Fast Forward 2012: Inversion


2012 staat alweer voor de deur en ook het komende jaar belooft fantastisch te worden. Vele nieuwe games kunnen we weer verwachten en net als vorig jaar laten de redacteuren van GamersNET jullie weten waar zij het meeste zin in hebben. December en januari staan dan ook in het teken van de Fast Forwards 2012 en vandaag vertelt Glenn over Inversion!

Slow-motion, bullet-time, perikelen zoals in de game Prey en het beïnvloeden van de zwaartekracht zijn elementen die menig gamer heel vet vindt. Niet zo gek, want meestal zorgen deze effecten voor waanzinnig spectaculaire actie. Inversion van Saber Interactive staat ons toe om met de zwaartekracht te spelen. Deze aparte shooter gaat volgens de ontwikkelaar een knaller worden, dus blik ik alvast met jullie vooruit over wat ons te wachten staat.

Het kietelt!
Aan de ene kant verwacht ik niet dat vele van jullie nu direct warm lopen, we kennen dit concept immers al uit meerdere games. Het naar je toe halen van vijanden om deze vervolgens naar de andere kant van het leven te helpen en hetzelfde doen met een explosief vat… Het is leuk, maar nogmaals, al vele malen eerder gedaan. Inversion begint pas echt interessant te worden zodra je de mogelijkheid krijgt om de zwaartekracht van de gehele planeet te beïnvloeden. Helaas ben je niet altijd in staat om dit zelf te doen, soms forceert de game het, waardoor interessante situaties voor kunnen komen.

Hierbij komt ook veel vernietiging kijken; zo is het mogelijk om vrijwel alles wat je kunt zien te vernietigen. Ja, echt alles! Maar dit gebeurt niet zoals we gewend zijn van de meeste games; heb je het een keer gezien? Dan heb je ze allemaal al gezien. Nee, Inversion gaat ons destructie tonen die telkens weer anders zal zijn en hiermee dus ook nieuwe obstakels kan creëren.

Zo kan je op het ene moment nog door de straten aan het rennen zijn, om vervolgens hard tegen de zijkant van een gebouw gegooid te worden. De zwaartekracht werkt in de wereld van Inversion niet overal hetzelfde. Dit belooft dus voor een flink aantal puzzels en obstakels die jij moet zien op te lossen, of wellicht te zien omzeilen.

[SCREENSHOTS]
Gears of Gravity
Inversion heeft dus een leuk concept op het gebied van gameplay, maar wat we tot nu toe gezien hebben is dat de game veel lijkt op Gears of War. Tenminste, de manier waarop Inversion gespeeld wordt. Een third-person shooter die ook veel met covergebruik gepaard gaat; het doet veel denken aan de shooter van Epic Games. Toch is een vergelijking niet eerlijk; een Gravity Manipulation Device om de wereld mee te beïnvloeden, een wereld die veel weg heeft van een vergane moderne wereld en een hoop actie maken toch wel degelijk een nieuwe game.

Maar het mooiste van alles; Inversion gaat focussen op het spelen met meer spelers. Niet één, niet twee maar tot wel drie personen kunnen naar verluid de game betreden om zo met jou de wereld te gaan redden.

Helaas is er nog niet veel bekend over het verhaal van de game, maar wat ik wel weet zal ik met jullie delen. Een door buitenaardse wezens overgenomen stad is verwoest, aan jou en je vriendjes de taak om ze voor eens en voor altijd op te ruimen. Ook komen we erachter dat de vrouw van de hoofdpersoon dood is gegaan tijdens de epische gevechten van haar man, iets waar hij nogal pissig om is. En dat zal de wereld niet alleen weten, maar ook voelen.

Tevens is het ook leuk om te weten dat we in Inversion niet geheel machtig zijn; alles wat jij kunt doen met je G.M.D. kunnen de vijanden ook. Een muurtje die jij als cover gebruikt kan makkelijk tot gruis verwerkt worden. Pittig, maar van een uitdaging ben ik in ieder geval niet vies.

Voorlopige conclusie
Inversion word zonder twijfel een leuke game, maar geheel vernieuwend is hij zeker niet. Dat hoeft ook niet, want het concept is sterk en heeft zeker de potentie om op zijn eigen benen te staan. De destructie, de tactische invalshoek en het knoeien met de zwaartekracht zal zeker een indruk achter laten bij de mensen die Inversion een kans gaan geven. Zeker bij diegene die deze titel met z’n vieren gaan proberen.

Kortom; het is nog even wachten totdat Inversion uitkomt, maar we zullen het zeker weten wanneer deze vreemde titel geland is.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren