Molyneux: gewone controllers verpesten magie in games

Peter Molyneux laat de laatste dagen veel van zich horen. Liet hij eerder deze week nog weten dat hij zich schaamt voor Fable III, nu zegt de grote man achter Lionhead Studios dat gewone controllers magiekrachten in games verpesten. Hij geeft uiteraard de voorkeur aan besturing met Kinect, mits het wel mogelijk is om het zittend te doen:

“If I want to tell the most amazing tale in the Fable saga, you need to be relaxed. That’s the most amazing thing about Fable The Journey, you can sit down and enjoy it.”

“We have spent a huge amount of time creating this horse and carriage simulation for Fable The Journey. We have a flexible control system, and the horse is one of the most wonderful things we have ever created. We’re giving you 300 miles to explore on your horse and carriage across Albion. And we have off-horse navigation, and it works fine.

“And the game has magic powers. I hate what controllers do to magic. They predetermine magic into a button. We want to give you the ability to weave magic like never before. Magic is created with your hands. You can pull it, you can stretch it, you can spin it, you can shoot it, you can make spears and hammers and fishing rods with it.”

Eerder wist Molyneux ons al gerust te stellen met de mededeling dat Fable: The Journey geen on-rail shooter is, maar daadwerkelijk vrijheden biedt. Nu we weten dat je 300 miles kunt exploreren met je paard, hebben we weer wat meer vertrouwen.

  1.   
    yapo's avatar

    En ik wil niet voor de TV zitten zwaaien als een malloot om vervolgens spierpijn op te lopen of eender welke chronische klachten. Dus prop die magie nu maar gewoon in een knopje (eventueel begeleidt met een ‘swing’ aan de stick), dat werkt (voor mij althans) nog altijd het meest relaxed! 8)

  2.   
    toeter83's avatar

    Die bewegings controllers zijn echt niet relaxt idd. Is mischien leuk als je 12 bent. Met de wii was het efe leuk lam met je vrienden ofzo maar voor de rest vind ik het geen meerwaarde.

  3.   
    cool ice's avatar

    yapo schreef, "En ik wil niet voor de TV zitten zwaaien als een malloot om vervolgens spierpijn op te lopen of eender welke chronische klachten. Dus prop die magie nu maar gewoon in een knopje (eventueel begeleidt met een ‘swing’ aan de stick), dat werkt (voor mij althans) nog altijd het meest relaxed! 8) "

    helemaal mee eens. ๐Ÿ™‚

  4.   
    Stephan123's avatar

    Hij zegt juist dat hij wilt dat het zittend kan, mensen moeten eens lezen voordat ze gelijk gaan zeggen : Kinect, rot op ๐Ÿ˜›

  5.   
    Kilerden's avatar

    Ik vindt dat hij in preciepe wel gelijk heeft. Een magie spreuk oproepen moet toch een gevoel van macht weergeven. En dat kan je niet echt behalen met een druk op de knop. Ook al zijn de visuele animatie zo geweldig, ik denk toch dat dit met Kinect een nieuwe dimensie aan het spel geeft en dus meer gevoel.

  6.   
    Rijstekorrel's avatar

    ”Stephan123″ schreef, "Hij zegt juist dat hij wilt dat het zittend kan, mensen moeten eens lezen voordat ze gelijk gaan zeggen : Kinect, rot op ๐Ÿ˜› "

    Ook zittend wil ik niet met me armen swaaien tot ik spierpijn heb ๐Ÿ˜†

  7.   
    lassieman's avatar

    Kinect รฉn controllers hebben allebij wel wat. Kinect is echt iets doen. Dan kan wel grappig zijn, maar niet voor uren. En met een controller heb je wel wat minder ”feeling” maar het is wel een stuk relaxer.

  8.   
    Ken2BE's avatar

    Hoeveel mensen die hier nu al een waardeloze reactie hebben gegeven hebben nu ook al daadwerkelijk met kinect gespeeld?

  9.   
    MisterMDW's avatar

    En na fable the journey en de recencies en kritieken weer binnen zijn hoor je Molyneux weer klagen over dit project en zijn 5e fable weer de hemel in prijzen ๐Ÿ˜› ๐Ÿ˜‰
    Maar goed heb geen problemen daarmee vind de fable games nog steeds leuk, ook al blijft 1 nog steeds het best in mijn ogen ๐Ÿ™‚
    IK heb nog te weinig gezien van the journey om daar een echte mening over te hebben, maar als het goed werkt met kinect zie ik er wel potentie in ๐Ÿ™„

  10.   
    craz's avatar

    Ik speel liever van die indie games met de kinect/move dan een echte rpg of shooter bijvoorbeeld.

    Controller blijft voor mij fijner.

  11.   
    Sub-Zeuro's avatar

    Kinect krijgt steede betere games die nog beter bespeelt kunnen worden. Zittend kunnen kinecten is nog beter. hehe hopelijk gaan ze dat concept ook in andere kinect ready games gebruiken spreekt mij meer aan om kinect daadwerkelijk te gaan gebruiken. Kinect on the move… ๐Ÿ™‚

  12.   
    XTR17's avatar

    Ik blijf mijn voorkeur geven aan een standaard controller.

  13.   
    Bug’s life's avatar

    Ik hoop dat het een keuze wordt. Ik vind de kinect goed werken maar hoop wel dat je de game ook alleen met de controller kunt spelen. Dan kun je altijd kiezen of de kinect een toevoeging wordt. Vind het wel erg prettig om te horen dat er steeds meer betere spellen voor de kinect uit komen en dat de kwaliteit niet blijft hangen op dit niveau.
    Dat zou jammer wezen want de kinect verdient meer dan wat hij op dit moment kan.

  14.   
    Martijn's avatar

    ”ikke02009″ schreef, "Ik hoop dat het een keuze wordt. Ik vind de kinect goed werken maar hoop wel dat je de game ook alleen met de controller kunt spelen. Dan kun je altijd kiezen of de kinect een toevoeging wordt. "

    helemaalmee eens, kinect moet een toevoeging blijven en niet iets verplichts. ik moet er niet aan denken dat ik gave spellen strak niet meer op de meest relaxte manier kan spelen; met een controller…

  15.   
    lassieman's avatar

    Ken2BE schreef, "Hoeveel mensen die hier nu al een waardeloze reactie hebben gegeven hebben nu ook al daadwerkelijk met kinect gespeeld?"

    Ik heb al een kinect sinds Sinterklaas (***goede vriend***) ๐Ÿ˜›

  16.   
    See4urSelf's avatar

    Ik vind hem een baklap eerste klas.

  17.   
    Jarek's avatar

    Kan die man niet eens ophouden met zulke uitspraken….

    Die man heeft altijd wel weer wat.

  18.   
    Verluci's avatar

    Black13″][quote=”yapo schreef, "En ik wil niet voor de TV zitten zwaaien als een malloot om vervolgens spierpijn op te lopen of eender welke chronische klachten. Dus prop die magie nu maar gewoon in een knopje (eventueel begeleidt met een ‘swing’ aan de stick), dat werkt (voor mij althans) nog altijd het meest relaxed! 8) "

    helemaal mee eens. ๐Ÿ™‚ [/quote]
    *kuch*RSI*kuch*

  19.   
    dmb97's avatar

    ik zelf hoef kenect ook niet maar wat een stelletje watjes hier degene die klagen ik wil geeeen spierpijn moeder kindjes die 12 jaar zijn wees een vent en geen ๐Ÿ˜ฅ

  20.   
    Steen's avatar

    ik zou mijn PS3 controller nooit willen omruilen voor zo’n stomme WII afstandsbediening

  21.   
    Steen's avatar

    Ken2BE schreef, "Hoeveel mensen die hier nu al een waardeloze reactie hebben gegeven hebben nu ook al daadwerkelijk met kinect gespeeld?"

    IK (oooh) en ik kan zeggen dat die FAILT

  22.   
    Steen's avatar

    ”ikke02009″ schreef, "Ik hoop dat het een keuze wordt. Ik vind de kinect goed werken maar hoop wel dat je de game ook alleen met de controller kunt spelen. Dan kun je altijd kiezen of de kinect een toevoeging wordt. Vind het wel erg prettig om te horen dat er steeds meer betere spellen voor de kinect uit komen en dat de kwaliteit niet blijft hangen op dit niveau.
    Dat zou jammer wezen want de kinect verdient meer dan wat hij op dit moment kan. "

    dit word gelukkig veel toegepast bij de PS3 daar kan je veel spellen spelen met de move en met de dualshock controller

  23.   
    STRAIGHT FLUSH's avatar

    Oh god microsoft heeft als enige eyetoy en dan is opeens al het andere niet goed meer… hmmm… waarom maakt hij dan geen gebruik van Xbox eyetoy in Fabl3? ik snap die kel niet hoor

  24.   
    Ruudjee's avatar

    the-assassin-man schreef, "

    ”Ken2BE” schreef, "Hoeveel mensen die hier nu al een waardeloze reactie hebben gegeven hebben nu ook al daadwerkelijk met kinect gespeeld?"

    IK (oooh) en ik kan zeggen dat die FAILT"

    Nee, dat is echt een heel objectief oordeel, meneer de Playstation-bezitter/fanboy-en-dus-waarschijnlijk-Xbox-hater.
    On;
    Ik zie mezelf ook nog niet gek staan doen voor zo’n camera. Liever met een pot bier en een controllertje in de bank ๐Ÿ˜†

  25.   
    FishHookz's avatar

    Ik ben het er niet mee eens ik vind controllers eerlijk gezegd beter dan Kinect en Playstation Move

  26.   
    lanccce's avatar

    als ik wil gamen dan vind ik dat het relaxed met een controller in de hand.
    als ik met de kinect een game speel vind ik juist dat dat het verpest.

  27.   
    )GN(-Erik's avatar

    Zolang er nog geen Matrix, QuestWorld of Holodecks bestaan is er nog nergens magie te zien.

  28.   
    jesseprokiller's avatar

    fabel moet ze met een controler doen .
    niet een betje gaan zwaaien als een gek . ๐Ÿ‘ฟ

  29.   
    mmx's avatar

    DOM ๐Ÿ‘ฟ geef mij maar de gewone controller is plaats van als een leipo te moeten zwaaien net als met de Wii