Verschijnt Alan Wake alsnog op de PC?

Microsoft wist ons in het begin nog te melden dat Alan Wake een spel was dat totaal niet geschikt zou zijn voor een PC. Hierdoor ontstond er veel commotie onder de gamers, aangezien zij vonden dat Microsoft de plank hier drastisch mis sloeg. Gelukkig gaat er nu een gerucht te ronde dat de uitgever van dit idee is afgestapt. Het heeft er namelijk alle schijn van dat Alan Wake alsnog de overstap gaat maken richting de PC.

Aki Järvilehto, vice-president bij ontwikkelaar Remedy, liet in een recent interview blijken dat zij sinds de release van het spel steeds meer reacties van PC-gamers ontvingen. In eerste instantie negeerden ze deze responses volkomen, maar naar mate de tijd vorderde werd het volgens hem toch duidelijk dat een PC-versie van de game zeker niet zal misstaan.

[SCREENSHOTS]

Naast het feit dat de vice-president positief is over een PC-versie zijn er ook nog verscheidene interessante afbeeldingen op het internet verschenen. Deze beelden zijn afkomstig van een hack, waarmee nieuwsgierige gamers de mogelijkheid krijgen om al een tijdje op voorhand te weten welke spellen op het distributiesysteem Steam zullen verschijnen. Een leuk feit is dat vooralsnog elke voorspelling is uitgekomen.

Al met al is er een zeer grote kans dat Alan Wake zijn intrede gaat maken op het PC-platform. Een releasedatum staat logischerwijs nog niet vast en daarnaast we weten ook nog niet of het hier om een onaangekondigde port van de game gaat, of om een geheel op de PC-gebaseerd ontwikkeld spel.

 1.   
  JonsoN's avatar

  Als dit waar zou zijn!,

  Was destijds best pissig over het feit dat hij niet voor de PC kwam.

 2.   
  BABI-PANGPANG's avatar

  Ik spring een gat in de lucht als dit gerucht waar blijkt te zijn. Het is een van de redenen dat ik destijds een nieuwe pc had aangeschaft.

 3.   
  Sub-Zeuro's avatar

  Ik hoop het voor de pc fans.. 😉