Dit deel van Assassin’s Creed moet voor eind 2012 verteld zijn

Voor het einde van 2012 moet het lopende Assassin’s Creed-verhaal, dat gecreëerd is met Assassin’s Creed I, II, Brotherhood en het aankomende Revelations, afgelopen zijn. Dit zegt Alexandre Amacio, creative leader van Revelations, in een interview met Eurogamer. Met vier games in de reeks moet het verhaal tot een einde worden gedwongen, omdat Revelations gedeeltelijk in het teken staat van het einde van de wereld, dat eind 2012 gerealiseerd moet gaan worden.

In Assassin’s Creed we set up a timeline with this whole end of the world plot of December 2012. That’s fast approaching, and the story we have to tell, we obviously need to do it before we arrive at that point.
De reden hiervoor is dat het narratief zich anders in een semi-realistische setting afspeelt, omdat de ‘daadwerkelijke gebeurtenis’ dan in het verleden heeft plaatsgevonden. Daarnaast is verklapt dat Assassin’s Creed: Revelations een game wordt waar Desmond Miles een grote rol in gaat spelen.
We had such a complex and strong narrative that we ourselves did our best to just try to execute these games before that date. It would be stupid of us to be centring a game on a semi-reality and then have that conclusion happen after that date in real life.
De serie bestaat uit cycli en naast Altaïr en Ezio is het nu de beurt aan Desmond, gezien de situatie omtrent december 2012. Wat we hier natuurlijk uit kunnen ophalen is dat na Revelations een geheel nieuw verhaal verteld gaat worden en dat we mogelijk volgend jaar een officieel derde deel kunnen verwachten.
Assassin’s Creed is all about cycles – we have the Ezio cycle and the Altair cycle, and both of those are set to conclude in Revelations and we have the Desmond cycle, which is set to end on December 2012.
Tevens heeft Ubisoft gemeld dat het bedrijf na dit Assassin’s Creed-verhaal stopt met het jaarlijks uitbrengen van een nieuw deel – dus over twee jaar pas Assassin’s Creed III? Is dit idee jammer of is het goed dat Ubisoft de serie even wat ademruimte geeft?

 1.   
  DutchmanDevil's avatar

  de laatste alinea vind ik toch vrij spijtig nieuw:(

 2.   
  Hitman047's avatar

  Betekend dit dat ook de pc-versie op tijd uit gaat komen? 😛

  Overigens ben ik wel heel erg benieuwd naar de setting van deel 3.

 3.   
  Alfa Warrior's avatar

  Ik vind het een goed idee om AC niet meer ieder jaar uit te brengen: Reden > Zie de Half-Liife episodes, ze bieden genoeg content maar missen de “Wooooow” factor, deze factor was wel aanwezig (zoals in Brotherhood) maar mij verre na niet zo erg als in Assassin’s Creed II.

 4.   
  Hitman047's avatar

  Ehm, ik had het stuk nog niet helemaal gelezen, maar wacht even Daniël:

  Het gaat hier om de Desmond cyclus die voor december 2012 wordt afgesloten, Dat gebeurt echter niet in Revelations, (die het verhaal van Ezio en Altaïr afsluit) maar in AC3!

  M.a.w. AC3 komt voor december 2012 en sluit dit gedeelte van AC af.

  Daarna komt er een nieuw verhaal binnen het universum met een nieuwe hoofdrolspeler.

 5.   
  Don-Enbasso's avatar

  Ik vind het geen slechte zaak dat deel III iets later uitkomt. Maar ik ben vooral benieuwd naar hoe de Altaïr en Ezio cycli eindigen en wat er met Desmond gebeurt.

  Het einde van Revalations zal bepalend zijn voor deel III.

 6.   
  Hoepkoen's avatar

  Ze zijn al jaren bezig met AC3, dus ik zou denken dat hij wel klaar zou zijn om volgend uitgebracht te kunnen worden, maar misschien heb ik dat mis. Aan de andere kant, als je een jaartje wacht zulllen mensen zó graag weer een AC willen spelen dat deeltje 3 misschien extra verkoopt.

 7.   
  GamerJaime's avatar

  Tsja ze houden dus nog in het midden of het volgende AC deel dan eindelijk AC3 zal zijn. Maakt me eerlijk gezegd ook niet zo heel veel uit hoe ze het gaan noemen als ie maar lekker bruut word. 😛 Overigens is het nu wel duideliijk waarom ze het jaar na AC2 AC brotherhood en nu weer een jaar later Revelations en volgend jaar opnieuw een AC deel gaan uitbrengen, niet alleen maar puur om geld te verdienen maar puur om deze deadline te halen.
  Om eerlijk te zijn vind ik ook wel jammer dat er in 2013 dan ff een jaartje (of misschien wel langer) geen Assassins Creed uitkomt omdat ik gewoon ieder jaar opnieuw uitkijk naar een nieuw deel en nieuw verhaal maar het is van de andere kant alleen maar beter. Dan hebben ze extra lang de tijd om misschien te werken aan een nieuwe engine en de games van nog hogere kwalitet te laten worden. Maar laat ik eerst nog maar eens uitkijken naar AC Revelations en de AC van volgend jaar! 😆
  En oja hopelijk keert Vidic dan eindelijk volgend jaar terug 🙄 (maar dat kan bijna niet anders lijkt me). Tot slot nog een vraagje: Mag ik er dan ook vanuit gaan dat de Assassins Creed van volgend jaar volledig in de tegenwoordige tijd zal afspelen aangezien het verhaal van Altair en Ezio in dit deel (Revelations) al tot een einde komt?

 8.   
  ShadyXL's avatar

  Ik vind het juist chill dat ze niet elk jaar een nieuwe uit gaan brengen. Dan kunnen ze ons meer content bieden voor de zelfde prijs, toch? AC2 + Brotherhood voor de prijs van 1, maar dan bij AC3. Ik vraag me echt af waar de volgende AC zich zal afspelen! Misschien de tijd van Columbus? o.o

 9.   
  dmb97's avatar

  ShadyXL schreef, "Ik vind het juist chill dat ze niet elk jaar een nieuwe uit gaan brengen. Dan kunnen ze ons meer content bieden voor de zelfde prijs, toch? AC2 + Brotherhood voor de prijs van 1, maar dan bij AC3. Ik vraag me echt af waar de volgende AC zich zal afspelen! Misschien de tijd van Columbus? o.o"

  Was dat maar waar dat zou te gek zijn AC in de lengte van oblivion 😀

 10.   
  theis's avatar

  Alfa Warrior schreef, "Ik vind het een goed idee om AC niet meer ieder jaar uit te brengen: Reden > Zie de Half-Liife episodes, ze bieden genoeg content maar missen de “Wooooow” factor, deze factor was wel aanwezig (zoals in Brotherhood) maar mij verre na niet zo erg als in Assassin’s Creed II.
  "

  mee eens (hoewel ik bij EP2 toch wel een groot woooow gevoel had) maar ik zou het denk ik nog vervelender vinden als de ontwikkeltijd half-life 3 -ish wordt

 11.   
  FishHookz's avatar

  elmorules schreef, "de laatste alinea vind ik toch vrij spijtig nieuw:("

  Het is beter dat ze stoppen met dat jaarlijkse nieuwe deel want dan krijg je het zelfde uitgemolken effect als Call of Duty en Assassin’s Creed III moet nieuw en fris worden en daar kunnen ze nu lekker lang over gaan werken 😆

 12.   
  daan147's avatar

  Leuk te horen dat ze wat meer tijd zullen besteden aan een nieuw deel. Persoonlijk geloof ik eigenlijk niets van die geruchten over het einde van de wereld, maar vind het wel een leuk thema voor de game.

 13.   
  MildBobbySauce's avatar

  Alfa Warrior schreef, "Ik vind het een goed idee om AC niet meer ieder jaar uit te brengen: Reden > Zie de Half-Liife episodes, ze bieden genoeg content maar missen de “Wooooow” factor, deze factor was wel aanwezig (zoals in Brotherhood) maar mij verre na niet zo erg als in Assassin’s Creed II.
  "

  AC 2 was veel te afwisselend met missie’s die nergens op sloegen zoals brieven rondbrengen. ik wil niet zeggen dat AC2 een slechte game was maar AC Brotherhood was volgens mij 10x beter

 14.   
  GamerJaime's avatar

  GreyHound schreef, "

  ”Alfa Warrior” schreef, "Ik vind het een goed idee om AC niet meer ieder jaar uit te brengen: Reden > Zie de Half-Liife episodes, ze bieden genoeg content maar missen de “Wooooow” factor, deze factor was wel aanwezig (zoals in Brotherhood) maar mij verre na niet zo erg als in Assassin’s Creed II.
  "

  AC 2 was veel te afwisselend met missie’s die nergens op sloegen zoals brieven rondbrengen. ik wil niet zeggen dat AC2 een slechte game was maar AC Brotherhood was volgens mij 10x beter"

  Ben ik wel met je eens. Het verhaal was bij deel 2 heel goed maar zodra je dat verhaal had uitgespeeld was er naar mijn mening ook niet meer zo gek veel te doen in die game en dat is bij Brotherhood toch anders alles van de extra missies die je nog hebt laten liggen kan je dan namelijk afmaken en het is nog leuk om te doen ook (Assassins opleiden tot master Assassin, ze op missies sturen,gebieden veroveren,huurmoorden plegen, de tanks van Da Vinci slopen etc etc). Ik heb ac2 trouwens ook niet voor del volle 100% uitgespeeld omdat dat gewoon ronduit saaai was maar ben bij Brotherhood wel nog steeds bezig om daarvoor te zorgen.Kortom aan Brotherhood heb je veel meer speelplezier dan aan deel 2.

 15.   
  TheUltimateZerg's avatar

  Zeer benieuwt naar Revelations!
  vrouwlijke assassin voor AC3? ^^