Fast Forward 2012: Sly Cooper: Thieves in Time

2012 staat alweer voor de deur en ook het komende jaar belooft fantastisch te worden. We kunnen weer ontzettend veel nieuwe games verwachten en net als vorig jaar laten de redacteuren van GamersNET jullie weten waar zij het meeste zin in hebben. December en januari staan dan ook in het teken van de Fast Forwards 2012 en vandaag vertelt Leon jullie over de nieuwe game van het leukste wasbeertje ter wereld.

Veel jongere gamers zijn waarschijnlijk niet bekend met Sony’s vroegere mascotte Sly. Dat is niet geheel onbegrijpelijk, gezien het feit dat de laatste Sly-game alweer zes jaar geleden op de PlayStation 2 verscheen. Volgend jaar komt Sanzaru Games eindelijk met een vervolg, dat de onheilspellende ondertitel ‘Thieves in Time’ met zich mee zal dragen.

Narcistische tijger
Thieves in Time is een direct vervolg op de vorige Sly-Game, Honor Among Thieves. Bentley heeft deze keer een tijdmachine gebouwd die na jaren noeste arbeid eindelijk klaar is. Maar zodra hij de machine wil testen, raakt hij de Thievius Raccoonus kwijt! Voor de nieuwkomers: de Thievius Raccoonus is een eeuwenoud boek waarin alle geheime technieken van de Cooper-familie staan opgeschreven. Dit boek is dus ontzettend waardevol voor Sly en het duurt dan ook niet lang voordat de wasbeer samen met zijn vrienden een grote zoekactie op touw zet.

Fans zullen smullen van Thieves in Time. Alle bekende personages uit de vorige delen, waaronder Bently en Murray, maken opnieuw hun opwachting en de oude stemacteurs zijn opgetrommeld om ook aan dit deel hun bijdrage te leveren. In de E3-demo maakten we al kennis met Sly’s aanstaande aartsvijand El Jefe. Deze zelfzuchtige en narcistische tijger (die overigens geïnspireerd lijkt te zijn op Fidel Castro) is een oud-generaal die landen verovert en ze vervolgens doorverkoopt aan de hoogste bieder. Om Sly te verslaan zal El Jefe gebruikmaken van zijn magische krachten, waarmee hij onder andere bliksemschichten manipuleert en gigantische vuurballen kan afvuren.

[SCREENSHOTS]
Nieuw jasje
Sanzaru Games zal weinig veranderen aan de gameplay uit de vorige delen. Uitgerust met zijn staf rent Sly Cooper, een uitermate talentvolle dief, nog steeds over gevaarlijke daken en door duistere steegjes. De platformelementen spelen, evenals stealth, opnieuw een grote rol. Je zult echt zorgvuldig en stilletjes te werk moeten gaan als je het einde van het level heelhuids wilt bereiken, want met enkel rennen en rammen kom je niet ver.

Nieuw is de mogelijkheid om Sly in een ander jasje te steken. Gedurende het spel speel je kostuums vrij die je handige voordeeltjes opleveren. Zo zagen we in de E3-demo al hoe spelers met het Armor-pak een gigantisch schild met zich meedragen, dat raketten en andere projectielen rechtstreeks retour afzender stuurt. Ook toonde men een speciaal kostuum waarmee Sly de tijd voor een korte periode kan vertragen. De verschillende pakken voegen overigens ook veel replay-waarde toe aan de game. Zo kun je, zodra je een nieuw kostuum hebt vrijgespeeld, vorige levels nog eens doorploegen om toegang te krijgen tot voorheen geheime omgevingen. En ben je het na verloop van tijd beu om steeds met Sly te spelen, dan kun je er altijd nog voor kiezen om in de huid van Bentley of Murray te kruipen.

Thieves of Time kent dezelfde opbouw als de vorige twee Sly-games. Dat betekent dat spelers zich meestal bevinden in open omgevingen, van waaruit ze missies en andere activiteiten kunnen starten. Het nieuwe kompas moet ervoor zorgen dat je de weg nooit kwijtraakt.

Voorlopige conclusie
Sly Cooper: Thieves in Time verwelkomt zowel de fan als de nieuwkomer met open armen. Door vast te houden aan de basis-gameplay blijft Thieves in Time een Sly-game in hart en nieren, terwijl nieuwe aspecten als kostuums ervoor zullen zorgen dat dit een waardige sequel wordt. Bovendien ziet de game er ontzettend goed uit en het feit dat alle oude stemacteurs opnieuw aanwezig zijn, is iets om heel enthousiast van te worden. Het enige nadeel is dat de game waarschijnlijk nog een tijd op zich laat wachten…

Sly Cooper: Thieves in Time verschijnt in 2012 voor de PlayStation 3.

  1.   
    Fox's avatar

    Ik vond de voorganger een geweldig goed spel. Ik denk dat het nog steeds zo goed is na 6 jaar 😛