GN Poll: Het is tijd voor een nieuwe Xbox

De gameindustrie staat niet stil, waardoor gamers op elk moment van de dag genoeg gespreksmateriaal hebben. Maar net als elk organisme dat gezegend is met een brein verschillen gamers vaak van mening, dus discussiëren ze heel wat af. Elke twee weken geeft GamersNET al die mensen de mogelijk zich helemaal uit te leven en hun ongezouten, ongecensureerde en keiharde mening te geven over een nieuwe poll, zelfs al mondt dit soms uit in felle discussies waarbij bloed niet wordt geschuwd. Maar eerst blikken we even terug op de poll van 25 oktober, om te kijken welke partij deze keer de overhand had.

De wereld was destijds in rep en roep omdat Rockstar de eerste trailer van GTA V had onthuld. Nog nooit was er zoveel belangstelling voor een game en dat wekte bij sommigen irritatie op. Zij vinden de hype overdreven en zien niet in waarom zoveel mensen uitkijken naar een spelletje. Wij waren benieuwd of jij het met hen eens bent en vroegen je daarom antwoord te geven op de volgende stelling: “De hype rond GTA V is overdreven.” De meningen hierover blijken zeer verdeeld te zijn: een zeer bescheiden meerderheid van 52% is het oneens met de stelling, terwijl 48% van de stemmers de hype wel overdreven vindt. Een greep jullie reacties:

Hitman047:

Oneens. De hype rondom GTA V zou overdreven zijn als Rockstar de hype, rond al haar games, niet keer op keer waar weet te maken. Ooit een slechte Rockstar game gespeeld?
Oké, ook Rockstar heeft een paar keer de fout gemaakt om een slechte port uit te brengen, maar het algemene niveau van de games, de ijzersterke verhaallijnen, sterke characters, lange speelduur enz. zijn toch altijd weer aanwezig.

Rockstar = kwaliteit, en dat is al jaren zo. Ja, de hype is ook nu weer enorm, maar absoluut terecht!

bender:
Hmm, moeilijk maar als je kijkt wat ze geven is het toch wel waart eigenlijk. Keer op keer weet R* me te verbazen met hun games en ik ben nog nooit teleurgesteld geweest door hun. Hun DLC’s zijn soms wel complete games dus eigenlijk is de hype niet overdreven. Voor veel mensen is dit de game serie van hun leven (ook voor mij) gta vc was de eerste game die ik volledig had uitgespeeld en heeft dus ook wel een speciale plek voor mij. Ik zat zelf ook om 5 uur op mijn pc te wachten op die trailer al is het wel raar dat servers plat liggen om “maar” een trailer…
GTAddict:
Er zijn meer dingen in de wereld die overdreven zijn, maar als je liefhebber van het onderwerp bent is het alleen maar prachtig. Houd je van politiek dan smul je van de geruchten rond de presidentsverkiezingen van de Verenigde Staten. Eindeloos speculeren over wie de nieuwe president zou kunnen worden…? Voor iemand die niet van politiek houdt onbegrijpelijk. Zo werkt het ook met de aankondiging van deze game. De liefhebbers willen er alles over weten en starten geruchten. En ik ben een van die liefhebbers! Bovendien is Rockstar heel goed in het achterhouden van informatie, wat de hype alleen maar versterkt.
Klik hier voor de meningen van de redacteuren van GamersNET.

Nieuwe stelling
De geruchten rond de opvolger van de Xbox 360 worden steeds hardnekkiger. Sommige bronnen beweren dat het apparaat in januari al aangekondigd zal worden en ook het gerucht dat er momenteel al meerdere ontwikkelaars werken aan games voor het apparaat, duikt regelmatig op. Het lijkt inmiddels dus vrijwel zeker dat de “Xbox 720” niet ver meer van ons verwijderd is. Maar zit jij wel te wachten op een nieuwe Xbox, of vermaak jij je de komende tijd nog wel met je huidige? Wij zijn benieuwd en vragen je antwoord te geven op de volgende stelling:

Het is tijd voor een nieuwe Xbox.

Laat het ons weten door op de poll te stemmen en vergeet niet hieronder een reactie achter te laten. Misschien verschijnt jouw mening dan over twee weken wel in het volgende GamersNET Poll artikel! Alvast bedankt voor het stemmen, wij zijn benieuwd naar de uitslag.

 1.   
  Narcist's avatar

  Op het moment dat de xbox360 uit kwam was het alweer tijd voor de opvolger ervan…

  Bewijs:

  http://www.imagebam.com/image/177bbe158971357
  Afgrijselijke textures

  http://hardforum.com/showpost.php?p=1037840623&postcount=682
  Really?

 2.   
  GamerJaime's avatar

  Ja langzamerhand wel, je ziet namelijk vooral bij de xbox360 dat de meeste games die worden uitgebracht te groot zijn en niet meer op 1 disc passen bijvoorbeeld. Maar dat niet alleen ook grafisch begin je te merken dat het tijd wordt voor een nieuwe xbox of playstation. Zo zag je voorheen nog niet zo heel veel verschil tussen pc of console maar inmiddels lijd de pc ook flink onder de consoles. Zo kunnen veel games eigenlijk nog veel mooier als ze alleen voor de pc gemaakt zouden zijn maar als je kijkt naar games als Skyrim of LA Noire die er beiden heel mooi uitzien maar nog veeel mooier zouden kunnen zijn als ze alleen voor de pc gemaakt waren. Kortom het wordt tijd dat die grafische pracht naar een hoger niveau getild wordt en dat de consoles een flinke inhaalslag gaan maken!

 3.   
  DeAdSeYe's avatar

  Zowel voor de Xbox en Playstation wil ik graag een nieuwe generatie. Anderhalf jaar geleden ben ik weer terug gevallen naar de PC community, het bevalt me daar veel beter. Waarom? De games op de console zijn veel te beperkt, je hebt minder vrijheid in het doen en laten, geen extra support zoals mods of allerlei andere dingen.

  Ik zie dan ook graag mod support voor games op de console, crossover verbindingen tussen community’s en geen beperkte games. Want als ik zie wat het verschil in content is tussen PC en Console, nou dat scheelt best veel.

  Als voorbeeld kan ik gewoon nog +150 uur extra uit Fallout halen (toekomst ook Skyrim) omdat er mods uitkomen. Zo kan ik nog genoeg games opnoemen, je hebt gewoon meer vrijheid op de PC.

  Al deze functies zouden ze kunnen toevoegen in de nieuwe generatie console’s waar ik echt op zit te wachten!

 4.   
  Sub-Zeuro's avatar

  Narcist schreef, "Op het moment dat de xbox360 uit kwam was het alweer tijd voor de opvolger ervan…
  Bewijs:
  http://www.imagebam.com/image/177bbe158971357
  Afgrijselijke textures
  http://hardforum.com/showpost.php?p=1037840623&postcount=682
  Really?"

  Ik had in 2006 al het gevoel dat de xbox 360 niet veel mooier kon worden na een jaartje xboxxen qua graphics. Keek al uit naar de next xbox die rond 2010 uit zou komen, maar die laat tot nu toe op zich wachten…hoop nu dat M$ er goed rekening mee heeft houden dat de next xbox eigelijks voor zn tijd moet lopen, anders vind ik dat ruk van M$ dus ik bedoel bijvoorbeeld dat de GPU van de next console tenminste 3 x de kracht van de NVIDIA Quadro 6000 6-GB. moet hebbe… LOL maar wel een méga goeie… gwn een TOP of the state gameconsole. Dat ontwikkelaars eindelijks eens echt los kunnen gaan zonder (al te veel) beperkingen, voor als ie uitkomt en 5 jaar later. Maar dat gebeurt vast nóg niet, misschien de opvolger van de 720, maar ja. ff wachten nog… 🙂

 5.   
  Koen45's avatar

  Nee, ben blij met mijn PC. Geeft voor mij alleen maar ”honger” om geld uit te geven aan de ”heb” :).
  Tenslotte hoop ik dat Rare weer terug naar Nintendo gaat, want vanwege Rare kocht ik ook mijn Xbox 360 5 jaar terug.
  Blijft Rare bij Microsoft en er komt een exclusive uit die me aanspreekt, zal ik toch een nieuwe Xbox aanschaffen.

 6.   
  matdriks's avatar

  Die nieuwe xbox had voor mij allang uit moeten zijn.
  De technologie is veel te veroudert van de 360.
  Als PC gamer hebben wij hier last van.
  Want die multi platform games zijn nog lang niet wat het zou kunnen zijn met een actueel systeem.

 7.   
  mmx's avatar

  nieuwe Xdoos = leuk maar ik hoop wel dat hij komt zonder de kinderziektes de eerste X360 was in het begin gewoon irri wat de miskleunen betreft .

 8.   
  Nn3m3s1sS's avatar

  Tuurlijk nieuw is altijd leuk maar ik vind dat de ‘oude’ nog best mee kan. Als je lijkt hoe geweldig een game als battlefield eruit ziet op de 360 (natuurlijk, PC is vele malen mooier, heb em op beide platforms) lijkt er echt nog wel wat mogelijk. 2013 lijkt me vroeg genoeg! En dan zonder kinderziektes graag.

 9.   
  casartelli's avatar

  Ja het wordt wel tijd…Mijn 360 heeft jarenlang alles goed gedaan, maar het is nu tijd voor de volgende stap. Qua games zal het niet extreem veel mooier of groter worden. Dan zouden de kosten namelijk ook omhoog gaan en ik betwijfel of ze meer exemplaren zullen verkopen.

  Een console zou echter makkelijk 100 spelers op multiplayer tegelijk moeten aankunnen. Dat zou al een heel verschil maken. Verder verwacht ik mogelijkheden voor clouds, arace games kunnen streamen ipv downloaden, een TB aan harde schijf, 3D mogelijkheden, Blu Ray.
  Ik verwacht ook een geintegreerde Kinect 2.0.

 10.   
  Pretbek's avatar

  Xbox 720 lets go

 11.   
  xHouse's avatar

  Tot op vandaag de dag heb ik nog geen enkel probleem ondervonden bij de xbox 360 dat hij aan het verouderen is.
  En een nieuwe xbox kan helemaal geen kwaad als ze er nog maar een jaartje met wachten.

 12.   
  Carcass's avatar

  Dit is zeer zeker het geval. De spellen van tegenwoordig zijn vooral qua gameplay weinig vernieuwend meer. Ik denk dat zodra de nieuwe consoles uitkomen de spellen weer een goeie sprong gaan maken in de toekomst.

  Deze mening staat natuurlijk los van de wii met zijn vernieuwende speelwijze..

 13.   
  soldierarjan's avatar

  ik denk dat wel tijd is voor nieuwe xbox de hardware is al erg verouderd en de dvd gaat ook echt niet meer.
  van mijn mogen ze hem snel op de markt brengen maar wel zonder kinderziektes dan zoveel want dat was drama bij de xbox 360.
  en ik denk dat ze wel moet komen met nieuwe xbox want zullen willen toch voor de playstation 4 uitkomen.

 14.   
  Rijstekorrel's avatar

  Mag er van mij 1 komen maar ga hem niet meer halen denk ik, Me xbox 360 slim staat eigenlijk stof te happen hier ik speel alleen maar op me ps3 vind ik veel leuker( Betere controller vind ik, meer exclusieve spellen die ik leuk vind)

 15.   
  KSnK's avatar

  Eigenlijk is het wel tijd voor een nieuwe Xbox, maar ik heb toch ‘Oneens’ gestemd omdat ik er geen geld voor heb, dus liever heb dat er (grafisch mindere) games op de 360 uitgegeven blijven worden 😛

 16.   
  wolfmaster290's avatar

  de xbox kan nog wel 2 jaar mee
  http://www.youtube.com/watch?v=o921p4TIzH4
  persoonlijk vind ik de xbox mooier dan ps3 maar pc is het mooist

 17.   
  Alfa Warrior's avatar

  Niet alleen een nieuwe Xbox, maar gewoon een nieuwe generatie consoles want zijn slechts een handje vol ontwikkelaars die zeggen: We zijn blij met de huidige generatie en kunnen er alles mee doen wat we willen, voor de rest is de hardware gewoon te oud en moeten developers constant maar technieken gebruiken om hun engine in te houden.

  Ik zeg: Release the Kraken! en kom maar op met die nieuwe generatie, de developers en de spelers zijn er meer dan klaar voor.