Fast Forward 2012: Far Cry 3


2012 staat alweer voor de deur en ook het komende jaar belooft fantastisch te worden. We kunnen weer ontzettend veel nieuwe games verwachten en net als vorig jaar laten de redacteuren van GamersNET jullie weten waar zij het meeste zin in hebben. December en januari staan dan ook in het teken van de Fast Forwards 2012 en vandaag neemt Leon jullie mee naar de kleurrijke jungle van Far Cry 3.

Far Cry 2 is voor velen nog steeds dé game van 2008. De vloeiende gameplay, de gigantische open wereld en de prachtige graphics hielden veel spelers destijds aan de buis gekluisterd, dus het is niet geheel onbegrijpelijk dat fans al geruime tijd uitkijken naar het vervolg. Op de afgelopen E3 kondigde Ubisoft deze sequel eindelijk aan, die volledig terugkeert naar de roots van de serie. We reizen dus opnieuw af naar een tropisch eiland, maar wees gerust: de beruchte aliens uit het eerste deel keren niet terug.

Krankzinnige inboorlingen
Far Cry 3 vertelt het verhaal van Jason Brody, een toerist die op onfortuinlijke wijze neerstrijkt op een eiland dat al jaren in de ban is van gewelddadige conflicten tussen de lokale bevolking. Op zoek naar zijn vriendin, die hij is kwijtgeraakt tijdens het ongeluk dat hem op dit eiland deed belanden, zal Jason met allerlei gestoorde personages in aanraking komen die al een tijdje op het eiland vertoeven. Een van deze karakters zagen we reeds in de eerder vrijgegeven video. Een inboorling genaamd Vaas nam Jason gevangen, hield een toespraak over de aard van krankzinnigheid en probeerde hem daarna te verdrinken. Je dient dus constant op je hoede te zijn, want dit soort gekken liggen overal op de loer.

Kabelbaan
In Far Cry 2 waren er altijd meerdere manieren om een missie te voltooien en dit aspect staat ook in het derde deel centraal. Deze keer gaat men echter nog een stukje dieper. Stel je de volgende situatie eens voor: je moet zien te ontsnappen en een eindje verderop zie je een helikopter staan. Alvorens je de helikopter kunt betreden, zul je echter eerst een dorpje vol bewapende vijanden moeten passeren. Je kunt in zo’n geval zelf kiezen hoe je deze situatie aanpakt.

[SCREENSHOTS]

Je kunt uiteraard guns blazing het dorpje binnenrennen en iedereen die jouw pad kruist meedogenloos neerschieten, maar je zou er ook voor kunnen kiezen om het gebied stilletjes te betreden, waarna je alle vijanden één voor één uitschakelt. Wie echter eerst op onderzoek uitgaat, stuit al snel op een comfortabele kabelbaan die rechtstreeks naar de helikopter leidt. Op die manier kun je de vijanden vanuit de lucht onder vuur nemen en ben je ook nog eens vliegensvlug bij je bestemming. Voor iedere optie is wat te zeggen en hoe de missie verder gaat, is volledig afhankelijk van jou.

Lust voor het oog
Toegegeven: we hebben nog niet veel gezien van Far Cry 3, maar de beelden die Ubisoft tot nu toe heeft vrijgegeven smaken naar meer. En niet alleen vanwege de sterke gameplay die hierboven werd beschreven, maar ook dankzij de uitermate sfeervolle jungle. De game ademt een heerlijk ruige en woeste sfeer uit en het heldere kleurenpalet is een lust voor het oog. Ook grafisch staat Far Cry 3 zijn mannetje: de special effects zien er zeer strak uit en de manier waarop men de jungle tot leven weet te wekken, is niet minder dan indrukwekkend.

Voorlopige conclusie
Far Cry 3 lijkt een zeer sterke game te worden. Het feit dat je missies op de meest uiteenlopende manieren kunt voltooien, zorgt ervoor dat iedereen de game kan spelen zoals hij of zij dat het fijnste vindt en doordat er altijd gestoorde inboorlingen op de loer liggen, zul je constant op je hoede moeten zijn. Bovendien ziet de game er grafisch zeer strak uit, zeker voor een spel dat zo groot is als dit. Ik kan dan ook niet wachten totdat ik volgend jaar helemaal los mag gaan in de open jungle van Far Cry 3.

Far Cry 3 verschijnt in september 2012 voor de PC, PlayStation 3 en Xbox 360.

  1.   
    I_Eat_Noobsz's avatar

    De E3 trailer was Awesome, alleen vond ik deel 2 saai. maar het ziet er wle mooi uit!

  2.   
    GamerJaime's avatar

    Dit zou zomaar eens mijn verjaardagscadeau kunnen worden al komt er volgend jaar zoveel goeds uit dat ik daar nog niet 100% zeker van ben. Hoe dan ook ik zal hem zeker bij mijn collectie voegen!

  3.   
    MaxDamage_NL's avatar

    Eindelijk, ik zat al te wachten tot deze in de FastForward kwam.
    MustBuy voor mij!

  4.   
    bender's avatar

    Ik vond de 2 echt saai, het was altijd hetzelfde ga ergens naartoe dood iemand keer terug krijg diamanten
    En je moet dan nog veel te lang rijden. (al was de omgeving zeer mooi)

  5.   
    DutchGamer-W-'s avatar

    Ik hoop dat ze in dit deel…
    een goed verhaal hebben,
    dat de npc’s een sterkere en bettere ai hebben,
    dat er iets word gedaan in fast travel,
    en dat ze alles iets wat boeiender hebben gemaakt.

    Want in Far Cry 2 ben ik afgehaakt
    omdat alles zo repetitieve en saai begon te worden. 🙂

  6.   
    xHouse's avatar

    Gevarieerde missies is het enigste punt dat ik zeker wil in Far Cry 3, daar waar Far Cry 2 de mist in ging.
    De GFX van de trailer zien er super uit!
    Word zeker een topper _0_

  7.   
    Helios929's avatar

    Dit wordt een zeer vette game.

  8.   
    mmx's avatar

    Far Cry 3 verschijnt in september 2012 voor de PC, PlayStation 3 en Xbox 360.

    waarom duurt het weer zo lang ? En Farcry 2 vond ik de grootste miskleun ooit Farcry 1 was stukken beter .

  9.   
    FishHookz's avatar

    I_Eat_Noobsz schreef, "De E3 trailer was Awesome, alleen vond ik deel 2 saai. maar het ziet er wel mooi uit!"

    Ik wil eerst meer zien voordat ik zeg dat het mooi is omdat ik dat ook dacht bij Far Cry 2 en die viel vies tegen 😮