Een derde van de PlayStation 3-bezitters overweegt Vita te kopen

Een kleine één derde van de PlayStation 3-bezitters, specifieker 32 procent, overweegt serieus een PlayStation Vita aan te schaffen. Dit blijkt uit een poll van Playr2, aldus Eurogamer.

Om precies te zijn hebben 1321 PlayStation 3-bezitters gestemd. Daarvan was drie kwart, 76 procent, erg enthousiast over de lancering van de PlayStation Vita morgen. 32 procent overweegt dus een Vita in de nabije toekomst aan te schaffen; daarvan zegt 22 procent er een binnen een week na de lancering te kopen. 62 procent van de gestemden die een Vita willen hebben, zeggen dat ze een ‘krachtige handheld console’ willen.

More than three quarters of respondents, 76 per cent, said yes, they were excited about tomorrow’s Vita launch. 32 per cent said they were “seriously considering” buying one in the near future. Of these, 22 per cent intended to buy a Vita within one week of its launch.
Bovendien heeft de helft van potentiële PlayStation Vita-kopers een PlayStation Portable en zes procent daarvan zegt zijn PSP te verkopen om de Vita te kunnen aanschaffen. Deze resultaten geven aan dat mensen toch behoorlijk enthousiast zijn over het nieuwe apparaat van Sony. We mogen hopen dat de lancering morgen sterker verloopt dan die in Japan in november afgelopen jaar. De PlayStation Vita lanceert morgen, op woensdag 22 februari, met een Wifi-versie voor 249 euro en een 3G-versie voor 299 euro.

Een of meerdere GamersNET-redacteuren heeft morgen een Vita, dus binnenkort horen jullie alles over onze bevindingen en komen uiteraard een hoop recensies te verschijnen! Wie haalt er morgen, of binnenkort, ook een PlayStation Vita? Laat het ons weten en ook wat je favoriete game is.

  1.   
    Fox's avatar

    Dus… uit de titel haal ik.. Dat 1/3 van de PlayStation bezitters een Fanboy is?

  2.   
    SonyBoy's avatar

    Fox schreef, "Dus… uit de titel haal ik.. Dat 1/3 van de PlayStation bezitters een Fanboy is?"

    Er komen toch zat leuke games uit op de Vita? Zo heb je bijvoorbeeld Uncharted, LittleBigPlanet en Mortal Kombat. Dit zijn al titels waar ik de PS Vita voor zou gaan halen. Bij de 3DS had ik dat gevoel pas na een half jaar. Daarom heb ik ook nog steeds zo’n spijt dat ik die op de release kocht. Niet dat ik de PS Vita op de release ga kopen, aangezien ik toch bang ben dat die alsnog na een half jaar net zoals de 3DS al in prijs wordt verlaagd.

  3.   
    el_loco's avatar

    Ik denk net als de 3DS dat ie binnen een paar maanden wordt afgeprijsd als ie niet aanslaat bij de consumenten. Want ik ben zelf van plan om te gaan wachtten tot ie goedkoper wordt, uiterlijk Juli of Augustus. Maar hij komt zeker weten binnen een paar maanden in mijn handen. 😀

  4.   
    Rijstekorrel's avatar

    Ik ga hem ook zeker halen niet direct maar in de aankomende maanden sowieso 🙂

  5.   
    nuclearnemo's avatar

    En hoeveel procent van de 360 gebruikers gaan er eentje halen?:P….Ik zit er serieus wel over te denken….

  6.   
    Fox's avatar

    Xboxfan schreef, "

    ”Fox” schreef, "Dus… uit de titel haal ik.. Dat 1/3 van de PlayStation bezitters een Fanboy is?"

    Er komen toch zat leuke games uit op de Vita? Zo heb je bijvoorbeeld Uncharted, LittleBigPlanet en Mortal Kombat. Dit zijn al titels waar ik de PS Vita voor zou gaan halen. Bij de 3DS had ik dat gevoel pas na een half jaar. Daarom heb ik ook nog steeds zo’n spijt dat ik die op de release kocht. Niet dat ik de PS Vita op de release ga kopen, aangezien ik toch bang ben dat die alsnog na een half jaar net zoals de 3DS al in prijs wordt verlaagd."

    Ik koop nooit hand helds.. Alleen een Ipod. En alleen omdat ik daar meer me kan dan met mijn Laptop. Voor de rest vind ik hand helds useless… Je betaald meestal 30-40 euro voor een spel die je makelijk kan kopen op de Ipod voor 2 euro…

  7.   
    theis's avatar

    ben ik de enige die dacht dat de titel zei dat er tot nu toe 3 ps3 bezitters de vita overwegen??? 😳

  8.   
    Daniel Z's avatar

    Fox schreef, "Ik koop nooit hand helds.. Alleen een Ipod. En alleen omdat ik daar meer me kan dan met mijn Laptop. Voor de rest vind ik hand helds useless… Je betaald meestal 30-40 euro voor een spel die je makelijk kan kopen op de Ipod voor 2 euro…"

    Als je als PlayStation-bezitter op de Vita wacht, ben je gelijk een fanboy? Als je de line-up ziet, is het niet heel gek dat er best wat mensen op deze handheld zitten te wachten.

    En daarnaast, de games op een handheld zijn toch wel aanzienlijk betere kwaliteit dan iPod games..

  9.   
    FishHookz's avatar

    Playstation Vita lijkt me een grappig ding maar ik zou me er nooit meer mee kunne vermaken dan met een console zoals de Xbox 360 of een Playstation 3. De prijs weerhoud me er ook van om er eentje te kopen 🙄

  10.   
    DGonlag2's avatar

    Fox schreef, "

    ”Xboxfan” schreef, "[quote=”Fox”].."

    Er komen toch zat leuke games uit op de Vita? Zo heb je bijvoorbeeld Uncharted, LittleBigPlanet en Mortal Kombat. Dit zijn al titels waar ik de PS Vita voor zou gaan halen. Bij de 3DS had ik dat gevoel pas na een half jaar. Daarom heb ik ook nog steeds zo’n spijt dat ik die op de release kocht. Niet dat ik de PS Vita op de release ga kopen, aangezien ik toch bang ben dat die alsnog na een half jaar net zoals de 3DS al in prijs wordt verlaagd."

    Ik koop nooit hand helds.. Alleen een Ipod. En alleen omdat ik daar meer me kan dan met mijn Laptop. Voor de rest vind ik hand helds useless… Je betaald meestal 30-40 euro voor een spel die je makelijk kan kopen op de Ipod voor 2 euro…[/quote]

    Tuurlijk joh. Die spellen zijn ook echt van dezelfde kwaliteit he.
    En jij kunt meer met een Ipod dan met een Laptop? Lijkt me sterk hoor.
    Overigens is een Ipod niet eens een handheld. En kom op Ipod….
    Ik heb in principe niets tegen Ipod, maar dat is een muziekspeler (die nog niet eens een redelijke kwaliteit er uit krijgt) en dat is iets heel anders dan een handheld.

  11.   
    Neolite's avatar

    Jij bent in het bezit van een Ipod dan? Ik heb namelijk ook een Ipod in combinatie met Sennheiser oordopjes en ik luister naar uitstekend geluid. Dus ik weet niet waar je die onzin vandaan hebt?

    Daarnaast is een handheld altijd zo sterk als de spellen die er voor uitkomen. De een heeft genoeg aan casual games, en in dat geval voldoet een Ipod bijvoorbeeld ook. Voor de wat meer hardcore games is een PSVita inderdaad veel beter geschikt dan welke andere handheld dan ook.

    Waar ik alleen een beetje bang voor ben, is dat mensen een 3G versie kopen in de veronderstelling dat je er ook in de bus etc.. goed online mee kunt gamen. In de krant van vandaag stond namelijk ook een stukje over de 3G mogelijkheid van de PSVita en daar werd gezegd dat je er overal mee kon online gamen.

  12.   
    JonsoN's avatar

    <> Een Ipod is geen handheld.

    <> Je kunt games die op de PS-Vita uitkomen niet vergelijken met spellen die op de Ipod uitkomen.

    <> Er is niks fanboy achtigs aan de titel.

    <> Ga niet ragen Apple fanboys.