Dagelijks ruim vier miljoen League of Legends-spelers

Trots presenteerde Riot Games zojuist de meest recente cijfers van zijn MMO League of Legends. Volgens de ontwikkelaar wordt de game elke dag door maar liefst vier miljoen mensen gespeeld, een groei van 280% ten opzichte van juli dit jaar. Bovendien kent de MMO 11.5 miljoen actieve spelers en zijn er wereldwijd maar liefst 30 miljoen accounts aangemaakt. Brandon Beck, directeur van Riot Games, is laaiend enthousiast:

The incredible passion and dedication of our players is positively inspiring. Our community’s boundless enthusiasm is why they are central to every decision we make at Riot.
Er zijn in de twee jaar dat League of Legends op de markt is al meer dan één miljard potjes gespeeld. Marc Merrill, president van Riot Games, noemt dit een duizelingwekkend feit:
It’s staggering to think about the fact that over a billion games of League of Legends have been played since launch. In 2012, we intend to deliver even more for our growing audience.
De MMO geniet vooral veel populariteit onder eSports-kandidaten. League of Legends: Season Two, dat binnenkort zal verschijnen, bevat dan ook een prijzenpot van maar liefst vijf miljoen dollar, een recordbedrag in de geschiedenis van eSports. Wie zei dat je van gamen nooit rijk zult worden?

  1.   
    Jonah's avatar

    Tja, het is nou eenmaal één van de beste free-to-play games aller tijden. Ik geniet er intens van, ook al speel ik het niet heel erg veel.

  2.   
    sjoerd114's avatar

    ind ik vindt het ook erg leuk maar speel het niet elke dag.

    Jonah schreef, "Tja, het is nou eenmaal één van de beste free-to-play games aller tijden. Ik geniet er intens van, ook al speel ik het niet heel erg veel."

  3.   
    Jarek's avatar

    Ik heb er ook al zo’n 900 uur opzitten.. Het is inderdaad een goed gratis spel !

  4.   
    matdriks's avatar

    Dota is nooit mijn ding geweest.
    Heb wel wat uurtjes in LoL gestopt.
    Ik zie ook dat het een vette game is.
    Maar niet mijn genre

  5.   
    xHouse's avatar

    Vriend van mij speelt het redelijk veel, zit er wel goed uit moet het ook eens een keertje proberen. 😛

  6.   
    Justinsane's avatar

    Het was wel even leuk, maar is veel te makkelijk als je dota heb gespeeld. Je moet eerst level 30 worden dan 200 potjes spelen. Daarna pas wordt het weer leuk.

  7.   
    ShadyXL's avatar

    Mijn meest favoriete F2P game ^^

  8.   
    fabiankok's avatar

    Tijdje gespeeld, niks voor mij.

    Ik hou van rts spellen, van fantasy, van mmo’s… maar LoL pakt me gewoon niet 😳

    Heb wel vrienden die er helemaal verslaafd aan zijn 😆

  9.   
    fdennis's avatar

    Je zou eigenlijk een premade3 team ergens moeten vinden om aan zon toernooi mee te doen. Ik speel het sowieso dagelijks vanwege de daily bonus die ik sowieso wil hebben natuurlijk. En wat mij betreft de beste pc game aller tijden. Valt ook op dat de free to play games beter worden met lord of the ring en age of conan

  10.   
    Intersivety's avatar

    Leage of Legends is wat mij betrefd de beste free-to-play games ooit gemaakt. Als ik moet denken aan andere free-to-play games denk ik vaak aan runescape of andere gratis MMPORGS maar deze trekken mij niet zo…