Gerucht: THQ ontslaat 170 werknemers

Het is inmiddels bekend dat het wat minder gaat met ontwikkelaar THQ en dat er een onbekend aantal ontslagen zijn gevallen binnen meerdere onderdelen van het bedrijf. Vandaag heeft investeerder Kevin Dent, de man die al eerder geruchten over de staat van THQ heeft verspreid, daar nog eens een schepje bovenop gegooid. Op Twitter zei hij dat hij al een week had zitten broeden op het nieuws, maar toch naar buiten wilde brengen dat het onbekende aantal ontslagen werknemers maar liefst 170 man was. In zijn tweet richtte hij zich indirect op de vicepresident van de technologiedivisie van THQ, Mark DeLoura, die daarna een conversatie met Dent aanging.

This is probably going to break in the morning, I have sat on it for a week or so. The culling at THQ was 170+ souls including Mark DeLoura. (…) A smart journalist would send THQ’s VP of Tech Mark DeLoura an email and see what the auto reply says.
DeLoura gaf daar niet veel later een kort maar krachtig antwoord op.
Hey, that’s cheating.
Onlangs werd al bekend dat de Amerikaanse beursindex Nasdaq dreigde om THQ van de beurs af te halen, omdat de aandelen van het bedrijf zich al meer dan een maand onder de grens van een dollar bevinden. Kevin Dent meldde eerder dat THQ de line-up van 2014 zou hebben geschrapt en bezig zou zijn met een mogelijke kandidaat om het bedrijf over te nemen. Dit naar aanleiding van het bericht dat THQ de rechten van één of meerdere IP’s van Disney met verlies van aanbetaling heeft teruggeven. THQ heeft alle geruchten ontkend – ook deze – en meldde een aantal dagen geleden zelfs dat men bezig was met verschillende games, waaronder een nieuwe Company of Heroes. Vandaag, op 2 februari, houdt het bedrijf een conference call, waarin het businessmodel voor eind 2012 zal worden toegelicht.

  1.   
    Ika Q's avatar

    Ik zag het best aankomen. 😮

  2.   
    SonyBoy's avatar

    Het gaat steeds slechter met het bedrijf…

  3.   
    Alfa Warrior's avatar

    Hopelijk gaat het nu wel beter, maar 170 mensen ontslagen is wel heel erg veel om nog normaal te kunnen functioneren lijkt me.

  4.   
    fdennis's avatar

    Tis inmiddels een feit dat het niet om 170 maar om 240 mensen gaat. Gelezen op een betrouwbare site noem ivm concurrentie geen namen.

  5.   
    Neolite's avatar

    Valt wel mee als je dit ziet als een gehele studio die men de deur uit doet. THQ gaat immers al haar “kinder” studio’s afstoten. Wat ze niet kunnen verkopen kan dan vervolgens gewoon via een andere manier weggewerkt worden.