Prijzen PlayStation Vita geheugenkaarten variëren van 21 tot 90 euro

PlayStation Vita-games zullen nog steeds te koop zijn in de fysieke winkels, maar Sony zal er tevens voor zorgen dat alle spellen ook te downloaden zijn via de PlayStation Store. Een videogame neemt echter al snel meerdere gigabytes in beslag en aangezien de PlayStation Vita geen intern geheugen huisvest, zullen gebruikers zelf geheugenkaartjes aan moeten schaffen. Sony onthulde vandaag de prijzen van die kaartjes en die vielen niet mee: voor de goedkoopste geheugenkaart (4 GB) betaal je 2,200 yen (omgerekend zo’n 21 euro), terwijl je voor de duurste variant van 32 GB al snel 9,500 yen oftewel 90 euro kwijt bent.

Daarnaast geeft Sony gamers de mogelijkheid om een 8 GB kaartje van 3,200 yen (30 euro) of een 16 GB memory card voor 5,500 yen (52 euro) aan te schaffen. Derde partijen zullen na de release van de Vita ongetwijfeld goedkopere geheugenkaartjes uitbrengen, maar de kwaliteit van deze producten is niet altijd even goed. De kans bestaat dat het opslagmedium bijvoorbeeld niet altijd werkt of zelfs opgeslagen data verwijdert. De keuze is dus aan de consument, maar dankzij bovengenoemde prijzen begint Sony al met een achterstand.

  1.   
    Hitman047's avatar

    Veel te duur. Net als de andere accessoires

    Maar ach, we kopen ze toch wel weer, en dat weet Sony helaas ook… 😳

  2.   
    lonestar's avatar

    ze moeten deze kaartjes voor haast niks gaan aanbieden en niet voor zoveel aangezien je deze games eerst nog zelf moet kopen in ps store

  3.   
    brend5's avatar

    het zijn toch gewone sd kaarten of is het iets anders? want voor 50 euro heb je een 32GB sd kaart dan ga je toch geen 90 euro uitgeven voor 1 van sony.

  4.   
    STRAIGHT FLUSH's avatar

    ”brend5″ schreef, "het zijn toch gewone sd kaarten of is het iets anders? want voor 50 euro heb je een 32GB sd kaart dan ga je toch geen 90 euro uitgeven voor 1 van sony."

    ze verzinnen vast wel iets zodat de sd kaart niet past.
    beetje oplichterij ik heb immers ook al voor de PS zelf betaald

  5.   
    Rijstekorrel's avatar

    ”brend5″ schreef, "het zijn toch gewone sd kaarten of is het iets anders? want voor 50 euro heb je een 32GB sd kaart dan ga je toch geen 90 euro uitgeven voor 1 van sony."

    Nee het zijn geen SD kaarten het zijn aparte kaarten de vorm is sowieso al anders, Verder vind ik dit echt weer belachelijk net zoals die pro duo kaarten toen voor de psp ook belachelijk duur.

  6.   
    toqeer's avatar

    ze moeten het gwn als de ps3 doen ingebouwde geheugen ding 🙄

  7.   
    soldierarjan's avatar

    ”Carlos0_0″ schreef, "[quote=”brend5″]het zijn toch gewone sd kaarten of is het iets anders? want voor 50 euro heb je een 32GB sd kaart dan ga je toch geen 90 euro uitgeven voor 1 van sony."

    Nee het zijn geen SD kaarten het zijn aparte kaarten de vorm is sowieso al anders, Verder vind ik dit echt weer belachelijk net zoals die pro duo kaarten toen voor de psp ook belachelijk duur.[/quote]

    hadden ze maar gewoon sd kaartje gedaan ofzo die pro duo waren in begin ook verschrikkelijk duur ja.
    maar sony weet toch dat het verkoopt en ik ben er een van die er een koopt.

  8.   
    DGonlag2's avatar

    gameshark schreef, "

    ”brend5″ schreef, "het zijn toch gewone sd kaarten of is het iets anders? want voor 50 euro heb je een 32GB sd kaart dan ga je toch geen 90 euro uitgeven voor 1 van sony."

    ze verzinnen vast wel iets zodat de sd kaart niet past.
    beetje oplichterij ik heb immers ook al voor de PS zelf betaald"

    Niet echt onzin, want je hebt het niet nodig om de spellen te spelen. Het is inderdaad wel duur, maar omdat spellen niet meer geinstalleerd hoeven te worden en savegames op de kaart zelf komen te staan is 4gb voor mij wel even genoeg.
    Mijn grootste gedeelte van mijn Memory stick pro duo op de psp ging toch naar de install gamefiles van Final Fantasy.

    Overigens, waar slaat het nou op dat andere 3rd party merken niet zouden werken? Dat is complete onzin.

  9.   
    -Arthur-'s avatar

    Ik denk ook dat Sony op deze manier hun verlies op de Vita-ontwikkelingskosten proberen terug te verdienen. Ook heb ik gelezen dat de 3g prepaid tegoeden niet misselijk zijn. Leuk spul voor wie het kan betalen.

  10.   
    fabiankok's avatar

    GreatManaTree schreef, "Ik denk ook dat Sony op deze manier hun verlies op de Vita-ontwikkelingskosten proberen terug te verdienen. Ook heb ik gelezen dat de 3g prepaid tegoeden niet misselijk zijn. Leuk spul voor wie het kan betalen."

    3G prepaid wordt maandelijks betaald in goudstaven

  11.   
    -Arthur-'s avatar

    3G prepaid wordt maandelijks betaald in goudstaven……lol! 🙂

    Ik las iets van 13,- Euro voor 20 uur, en 65,- Euro voor 100 uur. Niet echt bevorderlijk om het 3g model te promoten.

  12.   
    JonsoN's avatar

    That’s business, als je logisch nadenkt best scheef allemaal..

  13.   
    LennardF1989's avatar

    Das zeer goedkoop voor Sony’s doen. Ik bedoel, ik heb 30 euro betaald voor een namaak 8-GB omdat de echte 8-GB 50 euro was. De kaart doet het overigens nog uitstekend en is nog sneller (qua kopiëren) dan de echte 😛