Minecraft zal niet verkrijgbaar zijn via Steam

De game Minecraft zal niet via Steam te koop zijn. De reden hiervoor is onenigheid tussen de twee partijen over bepaalde voorwaarden. Het gaat onder andere over de mogelijkheid om te communiceren met de gamers. Ontwikkelaar van de game Markus ‘Notch’ Persson heeft via zijn officiële blog bekend gemaakt dat een eventuele verkoop via Steam er waarschijnlijk ook niet aan zit te komen.

“Being on Steam limits a lot of what we’re allowed to do with the game, and how we’re allowed to talk to our users,” Persson said. “We (probably?) wouldn’t be able to, say, sell capes or have a map marketplace on minecraft.net that works with Steam customers in a way that keeps Valve happy. It would effectively split the Minecraft community into two parts, where only some of the players can access all of the weird content we want to add to the game.”
De ‘onenigheid’ gaat niet alleen over de communicatie met de kopers van de game, maar ook over wie de controle heeft over het uitbrengen van content, nadat de game al reeds is uitgebracht. Persson is ook niet de eerste die tegen de voorwaarden, die Steam stelt, aanloopt, Electronic Arts ging hem voor.

Toch blijft Persson zeggen dat hij Steam ‘het beste digitale distributie platform’ vindt en noemt Steam tot drie keer toe ‘awesome’ . Hij geeft aan dat er geen grote ruzie is, maar dat hij zich niet wil laten limiteren in wat hij kan doen met Minecraft. Verder laat hij dan ook weten dat hij momenteel in gesprek is met Valve om te kijken of de onenigheid tussen de twee partijen opgelost kan worden, maar hij geeft aan dat hij er niet optimistisch over is.

  1.   
    Rebel1244's avatar

    Jammer !!

  2.   
    GENERAL_DS's avatar

    Je hebt tegenwoordig toch genoeg betaalmogelijkheden op Minecraft.net

  3.   
    Leon 2.0's avatar

    GENERAL_DS schreef, "Je hebt tegenwoordig toch genoeg betaalmogelijkheden op Minecraft.net"

    Toch zou je via Steam een groter publiek aanspreken.

  4.   
    matdriks's avatar

    Niks jammer aan vind ik…. tijd verdrijf

  5.   
    Fox's avatar

    mr.black schreef, "

    ”GENERAL_DS” schreef, "Je hebt tegenwoordig toch genoeg betaalmogelijkheden op Minecraft.net"

    Toch zou je via Steam een groter publiek aanspreken."

    De mensen die nu minecraft spelen (dat zijn er aardig veel) kwamen er toch ook niet achter door steam of wel?

  6.   
    Steen's avatar

    idd je hoort er gewoon van en gaat eens kijken en dan denk je….AWSOME! 😆

  7.   
    Cyart's avatar

    mooi , want anders moet je steam opstarten om te kunnen spelen, en als je dan ergens bent zonder internet, kun je niks, iets in die richting zei TotalBiscuit ook al 🙂

  8.   
    Hitman047's avatar

    Cyart schreef, "mooi , want anders moet je steam opstarten om te kunnen spelen, en als je dan ergens bent zonder internet, kun je niks, iets in die richting zei TotalBiscuit ook al :)"

    Steam is ook offline beschikbaar. 😉

  9.   
    DutchFreeze's avatar

    Ideal is tegenwoordig ook mogelijk voor de hollandaisie mayonaisie zonder vredit cards. like moi

  10.   
    Flapjack's avatar

    ik vind het een held… goede keus. want indies worden uitgebuit op steam ze schieten uit de grond als paddestoelen en moeten dan maar voldoen aan de eisen van valve willen ze op steam.
    een x iemand die tegen de massa in gaat…prima 8)

  11.   
    FT0rres090's avatar

    Zie minecraft.net als mond op mond reclame en steam als een tv spot