Fast Forward 2012: The Last Guardian

2012 staat alweer voor de deur en ook het komende jaar belooft fantastisch te worden. We kunnen weer ontzettend veel nieuwe games verwachten en net als vorig jaar laten de redacteuren van GamersNET jullie weten waar zij het meeste zin in hebben. December en januari staan dan ook in het teken van de Fast Forwards 2012 en vandaag vertelt Matthijs waarom The Last Guardian een ware PlayStation 3-topper zal zijn.

Japanse titels weten zo nu en dan grote successen te boeken in landen van het Verre Westen, zoals het iconische Ico – you see what I did there? – en de bekende Yakuza-serie. Team Ico, de ontwikkelaar achter titels als Ico en Shadow of the Colossus probeert het in 2012 weer te flikken met The Last Guardian. De game die in 2009 werd aangekondigd en waar we tot nu toe slechts enkele maar wel betoverende beelden van hebben gezien.

Groteske avontuur
De game verhaalt over een bijzondere relatie tussen een klein jochie en het massief gevederde mythologische wezen Trico. Een bijzondere en ongewoon emotionele band bouwen dit mensenkind en het dier met elkaar op die hen zal moeten helpen om te ontsnappen. In de game bevindt je je namelijk in een groot kasteel waaruit je dient te ontsnappen. The Last Guardian zal zich dan ook met uitstek richten op de emoties van de speler, hem laten beroeren en mee laten leiden op een grotesk en meeslepend avontuur.

[SCREENSHOTS]

Je eigen huisdier
The Last Guardian belooft dan ook een zeer gevoelig verhaal te bevatten, waarin je langzamerhand van het grote imposante wezen, net als de jongen, begint te gaan houden. Het gigantische dier zal uiteindelijk ook voor de speler aanvoelen als een soort huisdier: jij zorgt namelijk voor hem en in ruil daarvoor zorgt hij ook voor jou. Soms zal Trico de jongen moeten beschermen en op andere momenten zijn de rollen omgedraaid. Daarnaast zul je echt aandacht aan het dier moeten schenken door het eten aan te bieden of speren en pijlen die vastzitten in het lichaam te verwijderen.

The Last Guardian is een game die het action-adventuregenre combineert met puzzelelementen. Aangezien de jongen ongewapend is kan hij niet echt vechten, maar dient hij vooral te sluipen en de omgeving te gebruiken om bewakers om te kunnen brengen. Het is niet mogelijk om Trico te besturen, maar omdat dit wezen wordt gedreven door diens dierlijke instincten kun je daar gebruik van maken. Het is bijvoorbeeld mogelijk om een ton te gooien om zo de aandacht van het dier te krijgen en deze hierdoor naar een andere locatie te laten bewegen. Het is dus aan de speler om Trico te begeleiden en zo puzzels op te lossen. Dit belooft interessante gameplay op te leveren, waarin we in de trailers ook al vluchtig mee te maken kregen.

Bekijk hier de trailer in HD.

Naast het feit dat de game buitengewoon artistiek vormgegeven is, zal The Last Guardian grafisch ook imponeren. De ontwikkelaar maakte namelijk een tijdje terug bekend dat ze de capaciteiten van de PlayStation 3 werkelijk tot het uiterste benutten, door het feit dat bovendien de geweldige A.I. uit ICO gecombineerd zal worden met de grandioze wijze waarop de reusachtige monsters in Shadow of the Colossus beklommen konden worden.

Voorlopige conclusie
The Last Guardian belooft dus een epische, emotionele en enerverende game te worden, waarbij de ontwikkelaar Team Ico probeert om het beste van haar twee fantastische toppers Ico en Shadow of the Colossus te combineren. Met twee geweldige personages, het lieve, zachte jongetje en het prachtige wezen Trico in de hoofdrol en een reputatie om hoog te houden, belooft The Last Guardian dan ook een van de beste games van 2012 te worden. Ik kan in ieder geval niet wachten!

The Last Guardian verschijnt in 2012 voor de PlayStation 3

  1.   
    toqeer's avatar

    deze game ziet er wel vet uit al hoewel die me een beetje
    doet denken aan prince of persia en tomb raider kijk er wel naar uit 🙂

  2.   
    RenevdGijp's avatar

    Het zou wel lol zijn als ze zeggen dat hij bijv. volgende maand uitkomt, haha. Hij ziet er idd erg vet uit, alleen moet ik eerlijk bekennen dat ik nog nooit een ICO game heb gespeelt, laat staant ‘gezien’ (nu wel natuurlijk met the last G in aan tocht). Ik weet het niet, ik wacht toch nog even af voor een pre order ten minste, maar ziet er zeker gelikt uit