GN Poll: De Tokyo Game Show is voor mij niet interessant

De gameindustrie staat niet stil, waardoor gamers op elk moment van de dag genoeg gespreksmateriaal hebben. Maar net als elk organisme dat gezegend is met een brein verschillen gamers vaak van mening, dus discussiëren ze heel wat af. Elke twee weken geeft GamersNET al die mensen de mogelijk zich helemaal uit te leven en hun ongezouten, ongecensureerde en keiharde mening te geven over een nieuwe poll, zelfs al mondt dit soms uit in felle discussies waarbij bloed niet wordt geschuwd. Maar eerst blikken we even terug op de poll van 12 september, om te kijken welke partij deze keer de overhand had.

Toen concludeerden we dat we ook dit jaar weer overspoeld worden met toptitels en het is praktisch onmogelijk om al die spellen te spelen. Daarom dien je keuzes te maken: welke spellen koop je dit jaar al en welke laat je nog even links liggen? Lastige dilemma’s, maar je had vast al een verlanglijstje gemaakt van titels die dit jaar sowieso in je collectie komen. Wij waren benieuwd welke keuzes jij had gemaakt en daarom vroegen we je antwoord te geven op de volgende vraag: “Hoeveel games verwacht jij dit najaar te kopen?” Toen bleek dat jullie over het algemeen niet van plan zijn om bakken geld uit te geven de komende maanden, aangezien maar liefst 80% niet meer dan vier spellen aan zal schaffen. 12% zal 5 tot 8 nieuwe games aan zijn of haar collectie toevoegen en we hebben ook nog 37 familieleden van Dagobert Duck die genoeg geld hebben voor ruim 18 spellen. Een greep uit jullie reacties:

bfmw3:

september heb ik zo lang naar zitten uitkijken. hier heb ik 300 euro voor gespaard startschot voor mijn game-aholic periode is op 23 september f1 2011 daarna volgt fifa 12 op 29 sept, 27 oktober battlefield 3 limited edition, 8 november modern warfare 3( weet nog niet welke versie) 15 november saints row the third of need for speed the run hiermee blijf ik wel zoet tot volgend jaar
mr.black:
Aangezien ik zowel Battlefield 3 (€22,50, pc) als Red Orchestra 2 (€28,-, pc) al gepre-orderd heb, zal er niet heel veel meer bij komen, in ieder geval niet aan nieuwe releases. Ik denk dat ik Arkham City wel zal kopen evenals Anno 2070, voor zover vermoedelijk mijn toppers die ik ga kopen. Overigens ga ik er bijna vanuit dat ik nog wat oudere games zal aanschaffen, wellicht Uncharted 1/2 of andere ps3 toppers die ik nog niet heb. Ik heb dit najaar in ieder geval weer genoeg te spelen!
PSPfreaky:
Ik ga maar aan 1 titel geld besteden (inmiddels al paar weken of maanden geleden dat ik hem bestelde), namelijk Battlefield 3. Ik was eigenlijk van plan om ook nog Uncharted 3 te gaan kopen, maar door de aanhoudende problemen met mijn PC (de PC is toch wel mijn hoofdplatform) gaat dat even voor.
Ik ben geen persoon die meer dan 2 games in een aantal maanden koop. Waarom zou je meer dan 10 games kopen, als je er maar 1 tegelijk kan spelen? En dan wil je graag heel de singleplayer uitspelen en indien aanwezig de multiplayer. Met een goed spel kun je wel maanden bezig zijn.

Nieuwe stelling
Elk jaar vindt in september weer de Tokyo Game Show plaats, een beurs waar gameproducenten de kans krijgen om hun spellen te tonen aan het grote publiek. Echter, sinds 2009 richt praktisch elke ontwikkelaar zich slechts een maand eerder op de GamesCom, een beurs die veel interessanter is voor het Europese publiek. Vanwege de locatie en het feit dat de Tokyo Game Show zeer snel volgt op de Gamescom, vindt er op de Japanse beurs dus meestal weinig spectaculairs plaats. Zeker de laatste jaren lijkt het evenement alleen nog interessant te zijn voor de Japanse gamer, (Japanse spellen zijn er namelijk in overvloed) waardoor wij ons afvragen of jij nog warm wordt van de Tokyo Game Show. Daarom vragen we je jouw mening te geven over de volgende stelling:

De Tokyo Game Show is voor mij niet interessant.

Laat het ons weten door op de poll te stemmen en vergeet niet hieronder een reactie achter te laten. Misschien verschijnt jouw mening dan over twee weken wel in het volgende GamersNET Poll artikel! Alvast bedankt voor het stemmen, wij zijn benieuwd naar de uitslag.

 1.   
  tijn80's avatar

  Alle topgames zijn al genoeg geshowed op de eerdere beursen. Ik verwacht niets nieuws op de TGS. Natuurlijk zal ik wel even naar de highlights kijken, maar ik verwacht er niets van.

 2.   
  Leon 2.0's avatar

  Om nog even iets toe te voegen aan m’n reactie; ik had 1-4 games gestemd. Momenteel sta ik alweer op 5. 😛

 3.   
  mmx's avatar

  Interesant maar deze trekt mij niet aan ik ben 1x op de E3 geweest dat vond ik een feest dat is grandioos daar en de moeite waard ik raad dit zeker aan voor de echte gamer fans 🙄

 4.   
  -Arthur-'s avatar

  Niet interessant? Natuurlijk wel…vooral voor Nintendo en Sony bezitters, of potentiele kopers van de nog uit te brengen formats. Er kwamen toch wel wat interessante nieuwtjes naar buiten betreffende de 3DS en de Vita.

  Wat mij betreft is elke videogame beurs de moeite waard! 🙂

 5.   
  Tha Destiny's avatar

  Japanse games zijn hard, ik hoop ook echt dat er op de Tokyo Game show er een Persona 5 word aangekondigd voor de PS3. De Persona games behoren tot de beste rpg’s van de vorige generatie.

 6.   
  Dude…'s avatar

  op de tokyo game show wordt bijna nooit iets nieuws aangekondigd, en anders is het iets over een japanse game( en dat boeit me niet zoveel) tekken is bv wel een vet spel, maar ik heb geen psp meer en dat was het enige waar ik de games voor kocht (op xbox vindt ik het kut, raar weet ik)

 7.   
  nuclearnemo's avatar

  Ik ben altijd wel geintereseerd in japanse games, omdat die op de een of andere manier toch apart/speciaal zijn. En wat is een betere plek dat de Tokyo Games Show om ze aan te kondigen. Heb zelf dan wel geen PS3 of PSV maar zal zeker in de gaten houden welke games er langs komen. En je kunt nooit te veel games shows hebben:P

 8.   
  Hitman047's avatar

  De TGS is al een week afgelopen, beetje laat dit. 😳

  Tuurlijk was de TGS interessant. En zijn zeker wel nieuwe games aangekondigt. Maar van de meeste Aziatische games gaan wij in het westen niets horen, omdat die games toch niet naar ons toe komen. (Enkele uitzondering daargelaten natuurlijk: Chrono Trigger, Metal Gear Solid, Final Fantasy, e.d.) Voor de westerse markt zijn er weer heel andere beurzen, de TGS is dan ook vooral op de Aziatische markt gericht.

  Maar dat we er weinig van horen, of dat er vrijwel alleen maar Japanse games worden geshowt, betekent natuurlijk niet dat de beurs niet intressant is.

 9.   
  zombieater's avatar

  Nee, zonder The Last Guardian is het voor mij niet interessant. Ik hou namelijk gewoon niet van japanse games (enkele uitzonderingen daargelaten) en als de interessante titels er niet zijn, heb ik er niks aan. Westerse games zie ik wel op E3 en GamesCom :p

 10.   
  bender's avatar

  Nah, tot mijn weten vind je er enkel ps3, nintendo en zo van die Japanse games die mij in het algemeen niet boeien.

 11.   
  DutchFreeze's avatar

  Het lijkt me niet bepaald interessant om helemaal naar Tokyo te vliegen voor games die al op de E3 en de Gamescom voorbij zijn geweest. Al betekend dat niet dat er niks interessants naar voren kan komen natuurlijk. Hopelijk komt een ontwikkelaar tegen ieders verwachting in met wat vette gameplay van een beetje onbekende franchise.
  Medal of Honor zou wel een goede franchise zijn om daar wat nieuwe gameplay te tonen. Die game is iedereen inmiddels wel weer vergeten na al het Battlefield 3 en MW3 geweld.

 12.   
  Hitman047's avatar

  @Bender: Nintendo was traditiegetrouw niet aanwezig op de TGS. 😉

 13.   
  See4urSelf's avatar

  Dude… schreef, "op de tokyo game show wordt bijna nooit iets nieuws aangekondigd, en anders is het iets over een japanse game( en dat boeit me niet zoveel) tekken is bv wel een vet spel, maar ik heb geen psp meer en dat was het enige waar ik de games voor kocht (op xbox vindt ik het kut, raar weet ik)"

  Is niet raar. De xbox controller is niet geschikt voor fighters aangezien het D-pad daar niet goed mee werkt. PS controllers (PSP of PS3 alla) werken daar veel prettiger mee 😉

 14.   
  desxeon's avatar

  Ik kijk gewoon naar de E3, veel groter en leuker omdat daar de echte grote games worden aangekondigd.:)

 15.   
  STRAIGHT FLUSH's avatar

  Ik denk dat de Aziatische gameindustrie te ver van ons af staat. Het grootste deel van de aziatische games komen hier niet eens uit dus dan zit er weinig interessants tussen.
  en sowieso omdat de meeste gamesites niet naar de TGS gaan wat ik opzich niet erg vind. na de E3 en de Gamescom hebben we het meeste nieuws tenminste al wel gehoord, gelezen en gezien.