 3 te bieden heeft.

 2.   
  Sa.'s avatar

  Super vet! Heb nog geen tijd/geld voor Crysis 2 gehad, maar die ga ik zeker halen om het verhaal verder te spelen en me klaar te stomen voor deel 3! 🙂

 3.   
  Hitman047's avatar

  LOL. Dat is best slordig. Ben benieuwd naar de officiële aankondiging en de eerst details. 😉

 4.   
  gatemaster64's avatar

  dat was onverwacht! 😀 maar heel pijlijk voor mij!
  waarom? omdat ik het stedelijke theme helemaal niks vond. want ik vond het eiland veel mooier en leuker!
  lekker koreanen aan puin schieten ! en in crysis 2 niks anders dan die stomme alien’s.
  ze hadden in crysis 1 ook wel alien’s maar niet zo veel als in crysis 2!

  het leukste van crysis 1 vond ik de vrijheid en het verhaal!

  bij crysis 2 was het enige leuke de verhaalijn! die trouwens ook minder leuk was dan de eerste!

  het had een goede franchise kunnen worden maar ik ben bang dat het niks gaat worden 😥

 5.   
  FishHookz's avatar

  Ik snap niet hoe dit soort dingen per ongeluk kunnen gebeuren 😕 Het is niet iets dat je doet met 1 klik 😆

 6.   
  jamrex007's avatar

  een aankondiging van Crysis 3 laat niet lang op zich wachten? dit zeiden ze met splinter cell 6 ook maar die is nog steeds niet aangekondigd.

 7.   
  Kill Gamer 01's avatar

  Nice!
  Nog nooit een Crysis game gespeeld, maar al die beelden zien er vet uit. Een maand voor de release van Crysis 3 zal ik zeker Crysis 1 downloaden op XBLA en Crysis 2 kopen in de winkel.
  Ik kan niet wachten totdat de game officieel wordt aangekondigd. Ik hoop dat er snel een trailer komt. Is dit misschien de game waarvan jullie deze week een trailer ananalis over gaan houden dat jullie de trailer 3 dagen eerder te zien krijgen en 3 dagen later de trailer ananalis met de Crysis 3 trailer online komt? 😉

 8.   
  Alias's avatar

  Crysis en Crysis Warhead vond ik geweldig, Crysis 2 was ook een titel waar ik me goed mee vermaakt heb maar was toch wat minder als de voorgaande delen (minder vrijheid / meer scripted) Ben benieuwd wat ze met Crysis 3 gaan doen, als ze terug gaan naar de gameplay van Crysis (Warhead) ben ik in ieder geval blij. 🙂

 9.   
  toqeer's avatar

  ja ja per ongeluk zou wel weer iemand zijn die zen mond niet kon houden 😛

 10.   
  Fox's avatar

  Ik vond personlijk crysis over de hele linie niet zo goed. De singel player was bij deel1 na mij smaak veel te open en de multi-player had te weinig ondersteuning en te weinig gespeeld. Bij deel2 was de SP wel goed maar voor mij een beetje te wassig soms. De multiplayer van 2 zat gewoon tevol
  met hackers. Ik hoop dat deel 3 op elk gebied better word. Vooral multiplayer moet echt een andere anticheat hebben… Punkbuster is echt zooooooo achterhaald.

 11.   
  Zeeha's avatar

  of het echt “per ongeluk” was, laten we even in het midden zeker 😉

 12.   
  I_Eat_Noobsz's avatar

  Niet te vroeg juichen….:D

 13.   
  Danielle.k's avatar

  Vond deel 2 een goede game, hopelijk gauw wat meer info over deze game.

 14.   
  ShadyXL's avatar

  Alias schreef, "Crysis en Crysis Warhead vond ik geweldig, Crysis 2 was ook een titel waar ik me goed mee vermaakt heb maar was toch wat minder als de voorgaande delen (minder vrijheid / meer scripted) Ben benieuwd wat ze met Crysis 3 gaan doen, als ze terug gaan naar de gameplay van Crysis (Warhead) ben ik in ieder geval blij. 🙂 "

  Of ze combineren de 2 games. Dat sommige missies vrijheid hebben en dat andere meer scripted zijn. En dat het misschien deels urban en deels tropisch is.

 15.   
  gragon3's avatar

  Weet jij dan zo even een plek te bedenken die beide combineert? 😛 Ik vind Crysis 1 en Warhead tot nu toe echt d e beste vanwege hetzelfde wat Alias zei, minder vrijheid.. als ik gewoon vrij door NYC heen kon hoppen was het veel leuker geweest, maar hoe dan ook was Crysis 2 een verbluffende game 🙂