Sony bevestigt Japanse launch PlayStation Vita eind 2011; Europese release in 2012

De geruchten gingen al langer, maar vandaag bevestigde Kaz Hirai, Executive Deputy President van Sony Computer Entertainment, het dan eindelijk: de PlayStation Vita zal dit jaar nog in de Japanse winkels liggen. De handheld zal rond de feestdagen al verkrijgbaar zijn in het land van de rijzende zon, maar Europese en Amerikaanse gamers zullen nog iets langer geduld moeten hebben; zij kunnen pas begin 2012 met het apparaatje aan de slag.

Veel mensen zagen de bui al hangen toen Sony Computer Entertainment America-president Jack Tretton in juni liet weten dat hij de kans klein acht dat de Vita nog dit jaar in de Amerikaanse winkels zal liggen. Wel wist de man toen al te melden dat de handheld hoogstwaarschijnlijk nog voor het einde van dit fiscale jaar, dus voor 31 maart 2012, wereldwijd verkrijgbaar zal zijn.

In Nederland zul je voor €249,99 een PlayStation Vita met WiFi aan kunnen schaffen, terwijl je voor 50 euro meer de 3G-editie in je bezit hebt.

  1.   
    PixelShooter's avatar

    En eerst maar blaten over de kernramp en de tsunami en dat de hele economie daar stil lag… 😕 Daardoor zou Japan de Vita als laatste krijgen, maar nu blijkt dat ze er toch eerder mee weg zijn?

  2.   
    Daniel Z's avatar

    Erg jammer, maar het wordt toch een druk najaar. Weet niet of ik deze strategie slim moet vinden of niet.

  3.   
    fabiankok's avatar

    Het najaar wordt al súper duur, er komen echt verschrikkelijk veel super vette titels uit… dus de vita zou er sowieso niet in komen dit jaar wegens geldproblemen, dus voor mij maakt het niks uit (en dit hebben wel meer mensen gok ik zo)

  4.   
    Moon-Hero's avatar

    Zo jammer vind ik het dan ook weer niet . Bekijk het zo , nu kan je een beetje kijken op het internet wat de Jappaners van het product vinden . Waardoor als je misschien twijfelde om de Vita te halen je , je keuze eerder kunt maken.

  5.   
    xHouse's avatar

    Zie al een paar mensen blut worden. :”D