Onderzoek toont aan dat games de populairste apps voor smartphones zijn

Sinds de komst van smartphones is de invloed van kleine apps voor de mobieltjes enorm gegroeid. Haast iedereen kent inmiddels Tap Tap Revolution, DoodleJump of Angry Birds wel. Maar hoe zit het met die andere, vaak nuttigere apps? Volgens recente onderzoeken zijn die vele malen minder populair dan de game-apps.

Het onderzoek van Nielsen toont aan dat van alle soorten apps, er het meest betaalt wordt voor de game-apps. In de VS is ruim 93% van de smartphone-bezitters bereid om wat geld neer te leggen voor een kleine game, dat staat tegenover een kleine 76% van de bezitters die wil betalen voor bijvoorbeeld een nieuws-app.

Tevens wist het onderzoek te achterhalen hoeveel er gemiddeld gegamed wordt op smartphones. De iPhone staat prominent bovenaan, de bezitters van deze smartphone spelen gemiddeld 14.7 uur per maand games op de gadget. Op Android-mobieltjes bedraagt dat aantal een goede 9.3 uur, Windows Phone 7 devices en BlackBerry’s komen weg met een kleine 4.7 en 4.5 uur per maand.

  1.   
    soldierarjan's avatar

    ik haal nog geen uur per maand op me smartphones zal eerder me psp op playstation aan zetten.

  2.   
    Rijstekorrel's avatar

    soldierarjan schreef, "ik haal nog geen uur per maand op me smartphones zal eerder me psp op playstation aan zetten."

    Ik ook niet speel alleen Angry birds op me Htc Sensation heb meerdere geprobeerd maar vind ook niks leuk verder om te spelen.

  3.   
    FishHookz's avatar

    Games zoals Angry Birds zijn gewoon zo verslavend XD

  4.   
    See4urSelf's avatar

    Duh 😀