Ubisoft: A.I. is belangrijker dan graphics bij nieuwe generatie consoles

Ubisoft’s Yves Jacquier heeft een boekje open gedaan over zijn verwachtingen van de nieuwe generatie consoles. Volgens hem ligt de daadwerkelijke strijd van de nieuwe generatie niet zozeer in het verbeteren van de graphics in games, maar zal de A.I. vooral het slagveld vormen waar ontwikkelaars ten strijde trekken.

A.I. is volgens Jacquier dan ook de vitale feature voor het ontwikkelen van video games in de toekomst. Volgens hem investeert Ubisoft momenteel elk jaar 200.000 euro voor het scheppen van een andere gedachtegang bij de ontwikkeling games, voor de aankomende vijf jaar.

De Wii is volgens Jacquier een goed voorbeeld van hoe een console de aandacht van graphics weet af te wenden op gameplay. De huidige generatie consoles is volgens hem echter te beperkt voor de uitgever.

Our challenge with the PlayStation 3 and Xbox [360] is that we’re extremely limited in what we can do. It’s a challenge for the engineers to provide nice graphics and nice AI and nice sound with a very small amount of memory and computation time.

We think that the next generation of consoles won’t have these limits any more. Games might have more realistic graphics and more on-screen, but what’s the value of making something more realistic and better animated if you have poor AI?

De volgende generatie zal deze beperkingen wegnemen. Games op de PS4 en de Xbox 720 zullen dus waarschijnlijk uitermate slimme computervijanden kennen, als we Jacquier mogen geloven.

  1.   
    Extremegamer's avatar

    jaja, zeg nou maar gewoon dat dice mooiere graphics heeft en je ze nu uit probeert te spelen met gameplay -,-
    al dat gebekvecht heen en weer is totale onzin, ze mogen meer tijd aan hun eige games besteden aangezien ik ze toch allebei haal

  2.   
    MaxDamage_NL's avatar

    Dat ligt grotendeels ook aan de ontwikkelaars, bijvoorbeeld, wanneer je CoD op Veteraan draait, krijgt de tegenstander geen terugslag, weet altijd waar je bent, en heeft aimbot, maar bij bijvoorbeeld CRYSIS 2 wordt de AI toch echt wel een stuk intelligenter wanneer je deze op een moeilijker niveau zet.

  3.   
    fabiankok's avatar

    Agreed, het toppunt van graphics wordt de volgende gen toch ongeveer wel gehaald, en dan wordt vanzelfsprekend de inhoud meer belangrijk.

  4.   
    MaxDamage_NL's avatar

    extremegamer schreef, "jaja, zeg nou maar gewoon dat dice mooiere graphics heeft en je ze nu uit probeert te spelen met gameplay -,-
    al dat gebekvecht heen en weer is totale onzin, ze mogen meer tijd aan hun eige games besteden aangezien ik ze toch allebei haal"

    Battlefield heeft altijd al waanzinnige gameplay gehad.

  5.   
    G_Dragon16's avatar

    En zo is het, A.i is wel belangrijker want kijk wat battlefield of crysis 2 neertzet en hoe het eruit ziet. Dat is voor mij eerst wel de grens hoor, van mij mogen games en verhaallijnen wel beter uitgewerkt worden en single players langer dan die korte single players zoals cod 😉

  6.   
    HardCoreGamerâ„¢'s avatar

    Doe mij maar alle 2, of te wel, een High End PC. Helaas brengen ze niet alle games op de PC uit, anders zette ik mijn Xbox ook om in een 2e videokaart. 🙂