Rockstar mijdt opzettelijk first person shooters

Rockstar verwende de consument de afgelopen jaren met onder andere third person shooters, actiegames en zelfs racespellen. Opvallend genoeg heeft de ontwikkelaar nog nooit een first person shooter uitgebracht, terwijl dit genre wel een immense populariteit geniet. Rockstar’s creative vice president Dan Houser liet in een interview met Famitsu weten dit genre opzettelijk te mijden omdat men creativiteit hoog in het vaandel heeft staan:

We’re deliberately avoiding that right now. It’s in our DNA to avoid doing what other companies are doing.

[…]

You have to have originality in your games; you have to have some kind of interesting message. You could say that the goalpoint of Rockstar is to have the players really feel what we’re trying to do.

Houser vertelde dat Max Payne 3 veel weg heeft van een first person shooter, maar wel degelijk anders is:
I suppose you could say that Max Payne 3 is something close to an FPS, but there are really unique aspects to the setting and gameplay there, too, not just in the story.
Volgens Houser is het succes van Rockstar te danken aan het feit dat ze zich niet focussen op het maken van winst. Men maakt het soort spellen dat zij zouden willen spelen, omdat ze er dan van overtuigd zijn dat anderen er ook mee aan de slag willen. Aan de verkoopcijfers van hun titels te zien heeft die strategie uitstekend gewerkt.

 1.   
  ms13694's avatar

  Goed van ze , meestal zit er veel meer verschil tussen de third person shooters dan tussen de first person shooters

 2.   
  Martinspire's avatar

  Ben het met ze eens dat het beter is om te kijken naar de kwaliteit van je game dan wat hij op gaat brengen. Grote titels komen daardoor vaak veel te vroeg uit (omdat ze de winst toch al groot genoeg achten om achteraf nog wat te gaan patchen) en zijn daarom kwalitatief wat minder.

  Ze zijn een uniek bedrijf en daarom draaien ze ook zo goed. Ze nemen risico’s maar gaan daar zorgvuldig mee om. Hoop dat ze nog zo door blijven gaan.

 3.   
  G_Dragon16's avatar

  Goed van Rockstar, ze zijn niet voor niks de nummer 1 gamemaker. Bij Gta 5 ook tot nu toe is er nog niks uitgelekt en da vind ik behoorlijk knap, als je kijkt naar de kwaliteit als hun een game uitbrengen. Kan je niet klagen, alleen L.A. Noire vind ik persoonlijk een mislukkeling van hun, spel ziet er misschien wel mooi uit maar je kan amper iets en verhaal word bij disc 2 saai.

  Rockstar mag van mij jaren zo doorgaan zoals ze altijd al doen! ๐Ÿ˜€ Red Dead Redemption en Gta 4 speel ik altijd nog kapot online en single player

 4.   
  tijs_vp's avatar

  ”G_Dragon16″ schreef, "Goed van Rockstar, ze zijn niet voor niks de nummer 1 gamemaker. Bij Gta 5 ook tot nu toe is er nog niks uitgelekt en da vind ik behoorlijk knap, als je kijkt naar de kwaliteit als hun een game uitbrengen. Kan je niet klagen, alleen L.A. Noire vind ik persoonlijk een mislukkeling van hun, spel ziet er misschien wel mooi uit maar je kan amper iets en verhaal word bij disc 2 saai.
  Rockstar mag van mij jaren zo doorgaan zoals ze altijd al doen! ๐Ÿ˜€ Red Dead Redemption en Gta 4 speel ik altijd nog kapot online en single player"

  Ik zou LA Noire allesbehalve een mislukking noemen.
  Rockstar probeerde daar een revolutionair genre uit.
  Dat kan je weinig ontwikkelaars niet nageven. Ze hebben er het geld ook niet voor een Rockstar wel uiteraard.

 5.   
  gragon3's avatar

  Martin heeft gelijk, kijk naar -Ga nou niet haten- Call of Duty.. Ieder jaar een nieuwe titel, weinig vernieuwing.. het spel gaat kwalitatief achteruit maar iedere cod fanboy gaat die game toch halen dus wat kan hun het schelen.

  en over LA Noire, het was absoluut geen mislukking.. die game was iets compleet nieuws met compleet nieuwe technieken en hij is toch goed aangeslagen.. het publiek was wat kleiner maar het kreeg overal geweldige reviews

  Rockstar weet echt heel goed wat ze doet en iedere game wordt een succes ๐Ÿ™‚ Van mij part is het samen met Valve het beste game bedrijf dat er is.

 6.   
  ..:BlackPanther:..'s avatar

  Ik vind dat ze alle tijd en moeite moeten blijven steken in Free roaming games, kijk is wat voor moois het al ons hebben opgeleverd!

  Rock on rockstar!

 7.   
  doodlefay's avatar

  Rockstar games <3 ๐Ÿ˜ณ

 8.   
  DutchGamer-W-'s avatar

  Plus de markt zit vol met fps en R* is typish een ontwikelaar dat graag iets nieuws in een game brengt of helemaal niet.

 9.   
  Rijstekorrel's avatar

  Gamer4Ever-NL schreef, "Plus de markt zit vol met fps en R* is typish een ontwikelaar dat graag iets nieuws in een game brengt of helemaal niet."

  En al die shooters zijn zo goed als oorlog achtige games en daar hebben we er genoeg van.

 10.   
  -050- Critical's avatar

  als ze weer een tabletennis game gaan uitbrengen en nu ook voor ps3 en als ze een beetje opschieten met de nieuwe midnight club, dan zijn het weer mijn vriendjes

 11.   
  Rijstekorrel's avatar

  -050- Critical schreef, "als ze weer een tabletennis game gaan uitbrengen en nu ook voor ps3 en als ze een beetje opschieten met de nieuwe midnight club, dan zijn het weer mijn vriendjes"

  Een nieuwe met een beetje de oude style als deel 2 op de ps2, Ik vond 3 ook wel vet maar heb me echt meer vermaakt volgens mij met deel 2 wat ik me kan herinneren

 12.   
  ronineter's avatar

  maakt mij niet uit als ze maar goeie 3d person games maken!!!