PlayStation Vita meest toegankelijke systeem van Sony ooit

Sony Computer Entertainment is er natuurlijk van op de hoogte dat ontwikkelaars, vooral in het begin, moeite hadden met het ontwikkelen van games voor de PlayStation 3. De structuur van de console bleek erg ingewikkeld en met die gedachte heeft het Japanse bedrijf het roer omgegooid voor de PlayStation Vita. Het ontwikkelingsproces voor deze nieuwe handheld wordt door Sony namelijk het meest toegankelijk genoemd.

When it comes to ease of development, the Vita is a platform with which we’ve been very mindful of that. In terms of smoothing the development process, certainly what the Vita offers is close to that of the PSP, and with some of the help we’re giving to developers, I would say it is the easiest and most well supported platform yet.
De structuur lijkt op die van de PlayStation Portable, maar met een beetje hulp naar de ontwikkelaars toe, zullen bedrijven helemaal geen moeite meer moeten hebben met ontwikkelen, aldus Michael Denny, senior vicepresident van Sony Worldwide Studios. Ook zegt hij dat de Vita het best ondersteunde platform is ooit.
It had very, very high potential and peak performance, but programming for the PlayStation platforms was a huge challenge for game developers. (..) The focus has shifted to be less about getting the most out of the hardware, to be about having a very smooth production process.
Denny’s collega Richard Lee zegt dat de mogelijkheden van de PlayStation Vita nog nooit eerder zijn vertoond van een Sony-product. De PlayStation 3 had destijds potentie en hoge prestaties, maar het was voor veel ontwikkelaars een te grote uitdaging. Tegenwoordig draait het er niet meer om direct alles uit een console te halen, maar om het ontwikkelingsproces zo soepel mogelijk te maken.

En als dit eenmaal soepel gaat, is het toch vrij logisch dat developers alsnog het uiterste uit een console proberen te halen?

  1.   
    soldierarjan's avatar

    eerst zien of ze hem goed gaan ondertussen.

  2.   
    DutchFreeze's avatar

    Bij het lezen van de titel dacht ik eigenlijk van zeg dat alsjeblieft niet Sony, daar krijg je gekloot mee.
    Net als de PSN hack die pas is geweest. Die kwam toch mede door het feit dat je geen homebrew mag draaien op je PS.

    Maar gelukkig gaat het over de ontwikkelen van games 🙂

  3.   
    See4urSelf's avatar

    Sony zet zichzelf wee rin de schijnwerpers. Laat de developers dit zelf maar uitzoeken haha!

  4.   
    el_loco's avatar

    heb er veel zin in 😀

  5.   
    STRAIGHT FLUSH's avatar

    See4urSelf schreef, "Sony zet zichzelf wee rin de schijnwerpers. Laat de developers dit zelf maar uitzoeken haha!"

    Tuurlijk doen Microsoft en Nintendo ook… alle reclame telt