Een overzicht van Nintendo’s best verkochte Wii-titels

De huis-tuin-en-keuken-console de Wii is de meest verkochte spelcomputer deze generatie. Vanaf volgend jaar mag de Wii U het stokje overnemen en wedijveren om opnieuw die eerste plaats te bereiken binnen de gameindustrie.

Met het eind in zicht van de Wii, heeft Siliconera een overzicht gepost van de best verkochte Wii-titels. Naast weinig verrassende cijfers zoals Wii Sports – dat in de Wii-bundel meegeleverd werd – valt The Legend of Zelda: The Twilight Princess in de verkoopaantallen toch wel wat tegen.

  1.   
    tijn80's avatar

    Wat mij voornamelijk opvalt is dat er maar weinig recent uitgebrachte titels tussen zitten. Het lijkt wel of ze de laatste tijd alleen maar bagger uitbrengen.

  2.   
    Superwasbeer's avatar

    Echt he, maar dat geldt voor alle consoles nu (en PC) ach ja het is zomer dus…

  3.   
    timodelacruz's avatar

    Geld idd voor alle console’s er komt heel even niet zoveel boeiends meer uit.En Nintendo heeft alleen 3 franchises waar ze het echt van moeten hebben .Mario /Zelda en wii fit en sports spellen. Als die drie er niet waren had Nintendo echt een probleem denk ik.

  4.   
    LightFasher's avatar

    LOL allemaal 1st party spellen ๐Ÿ˜€ .

  5.   
    tijn80's avatar

    timodelacruz schreef, "Geld idd voor alle console’s er komt heel even niet zoveel boeiends meer uit.En Nintendo heeft alleen 3 franchises waar ze het echt van moeten hebben .Mario /Zelda en wii fit en sports spellen. Als die drie er niet waren had Nintendo echt een probleem denk ik."

    Dat idee heb ik nou ook. Leuk hoor al die party-games, maar voor de echte Nintendo fans zijn games van Mario, Zelda en Metroid e.d. veel interessanter. Die partygames zijn gewoon telkens hetzelfde gedoe in een ander jasje. Voor de SNES en de GC zijn veel leukere (diversere) games uitgebracht.

  6.   
    M@tthijs's avatar

    LightFasher schreef, "LOL allemaal 1st party spellen ๐Ÿ˜€ ."

    Het gaat dan ook over Nintendo’s best verkochte Wii-titels. ๐Ÿ˜‰

  7.   
    KSnK's avatar

    Zelda was natuurlijk ook verkrijgbaar op de GC, dus misschien vandaar de wat lagere plaats?

  8.   
    M@tthijs's avatar

    KSnK schreef, "Zelda was natuurlijk ook verkrijgbaar op de GC, dus misschien vandaar de wat lagere plaats?"

    Op de GC is het iets van 1,5 miljoen keer verkocht. Valt dus relatief mee.