Remedy maakt systeemeisen Alan Wake bekend

Remedy heeft een hoop informatie vrijgegeven over de pc-release van Alan Wake. Zo zal de game die door Remedy zelf wordt uitgegeven en zal in samenwerking met Nitro Games uitkomen op Steam. Hierdoor zal er gebruik gemaakt worden van Steam Cloud en de Steam Achievements. De game zal geen Mac en Games for Windows Live ondersteuning kennen, ook zullen er geen demo en modding tools verschijnen. Gelukkig zal zowel het ’The Writer’ als ‘The Signal’ DLC bij iedere variant op Steam inbegrepen zijn.

Doordat men nog bezig is om de game te optimaliseren zijn de precieze systeemeisen nog niet bekend. Er is echter wel een indicatie gegeven.

OS: Windows Vista or Windows 7
PROCESSOR: Dual core required: AMD: Athlon X2 2.8GHz; Intel: Core 2 Duo 2GHz
MEMORY: 2 GB
HARD DRIVE: 8 GB
VIDEO CARD: DirectX 10 compatible or later with 512MB RAM – AMD: ATI Radeon 3650, 4450, 5550, 6450 or higher (per series); NVIDIA: GeForce 8600GT, 9500GT, GT120, GT430, GT520 (per series)
SOUND CARD: DirectX 9.0c compatible
INPUT: Mouse and keyboard, Xbox360 controller also supported
De optimalisaties waarmee men achter de schermen nog zeer druk mee bezig is, betekenen ook dat het nog niet helemaal duidelijk is of Windows XP goed ondersteund zal worden. Zo moeten er nog een paar kleine maar technisch lastige zaken opgelost worden om ervoor te zorgen dat de game goed op XP zal draaien. Hierbij is in ieder geval servicepack 2 van XP vereist. Met Windows Vista en 7 zal de game in ieder geval geen problemen hebben, mits men uiteraard over de juiste hardware beschikt.

Het door ons behoorlijk positief beoordeelde Alan Wake zal in februari ook voor de pc verschijnen.

 1.   
  LegendJordy's avatar

  lukt makkelijk word een mooi verjaardags cadeau of ik ga hm downloaden moet nog even kijken ๐Ÿ˜€

 2.   
  Slayer61's avatar

  “ATI Radeon 3650”

  Da’s wat ik heb. Is dit minimum trouwens?

 3.   
  Neolite's avatar

  Wat een lage systeem eisen.. Hopelijk heeft dit geen gevolgen voor de grafische kwaliteit van de game. Ik verwacht eigenlijk zeker betere graphics dan op de Xbox360.

 4.   
  Alias's avatar

  Neolite schreef, "Wat een lage systeem eisen.. Hopelijk heeft dit geen gevolgen voor de grafische kwaliteit van de game. Ik verwacht eigenlijk zeker betere graphics dan op de Xbox360."

  Maak ik me persoonlijk geen zorgen over aangezien de Xbox 360 gebruik maakt van een ietwat uitgebreiderde versie van Direct X 9.0c en de systeemeisen het hebben over “VIDEO CARD: DirectX 10 compatible or later” Lijkt me dus dat de game Direct X 10 Graphics gaat krijgen. Mits ze daar goed gebruik van maken is dat grafisch gewoon goed (al zou DX11 support ook heel erg leuk zijn) ๐Ÿ™‚

 5.   
  Relief's avatar

  Directx 10 zegt niets over de grafische kwaliteit.

  Het spel zal overduidelijk een console-port zijn. Je hoeft dus nauwelijks betere graphics te verwachten. Vooral als je ziet dat de eisen niet zo bijster hoog zijn.

 6.   
  twoakrm's avatar

  he jammer dat ik deze game niet gouw op mijn ps3 zou kunnen spellen ๐Ÿ˜ฅ